11 مهربانو فرهیخته و موفق کشور در عرصه های مختلف، در نخستین همایش و جشنواره مهربانو با حضور «ولی الله سیف» رییس بانک مرکزی معرفی و تجلیل شدند.

نخستین همایش و جشنواره مهربانو شب گذشته(دوشنبه) با موضوع «ازدواج پایدار، خانواده سالم» در یکی از تالارهای جنبی وزارت کشور و مشتمل بر دو بخش سخنرانی و تجلیل برگزار شد.

بخش اول نخستین همایش و جشنواره مهربانو با سخنرانی دبیر این رویداد آغاز شد.

«منیر آمدی قمی»، یکی از اهداف برگزاری نخستین همایش و جشنواره مهربانو را تحقق شعار دولت یازدهم مبتنی بر کاهش تصدی گری ها عنوان کرد.

مدیر موسسه مطالعات و تحقیقات زنان سپس به تشریح اقدام موسسه متبوع خود و پرداخت و گفت که این موسسه بیش از دو دهه برای بهبود وضعیت زنان در عرصه ملی و منطه ای تلاش می کند.

آمدی قمی، توسعه یک جامعه را منوط به توسعه زنان دانست و راه حل عادلانه رفع معضلات و آسیب های اجتماعی از جمله طلاق را اتکا به خرد جمعی عنوان کرد.

«شهرام رفیعی فرد» مدیرکل آموزش ارتقا سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیگر سخنرانان بخش اول همایش بود.

وی در سخنرانی خود که به موضوع «نقش ازدواج در سلامت فرد، خانواده و جامعه» اختصاص داشت، به تحلیل بخشی از سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و برنامه های پیشنهادی وزارت بهداشت و پیوستگی این دو رویکرد در ارتقا سلامت جامعه پرداخت.

رفیعی فرد، سلامت را یک محصول مشترک توصیف و تاکید کرد، فقط با توانمندسازی مردم می توان سلامت فرد و جامعه را حفظ کرد.

دبیر بخش علمی نخستین همایش و جشنواره مهربانو نیز در سخنانی کوتاهی به تفاوت های شخصیتی زنان و مردان اشاره کرد و گفت، زنها «فرایندمحور» و مردها «غایت محور» هستند.

دکتر شهباری همچنین تفاوت در «گستره دید» را از جمله عوامل متمایز کننده زنان و مردان برشمرد.

وی تصریح کرد، زنان، برعکس مردان، ساختار ذهنی متفاوتی دارند بنحویکه قادرند همزمان به چند موضوع فکر کنند.

دکتر شهبازی، نیاز به نوازش و شنیدن را یکی دیگر از خصیصه های شخصیتی زنان برشمرد و گفت، زنانی که همواره مورد توجه و نوازش همسران خود قرار می گیرند، پایبند به خانواده بوده و هیچگاه بدنبال یافتن روابط خارج از چارچوب خانواده نخواهند بود.

دبیر علمی نخستین همایش و جشنواره مهربانو تصریح کرد، برای داشتن یک خانواده سالم، مردان باید به تفاوت های همسران خود پی برده و به آنها توجه کنند.

رییس کمیته اجتماعی شورای شهر نیز در ادامه این مراسم با موضوع «مسوولیت اجتماعی زنان» به سخنرانی پرداخت.

«فاطمه دانشور»، ضمن تاکید بر نقش مهم زنان در بنیان خانواده، ماهیت و جدی ترین فعالیت یک زن را تولید و زاییدن دانست.

وی از زنان خواست، در کنار فعالیت اقتصادی، هیچ گاه وظیفه مادری خود را متوقف نکنند.

عضو شورای شهر تهران همچنین با اشاره به نتایج نگران کننده یکی از مطالعات صورت گرفته در مورد وضعیت زنان، از طلاق به عنوان دومین آسیب بعد از اعتیاد در جامعه یاد کرد.

وی با استناد به همین گزارش تصریح کرد: سه هزار نفر از جمعیت 12 هزار نفری کارتن خواب ها در شهر تهران را زنان تشکیل می دهند که این بسیار نگران کننده است.

حجت الاسلام والمسلمین «حمید محمدی» قائم مقام رییس شورای فرهنگ عمومی نیز ادامه مراسم به تشریح فلسفه ازدواج و تشکیل خانواده از منظر قرآن پرداخت و گفت: «تداوم نسل»، «لباس شدن» - مردان و زنان لباس یکدیگرند - و «رسیدن به سکون» را از جمله فلسفه های ازدواج از منظر قران است.

بخش دوم نخستین همایش و جشنواره مهربانو نیز با رونمایی نخستین پرتال مهربانو، کارت مهربانو و تمبر یادبود مهربانو با حضور ولی الله سیف رییس بانک مرکزی آغاز شد.

این بخش با سخنرانی رییس کل بانک مرکزی که از روی یک متن قرائت شد، ادامه یافت و سیف در این متن، ضمن تاکید بر اهمیت سلامت خانواده، به اختصاص برخی تسهیلات برای آسان سازی امر ازدواج و تشکیل خانواده از سوی بانک مرکزی اشاره کرد.

پایان بخش بخش دوم نخستین همایش و جشنواره مهربانو، تجلیل از 11 بانوی موفق و فرهیخته کشور در عرصه های مختلف بودند.

«منیر گرجی» مهربانو قرآنی، «مه لقا ملاح» مهربانو محیط زیست، «اشرف قندهاری» مهربانو نیکی، «حلیمه خاتون خانیان» مهربانو ایثار، «اکرم امانی» مهربانو علم و فناوری و «مینو محرز» مهربانو سلامت با اهدا نشان اختصاصی مهربانو تجلیل شدند.

همچنین «ژاله علو» مهربانو فرهنگ وهنر، «مرضیه دباغ» مهربانو مقاومت، مریم نشیبا» مهربانو سخن، «زهرا نعمتی» مهربانو ورزش و «مریم میرزاخانی» مهربانو علم دیگر بانوانی بودند که نشان اختصاصی مهربانو به آنها اهدا شد.

مرضیه دباغ و حلیمه خاتون خانیان تنها مهربانوان حاضر در مراسم بودند و نشان اختصاصی مهربانو دیگر برگزیدگان را نمایندگان آنها دریافت کنند.

گروه موسیقی ناشنوایان «آوای دستان» در فواصل مراسم به هنرنمایی پرداختند.

به رغم درج نام وزیر تعاون در کنداکتور نخستین همایش و جشنواره مهربانو، مراسم بدون حضور «علی ربیعی» برگزار شد.

نخستین همایش و جشنواره مهربانو با تاخیری 60 دقیقه ای و ساعت 16 و 30 دقیقه آغاز شد و ساعت 20 و 30 با پذیرای از میهمانان پایان یافت.

این رویداد از سوی موسسه مطالعات و تحقیقات زنان و با مشارکت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان وخانواده و معاونت اجتماعی وزارت کشور و وزارت ورزش وجوانان برگزار شد.