در همایش زنان مهندس استان البرز که شامگاه گذشته در تالار شهیدان نژادفلاح برگزار شد، بر تشکیل بانک اطلاعات زنان فعال استان تاکید شد.

همایش زنان مهندس استان البرز با حضور جمع کثیری از زنان مهندس استان شامگاه گذشته در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد.

در این همایش که به مناسبت انتخابات سازمان نظام مهندسی استان البرز برگزار شد، برخی از زنان البرزی به نمایندگی از جامعه زنان مهندس به بیان دغدغه های خود پرداختند.

مهناز عابدی عضو انجمن جامعه شناسان ایران و دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان البرز با تاکید بر اینکه دستیابی به توسعه متوازن در جوامع نیازمند حضور مشارکت زنان در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره است، اظهار کرد: زنان در عرصه های مختلف جامعه پیگیر مطالبات خود هستند.

عابدی در ادامه افزود: متاسفانه مطالبات زنان در جامعه نادیده گرفته می شود و به طور شایسته به آنان اعتماد نمی شود.

وی به مجمع جهانی اقتصاد اشاره کرد و گفت: سهم مشارکت زنان در ایران در عرصه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بسیار پایین است.

وی با اشاره به اینکه مشارکت سیاسی زنان در ایران مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: علی رغم اینکه شعارهای زیادی مبنی بر برابری فرصت های خدمت زنان و مردان در جامعه عنوان می شود ولی در عمل چنین اتفاقی نمی افتد.

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان البرز با اشاره به اینکه زنان در زمان انتخابات مورد توجه قرار می گیرند، گفت: برای برگزاری انتخابات نیازمند مشارکت زنان می شوند وقتی زنان وارد عرصه انتخابات می شوند میزان آرا بالا می رود در مجلس ششم ۶۰ درصدی زنان برای رای دادن در انتخابات حضور پیدا کردند و این در حالی بود که ۱۳ نفر از زنان به مجلس راه پیدا کردند.

عابدی ادامه داد: مردان مطالبات زنان را در جامعه پیگیری نمی کنند به همین منظور تَشکل های زنان پایه ریزی می شود تا خودشان برای تحقق مطالباتشان برنامه ریزی کنند و گام بردارند.

زنان در احزاب کشور جایگاهی ندارند

وی به یکی از علل عدم مشارکت زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: بسیاری بر این باورند که زنان قدرت لازم را برای حضور در عرصه های مختلف جامعه ندارند و این باوری اشتباه است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه زنان در احزاب کشور جایگاهی ندارند، گفت: این در حالی است که زنان نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می دهند.

عضو انجمن جامعه شناسان ایران خاطرنشان کرد: متاسفانه فرصت آزمون و خطا همیشه در اختیار مردان قرار می گیرد ولی این فرصت از زنان دریغ می شود به همین دلیل پست های کلیدی در دست مردان باقی مانده است و زنان از قطار تحقق توسعه متوازن در جامعه جا می مانند.

عابدی با اشاره به اینکه زنان از توان رقابت مساوی با مردان در انتخابات برخوردار نیستند، گفت: باید این باور در جامعه ایجاد شود که از ظرفیت زنان در جامعه استفاده کرد تا به توسعه دست پیدا کنیم.

همگرایی زنان برای تحقق توسعه متوازن ضروری است

وی بیان کرد: باید فرصت های برابر ایجاد شود زیرا توسعه یافتگی در گرو ایجاد فرصت های برابر برای زنان و مردان در جامعه است.

عابدی به اختلاف دستمزدهای زنان و مردان در جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در بسیاری از کارها و فعالیت های اقتصادی مشترک میان مردان و زنان دستمزد زنان اختلاف زیادی دارد.

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش استان البرز همراهی رسانه ها و همچنین آموزش و پرورش را برای رفع نابرابری میان زن و مرد موثر دانست و گفت: جامعه نیازمند تغییر بسیاری از هنجارها است.

وی در پایان بر همگرایی زنان تاکید کرد و گفت: ایجاد ائتلاف زنان از اهمیت زیادی برخوردار است باید از زنان فعال در عرصه های مختلف استان بانک اطلاعاتی ایجاد شود تا در صورت لزوم برای معرفی زنان فعال در عرصه های مختلف مشکلی وجود نداشته باشد.