معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران با بیان اینکه زنان نقش مهمی در تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران داشته‌اند گفت: از هفت کمیته تدوین برنامه دبیر چهار کمیته را زنان تشکیل می‌دادند. 



سکینه اشرفی در دیدار با معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران و جایگاه زنان در این برنامه، اظهار کرد: برنامه سوم توسعه شهر تهران برای اولین بار به عنوان برنامه شهر و نه برنامه شهرداری تدوین شده و نگاه این بود که مردم و ذی‌نفعان بتوانند در برنامه توسعه شهر سهمی داشته باشند.

وی اضافه کرد: همچنین در این برنامه، با حمایت شش زن عضو شورای شهر تهران، یک حکم مخصوص در خصوص ارتقای جایگاه زنان در شهرداری وارد شده است تا همگام با تلاش‌های صورت گرفته برای حضور زنان در مناصب مدیریتی دولتی، در طول ۵ سال آینده بتوانیم سهم ۳۰ درصد و بالاتری را در مدیریت شهری به زنان اختصاص دهیم.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه پس از ۱۱۰ سال از تاریخ بلدیه تهران، برای اولین بار یک زن به عنوان معاون شهردار انتخاب شده است، تصریح کرد: از دو هزار و ۱۷۶ مورد پست‌های مدیریتی در شهرداری تهران، ۳۷۴ نفر خانم هستند که از نظر آماری یعنی ۱۷ درصد پست‌های مدیریتی در اختیار زنان قرار دارد.

وی تاکید کرد: البته عمده پست‌های اختصاصی به زنان از جمله شهرداران مناطق هفت و هشت تهران که در اختیار زنان قرار دارد، در دور اخیر اختصاص داده شده است.

اشرفی، در ادامه به حضور پر رنگ زنان در پست‌های کارشناسی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: زنان نقش اصلی را در تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران داشتند به طوری که از هفت کمیته تدوین برنامه، دبیر چهار کمیته را زنان تشکیل می‌دادند.

وی تاکید کرد: البته در گزارشی که از بهره‌وری در شهرداری تهران تهیه و تقدیم شهردار تهران شد، اعلام کردیم که زنان بهره‌وری بالاترین از سایر کارمندان دارند و از این جهت، جای تقدیر و تشویق وجود دارد.

شهرداری تهران نقش جریان‌سازی برای شهرهای دیگر دارد

 

معاون شهردار تهران همچنین از تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران در سطح شهر، منطقه و محله خبر داد و گفت: برنامه توسعه محلات با همکاری خود مردم برای هر محله به صورت جداگانه نوشته می‌شود که در همین راستا، از همکاری زنان و بانوان در تشکل‌های محلی استفاده شده تا نقش پر رنگی در تدوین برنامه محلات داشته باشند.

اشرفی همچنین از زحمات فاطمه راکعی  به عنوان مدیرکل سابق امور زنان شهرداری تهران و زهرا بهروزآذر به عنوان مدیرکل جدید امور بانوان شهرداری تهران تقدیر کرد و گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه زنان این است که شبکه پشتیبانی کننده زنان به خوبی شکل نگرفته و ما تلاش می‌کنیم تا این شبکه را در شهرداری ایجاد کنیم.

وی همچنین گفت: شهرداری تهران نقش جریان‌سازی برای شهرداری‌ شهرهای دیگر دارد و شهرداری‌ها در بسیاری از مسائل به عملکرد شهرداری تهران نگاه می‌کنند؛ بنابراین عملکرد شهرداری در همه حوزه‌ها به خصوص حوزه زنان می‌تواند منشا بسیاری از اقدامات در سطح کشور باشد.

در ادامه این نشست، مدیران زن حاضر در این نشست به بیان دیدگاه‌ها و تجربیات خود در حوزه مدیریت شهری پرداختند. تلاش در جهت تحقق سهمیه ۳۰درصدی زنان از پست‌های مدیریتی شهرداری تهران، توانمندسازی زنان برای حضور در جایگاه‌های مدیریتی، افزایش عدالت جنسیتی در شهر تهران به عنوان بزرگترین کلانشهر ایران، تعریف پروژه‌ها و استراتژی‌های مشخص برای زنان و... از مهمترین موضوعاتی بود که در این جلسه مطرح شد.