دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بین‌المللی زنان روستایی (23 مهرماه) گفت: این روز فرصت مناسبی برای آن است تا ندا و تجارب زنان روستایی را به جهانیان برساند.

به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران متن کامل پیام بان کی مون به شرح زیر است:

«امسال، بزرگداشت روز بین‌المللی زنان روستایی، دقیقا پس از تصویب تاریخی دستور کار توسعه پایدار تا سال 2030 در ماه گذشته توسط رهبران جهان قرار دارد. در حال حاضر چالش ما بهره‌گیری از فرصت‌های پیش آمده توسط این چارچوب جدید الهام بخش برای تغییر زندگی زنان روستایی است.

زنان روستایی بخش حیاتی، قابل توجه و مهمی از بشریت را تشکیل می‌دهند. آنان کشاورزان و کارگران مزرعه، باغداران و فروشندگان بازار، بازرگانان و رهبران محلی هستند. زنان روستایی ستون معیشت پایدار و تامین امنیت مواد غذایی برای خانواده و جامعه خود محسوب می‌شوند. نقش آنان نه تنها برای پیشرفت خانواده‌های روستایی و اقتصاد محلی بلکه برای اقتصاد ملی با سهیم شدن در زنجیره های ارزش کشاورزی حائز اهمیت است.

این در حالی است که زنان روستایی به طور نامتناسبی از فقر رنج برده و با اشکال متعدد تبعیض، خشونت و ناامنی روبرو می‌شوند. دستاورد پانزده سال تلاش تحت آرمان‌های توسعه هزاره تنها بهبود کمی در وضعیت زنان روستایی ایجاد کرده است. در تمامی شاخص‌های آرمان های توسعه هزاره که داده‌های آن در دسترس است، شاهد وضعیت وخیم تر زنان روستایی نسبت به مردان روستایی و مردان و زنان شهری هستیم.

زمان تغییر این موضوع فرار سیده است. برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در کانون آرمان های توسعه پایدار جدید قرار دارد و هدف "دو برابر کردن بهره‌وری کشاورزی و درآمد تولید کنندگان مواد غذایی در مقیاس کوچک، به ویژه زنان " را در بر می‌گیرد. در واقع زنان روستایی در تحقق بخشیدن به تمامی 17 آرمان توسعه پایدار نقش حیاتی دارند.

با بهره‌گیری از تجربیات حاصل از اجرای اهداف توسعه هزاره می‌توانیم طی پانزده سال آینده در حوزه زنان روستایی بهتر عمل کنیم. فقر شدید پدیده‌ای به ویژه روستایی است. ما باید نظام‌های انعطاف پذیر حمایت اجتماعی، بازار کار و محصول، نهادهای حکومتی و سازمان های جامعه مدنی ایجاد کنیم، به گونه‌ای که زنان روستایی بتوانند علاوه بر کمک به توسعه پایدار، از آن بهره‌مند شوند.

روز بین‌المللی زنان روستایی فرصت مناسبی برای آن است تا ندا و تجارب زنان روستایی را به جهانیان برساند. بیایید به تعهدمان در راستای ایجاد فرصت برای زنان روستایی در خلال تمام اهداف مربوطه عمل کنیم و در نتیجه پیشرفت برای همه افراد بشر را رقم زنیم.»