راکعی در نشست فصلی جمعیت زنان مسلمان نواندیش بر عقلانیت،خردورزی، مهرورزی،تساهل و رعایت اخلاق سیاسی تاکید کرد و با ابراز خرسندی از تشکیل شورای سیاستگذاری و ترکیب آن گفت: ما تلاش میکنیم همسو با این شورا با رعایت رفتار و انضباط تشکیلاتی حرکت کنیم .
دومین نشست فصلی جمعیت زنان مسلمان نواندیش روز گذشته در دفتر جمعیت درتهران تشکیل شد. فخرالساداتمحتشمیپور، فعال سیاسی اصلاح طلب در سخنانی گفت : دوسال است که زنان اصلاح طلب، شورای همگرایی زنان اصلاح طلب را تاسیس کردهاند که تاثیرگذار هم بوده است. وی به تعداد کم زنان فعال در بعضی استانها اشاره کرد و گفت در این مقطع باید از کانال احزاب وارد شد و مشارکت زنان را افزایش داد. فعالیت سیاسی به معنای عدم فعالیت در سایرحوزهها نیست و دلیل اقبال کمتر زنان به فعالیت سیاسی هزینه بیشتر این فعالیت برای زنان است.
وی ادامه داد: یک زمان ما مرز سیاسی و غیر سیاسی داشتیم و تنها زنانی فعالیت سیاسی می کردند که باهوش فعال و توانمند بودند اما الان تقریبا همه آگاهی سیاسی دارند. نقشهای چندگانه برای زنان کار سیاسی را برای آنان سخت می کند و به جهت کمبود زنان فعال، در هر حوزه ای همان زنان فعال را میبینیم که همزمان در چند حوزه حضور دارند. در شورای همگرایی زنان حضور دارند و دو سال از فعالیت این شورا می گذرد و از احزاب نماینده داریم .
البته همه احزاب نماینده نفرستادند شاید به این دلیل باشد که عضو زن ندارند.ما با مجمع زنان اصلاح طلب و جمعیت زنان مسلمان نواندیش ارتباط داریم و تقسسم کار کردهایم. هدف ما توانمند سازی زنان است . از این رو کارگاه هایی با کمک یک تیم ورزیده که اساس کارش گفتوگو و مهارتهای ارتباطی است، برگزار کرده ایم. وی تأکید کرد: جامعه نیاز به نشاط سیاسی دارد و پس از فراهم آوردن زمینه ها ، در بحث توانمند سازی ما وارد عمل می شویم و تلاشمان وحدت و همگرایی بین زنان است.
افزایش حضور زنان در مجلس
فاطمه راکعی، دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نو اندیش نیز با تاکید به تلاش برای نیل به مجلسی با حضور 50 درصدی زنان گفت با تمامی لابیگریها فعلا به سهمیه 30 درصدی رضایت دادیم و نباید از این خواسته عقب نشینی کنیم .لذا اراده ما بر ورود یکصد خانم به مجلس است. راکعی بر عقلانیت،خردورزی، مهرورزی،تساهل و رعایت اخلاق سیاسی تاکید کرد و با ابراز خرسندی از تشکیل شورای سیاستگذاری و ترکیب آن گفت: ما تلاش میکنیم همسو با این شورا با رعایت رفتار و انضباط تشکیلاتی حرکت کنیم .
وی تلاش برای رسید به انسجام حداکثری را عامل موفقیت دانسته و خواستار مدارا و همگرایی احزاب شد و افزود: اگر این انسجام صورت نگیرد، متضرر خواهیم شد .راکعی موکدا خواستار رفتاری شد که اعتماد راجلب کند و بر تمرکز بر مشترکات تاکید کرد و ایام محرم را برای تبلیغ اسلام رحمانی ایام مهمی دانست و بر پرهیز از خشونت و ترویج عشق و مهرورزی و دگرخواهی تاکید کرد .
وی با ذکر نمونه هایی از رفتار حضرت عباس و حضرت زینب، اعضای جمعیت را به توجه به سیره آن عزیزان دعوت کرد. وی در ادامه به فعالیت در ایام محرم و جریان سازی برای توجه به کاندیداهای مورد نظر تاکید کرد .
بحث آموزش کار تشکیلاتی و تمرکز بر آن و همچنین بهدست آوردن تمایل زنان به مشارکت سیاسی و رای دادن به زنان به عنوان نقطه توجه از مواردی بود که دبیر کل جمعیت زنان نو اندیش به آن پرداخت. آذر منصوری عضو شورای مرکزی جمعیت زنان نیز گفت: بخشی از توسعه متوازن که مغفول مانده نقش زنان است. البته نشانههای امیدبخشی از اقبال پژوهشگران به نقش زنان پدیدار شده است .در برنامههای توسعه ششم بخشهایی اختصاص یافته به زنان مثل توسعه توانمندی زنان، مدیریت زنان، تحکیم خانواده دیده شده است. اما متاسفانه در این برنامه توسعه سیاسی زنان دیده نشده است .
جایگاهی که برای زنان دیده شده متولیان آن مشخص نشده است. در واقع برای این سربزرگ، اندامی جهت پیش بردن و راهیابی به اهداف در نظرگرفته نشده است. بخشهایی که در برنامه ششم در حوزه زنان دیده شده، اجرا نشده . اگر اجرا شده بود، رتبهمان در بین کشورها ۱۳۹ نبود. مسائل زنان باید در برنامه ششم توسعه فربه تر دیده شود و یا دولتها باید برنامه هایی برای توسعه نقش زنان داشته باشند مثل نظام سهمیه بندی که در افغانستان برای حضور زنان در مجلس و پست های مدیریتی و سازمانی در نظر گرفته شده است یا حزب کارگر انگلستان که برای حضور و مشارکت سیاسی زنان حمایت هایی دارد که این تلاش ها برای نهادینه کردن نقش زنان است.