مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز، نسبت به بروز آسیب های اجتماعی و فرهنگی در خانواده زندانیان هشدار داد و گفت: طرحی با اعتبار ۵۲ میلیارد تومان ارائه شده که بعد از تصویب هنوز تامین اعتبار نشده است.
محسن نصیری در پاسخ به اینکه آخرین وضعیت طرح انجمن حمایت زندانیان مرکز به ستاد مبارزه با مواد مخدر برای کمک و حمایت فرهنگی و معیشتی به خانواده زندانیان به کجا رسید گفت: انجمن حمایت زندانیان متولی رسیدگی به اصلاح و تربیت، ارشاد و بازسازی شخصیت معنوی، مساعدت در بهبود وضع بهداشت و درمان، کمک در جهت آموزش حرفه ای به خانواده زندانیان، کمک به اشتغال زندانیان پس از آزادی، ترغیب و تشویق فعالیت های فرهنگی، ورزشی، حرفه ای و آموزشی و مهمتر از همه موارد اشاره شده، تامین معیشت خانواده زندانیان و تحصیل فرزندان آنان است.
وی افزود: در میان خانواده های زندانیان که مورد حمایت انجمن هستند یکی از خانواده هایی که زمینه بروز ناهنجاری ها در آن بسیار به چشم می خورد خانواده زندانیان مواد مخدر است. باید توجه داشت که پس از زندانی شدن یک فرد، خانواده آن در معرض آسیب واقعی قرار گرفته و چون هم خلاء سرپرست و نان آور خانوار مشکلات قابل توجهی را برای آنان بوجود آورده و هم محدودیتهایی از طرف جامعه به خانوار تحمیل می شود خانواده را دچار مشکلات اقتصادی ـ فرهنگی و اجتماعی می کند.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز اظهار داشت: اغلب این خانواده ها به دلیل وضعیت موجود دچار افسردگی شدید و بی انگیزه گی شده اند و آنچنان غرق در مصائب و مشکلات روحی و روانی اند که رسیدگی به مشکلات روحی و روانی خود را به دست فراموشی سپرده و برای همین ارائه برنامه های فرهنگی و اجتماعی، بهداشت روانی، مشاوره ای برای این قشرآسیب پذیر از اولویت بیشتری برخوردار است.
نصیری گفت: این انجمن بسته ای را در قالب طرح توانمند سازی فکری و اجتماعی خانواده زندانیان تعریف و آماده کرده که اجرای آن ۲ میلیارد تومان هزینه دارد. همچنین در طرح دیگری موضوع توانمند سازی مهارت های فنی و حرفه ای و تامین معاش خانواده های زندانیان مواد مخدر و معدومین دیده شده که اجرای این طرح هم با تامین اعتبار ۳۸ میلیارد تومانی عملی خواهد شد.
وی افزود: حالا فکر کنید سرپرست خانواده به دلیل جرم مواد مخدر در زندان است و خانواده که سرپرست آن قطعا یک زن است در معرض چه آسیب هایی قرار می گیرد. هرچند تلاش می کنیم تا این خانواده ها به انحراف کشیده نشوند اما روی آوردن به جرم برای تامین نیازهای مالی زندگی، افزایش اختلالات روانی و جمعی در اعضای خانواده و گسترش فقر مادی و فرهنگی در جامعه سه خروجی بی توجهی به این خانواده ها خواهد بود.
وی گفت: همچنین در این طرح که در ستاد مبارزه با مواد مخدر هم تصویب شده است هزینه های اجرایی و کمک های مادی و ارائه خدمات اجتماعی خانواده زندانیان مواد مخدر ۱۲ میلیارد تومان محاسبه شده که اگر تمامی این هزینه ها که جمعا ۵۲ میلیارد تومان می شود تامین اعتبار شود اقدامات خوبی برای توانمند سازی این خانواده ها خواهیم داشت در غیر این صورت باید منتظر ورود و تولد افراد آسیب پذیر در جامعه باشیم و این در حالی است که درصد زیادی از زندانیان کشور را مواد مخدر تشکیل می دهد. با این حال زنگ هشدار به صدا در آمده و باید دستگاه ها به کمک انجمن بیایند تا مانع برو آسیب های جدی در این خانواده ها شویم.