الهه کولایی معتقد است به دلیل مردانه بودن حوزه سیاست برخلاف تاثیرگذاری زنان در طول سال های گذشته بر جریان‌ها و تحولات سیاسی کشور آنها در حوزه قدرت جایگاه مناسبی نداشتند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره فعالیت زنان در دوره نهم مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: آمار و گزارش‌هایی که تاکنون منتشر شده نشان دهنده استفاده نکردن بهینه زنان این دوره مجلس از ظرفیت‌ها و امکاناتی است که به عنوان یک نماینده در اختیار داشتند.

وی افزود: مشارکت فعال و حضور موثر زنان در فرایند قانون‌گذاری انعکاس قابل قبولی نداشته، چه در بحث‌های عمومی مجلس چه در شرایط تعیین کننده و اثرگذار که مجلس در مورد مسائل کشور به تصمیم‌گیری می‌پرداخت این بانوان حضور قابل قبولی نداشتند.

کولایی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که این بانوان نماینده نتوانستند از فرصت به دست آمده برای تامین حقوق مردم و دفاع از حقوق زنان به صورت قابل قبولی استفاده کرده باشند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که آیا تعداد کم نمایندگان زن مجلس فعالیت کم‌رنگ آنان را توجیه می‌کند، گفت: به هیچ وجه، حتی اگر یک نماینده زن در مجلس به شکل فعال و با داشتن توانمندی‌ها، ‌شایستگی‌ها و ظرفیت‌های مناسب حضور داشته باشد، بدون تردید می‌تواند در آراء و افکار همکاران خود تاثیر بگذارد که متاسفانه در این دوره از مجلس، ما زنانی که به عنوان نماینده در مجلس حاضر شدند در مقام و جایگاهی که زیبنده زنان ایرانی باشد ندیدیم.

این استاد دانشگاه تهران در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که گفته می‌شود زنان محافظه کار هستند و به همین دلیل زیاد در عرصه‌های سیاسی حاضر نمی‌شوند، گفت: اگر زنان محافظه کارند پس باید در گروه‌های محافظه‌کار تعدادی از زنان حضور می‌یافتند که ما حتی شاهد این موضوع نیز نیستیم، به دلیل مردانه بودن حوزه سیاست برخلاف تاثیرگذاری زنان در طول سال‌های گذشته بر جریان‌ها و تحولات سیاسی کشور آنها در حوزه قدرت جایگاه مناسبی نداشتند.

کولایی تصریح کرد: در واقع زنان در سیاست عمومی کشور و در تحولات جامعه نقش خود را به شکل توده‌ای و به عنوان رای دهنده ایفا کرده‌اند و همواره حضور تاثیرگذاری داشتند، اما پس از رای دادن به دلیل نبود ساختارهای مناسب و نبود فرهنگ مناسب سیاسی و عمومی در این بخش نتوانستند حضور قابل قبولی داشته باشند، در واقع از این سرمایه عظیم اجتماعی در جهت تامین منافع مردم به درستی استفاده نشده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه زنان بخشی از سرمایه‌های اجتماعی هستند که برای توسعه هر کشور روی آنها حساب باز شده است، افزود: در واقعه در سراسر جهان تلاش می‌شود که در برنامه‌های توسعه و پیشرفت همه کشورها ظرفیت‌ها و توانمندی‌های انسانی آنها به کار گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: در جهان کشورها به ویژه کشورهای پیشرفته می‌کوشند تا به غیبت تاریخی زنان در حیات اجتماعی خارج از خانه پایان دهند و در کنار نقش‌های خانگی زنان آنان را درعرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی وارد کنند و از این ظرفیت انسانی سرشار بهره ببرند.

کولایی با اشاره به اینکه متاسفانه در جوامعی مثل جوامع ما موانع تاریخی و فرهنگی این تحول را کند می‌کند عنوان کرد: اما همان گونه که امام خمینی تاکید داشتند زنان باید در صحنه مقدرات اساسی کشور حضور فعال داشته باشند؛ زنان باید این سخنان را سرمشق قرار داده و به دنبال گسترش حضور فعال خود در عرصه سیاست باشند، همان طور که در جامعه جهانی هم این حرکت مورد توجه قرار گرفته است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب به عملکرد دولت یازدهم در قبال زنان اشاره کرد و افزود: میراث دوران احمدی‌نژاد سایه سنگین خود را بر دوره پس از خود انداخته و در این دوره با تمام تلاش‌هایی که معاونت امور زنان انجام داده باز هم سهم زنان در اقتصاد و سیاست از ارتقاء و بهبود قابل قبولی برخوردار نشده است.

وی تاکید کرد: زنان باید توانمندی‌های خود را باور کنند و سهم خود را در این عقب‌ماندگی ها بپذیرند، در همه کشورهای خاورمیانه زنان با موانع و محدودیت‌های فرهنگی واجتماعی مواجه هستند. به ویژه کلیشه‌های نان آور بودن مرد، زنان را در اولویت‌های اقتصادی کنار می‌زنند و این تفکر باعث می‌شود زنان فرصت‌های برابر را در عرصه اشتغال به دست نیاورند و امکان استفاده از سرمایه‌‎گذاری‌های عظیم بر ظرفیت‌های انسانی خود یعنی آموزش متوسطه و عالی را به دست نیاورند در همه کشورهای منطقه ما این وضعیتی است که زنان دچار آن هستند.