مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر گفت: با توجه به نامناسب بودن برخی شاخص های رفاه اجتماعی زنان سرپرست خانوار، توانمندسازی این قشر با رویکرد معیشت پایدار از اولویت های این دفتر است.

  فاطمه دهقانی روزچهارشنبه درکارگروه امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر افزود: فقر اقتصادی مهمترین مساله تاثیرگذار بر روند زندگی فردی و اجتماعی زنان سرپرست خانوار است.

وی اضافه کرد: هرچند دستگاههای حمایتی تسهیلات کم بهره ای در اختیار این بانوان قرار می دهند ولی تجربه ثابت کرده است این تسهیلات منجر به اشتغال آنها درحد مطلوب نمی شود به همین دلیل برای خروج از این وضعیت حتی در سطح های کوچک موضوع توانمندسازی این گروه از اهمیت بالایی برخوردار است.

دهقانی اظهارکرد: برخی از بانوان سرپرست خانوار به لحاظ تحصیلات و حرفه آموزی در سطح قابل قبولی قرار ندارند و تسهیلات خوداشتغالی نهادهای حمایتی نیز نیاز این قشر را نتوانسته حل و آنها را به عنوان افرادی خودکفا در چرخه زندگی معرفی کند.

وی گفت: به همین دلیل توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در بعد اقتصادی علاوه براینکه باعث شاخص های اشتغال آفرینی، اجتماعی و فرهنگی می شود از آسیب های پیش رو نیز پیشگیری می کند.

وی تاکید کرد: یکی از شاخص های مهم برای سنجش توسعه و درجه توسعه یافتگی در هر جامعه ای وضعیت زنان آن جامعه و سطح دسترسی آنها نسبت به فرصت های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در آن جامعه است.

دهقانی با بیان اینکه جمعیت زنان سرپرست خانوار به دلیل طلاق، اعتیاد و جرایم اجتماعی روبه افزایش است گفت: براساس آخرین آمار ثبت احوال استان هم اکنون 25هزار و 996 نفر از جمعیت استان را زنان سرپرست خانوارتشکیل می دهند که از خدمات حمایتی کمیته امداد و بهزیستی برخوردار هستند.

وی برضرورت تشکیل بانک اطلاعاتی جامع و کامل درزمینه زنان سرپرست خانوار برای تصمیم گیری و برنامه ریزی بهتر تاکید کرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر گفت: در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با رویکر معیشت پایدار بحث کارآفرین اجتماعی و خیر اجتماعی مطرح است که با جلب همکاری این افراد زمینه کمک به این قشر از جمعیت بیشتر فراهم می شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهرگفت: برای دستیابی به نتیجه بهترطرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار با اولویت بندی برای درصد کمتری از این جمعیت طراحی و همچنین استفاده ز تجربه های موفق استانهای دیگر نیز ضروری است.

فتح الله حقیقی افزود: برخی ازافراد با وجود داشتن سرمایه ولی به درستی مسیر خود را انتخاب نمی کنند و به همین دلیل در نیمه راه با شکست روبه رو می شوند.

وی با تاکید بر بحث گردشگری و صنایع دستی بیان کرد: با توجه به بحث برجام بزودی کشور و به تبع آن استان بوشهر در شرایط جدیدی قرار می گیرد که اگر برای بهره گیری بیشتر از این شرایط به برنامه ریزی دقیقی نیاز داریم.

حقیقی افزود: احیای بازارچه مرزی یکی دیگر از برنامه های استان است که این امر برای همه مردم استان می تواند مفید باشد.

مدیرکل کمیته امداد امام (ره ) استان بوشهرگفت: هم اکنون 19هزار و 174خانواده زن سرپرست در استان زیر پوشش کمیته امداد قرار دارند که از این تعداد 18هزار و 326خانوار در رده سنی 18 سال به بالا هستند.

احمد لطفی افزود: کمک به امر ازدواج، تامین مسکن، خدمات کمک معیشتی، آموزشهای مهارتی و فنی و حرفه ای و خدمات اشتغال از جمله خدمات کمیته امداد به این قشر از جمعیت است.

وی اضافه کرد: همچنین در بخش درمان نیزبه سه هزار و 542 نفر زن سرپرست خانوار 28میلیارد ریال کمک هزینه درمانی و هزار و 822 نفر نیز زیر پوشش طرح بیمه اجتماعی قرار دارند.