زنان همواره به عنوان بخشی از جامعه، گروه هدف بسیاری از برنامه‌ها و فعالیت‌ها عنوان شده‌اند اما، عموما عدم نگاه دقیق و عمیق به این قشر آنان را از امکانات ضروری مورد نیازشان بی‌بهره کرده است و به عقیده مشاور امور بانوان استاندار مرکزی عدم قانونگذاری درست و در نظر نگرفتن ردیف اعتباری مورد نیاز در این حوزه بی‌تاثیر نیست.

زهرا فرجی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی در نشستی در این خبرگزاری به تبیین مشکلات و چالش‌های حوزه زنان استان و اقدامات صورت گرفته در این راستا پرداخت.

وی اظهار کرد: زنان عامل موثر در پیشرفت مردان، بهبود امور زندگی و تربیت فرزندان هستند و با نگاهی عمیق و درست می‌توان تاثیر مستقیم این قشر را بر 50 درصد دیگر جامعه پذیرفت. زنان جایگاه و نقش مهمی در خانواده، مدیریت فرهنگی درون منزل داشته و به عنوان عنصر اجتماعی فعال، هدف و ابزار توسعه محسوب می‌شوند. با نگاهی دقیق و عمیق از زوایای گوناگون به موضوع زنان اهمیت برنامه‌ریزی برای این قشر موثر جامعه کاملا محسوس است. این نگاه از ابتدای انقلاب در جمهوری اسلامی وجود داشته است چراکه محور و معیار اصلی ما آموزه‌های دینی است و دین مقدس اسلام ارزش ویژه در تمامی ابعاد بویژه بعد انسانی برای زنان قائل شده است.

فرجی با بیان اینکه از نظر دینی برای دستیابی به تکامل و تعالی که هدف غایی اسلام است، موضوع جنسیت مطرح نیست چراکه زمینه لازم درونی برابر برای زن و مرد در این حوزه در نظر گرفته شده است و همواره در قرآن مردان و زنان در کنار هم مورد خطاب قرار گرفته‌اند، گفت: هدف اسلام انسانیت است نه جنسیت. در بحث ارزش‌ زنان روایات مکرری نیز آمده است؛ از سوی پیامبر اسلام(ص) زن ریحانه خطاب می‌شود و از صدر اسلام تاکنون نیز زنان زیادی به عنوان الگوی زنان و اتفاقا اسوه مردم نه صرفا زنان مطرح شده‌اند.

وی با اشاره به ساختار نظام جمهوری اسلامی و دیدگاه بنیانگذار انقلاب به نقش زنان در جامعه و تاثیرگذاری آنها در عرصه‌های مختلف گفت: امام راحل اعتقاد داشتند که هرجا زنان به درستی ورود کرده‌اند، اثرات سازندگی را شاهد بوده‌ایم. در دوران انقلاب و جنگ حضور زنان لازم بود و آنها حضور پررنگ و موفقی داشتند، امروز نیز این نگاه همچنان وجود دارد. نگرش غنی نسبت به زنان در اسلام و نظام جمهوری اسلامی وجود دارد و این امر باعث شده است که رسالت مسئولان در این زمینه بسیار سنگین باشد. از ابتدای انقلاب در قانون، اصل 21 و مواد دیگری همچون برنامه‌های پنج ساله کشور همواره بحث زنان در برنامه‌ریزی‌های کلان لحاظ شده است، اما در مقابل، همواره با موانع و چالش‌های اساسی در بعد اجرایی مواجه بوده‌ایم، البته با تلاش‌های صورت گرفته توفیقاتی را شاهد هستیم، اما در حد انتظار نبوده است.

عدم وجود دیدگاه مشترک در حوزه مسائل زنان

فرجی با تاکید بر اینکه یک اتفاق نظر و دیدگاه مشترک در حوزه مسائل زنان وجود نداشته است و در این راستا متولیان متعددی وجود دارد که باعث شده امور تنها به موازی‌کاری و صرف هزینه‌های گزاف، فعالیت‌های پراکنده و غیرمنسجم و در نهایت کاهش بهره‌وری منتج شود و خروجی مورد انتظار در برخی بخش‌ها حاضل نشود، افزود: در بخش‌های مختلف مانند حوزه‌های آموزشی، وورد زنان به دانشگاه، حضور در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و هر زمانی که حضور این قشر لازم بوده است، حاضر شده اند، اما توفیقاتی در حد مردان کسب نکرده‌اند چراکه زنان باید تنها 50 درصد وقت خود را برای فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بیرون از منزل باشند و مابقی زمان خود را در خانه و بدون همراهی مردان صرف کنند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه همراهی مردان را در امور منزل و مدیریت خانه شاهد نیستیم و اموری همچون تربیت فرزندان و اداره امور داخلی منزل تنها بر دوش زنان است که این امر خود چالش بزرگی بر سر راه حضور اجتماعی زنان ایجاد می‌کند، گفت: عملا تربیت فرزندان فقط به دوش مادران است و این تنهایی در محیط خانواده مشکلاتی را در بیرون از خانه فراهم می‌کند در صورتی که اگر همیاری زن و مرد در خانواده به سطح مطلوب نزدیک شود، بیش از پیش شاهد حضور و موفقیت زنان در جامعه خواهیم بود.

مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری مرکزی یکی دیگر از موانع حضور اجتماعی زنان را چالش‌های فرهنگی حاکم در جامعه دانست و با تاکید بر اینکه همچنان نگرش‌های سنتی خاصه در مناطق کمتر توسعه‌یافته و مبتلابه فقر فرهنگی نسبت به حضور اجتماعی زنان وجود دارد، افزود: در برخی نقاط همچنان به زن به عنوان جنس دوم نگاه می‌شود و نگاهی مردسالارانه حاکم است که خود مانعی جدی در این مسیر به شمار می‌رود، از طرفی روحیه اعتماد به نفس در زنان تقویت نشده است تا با قدرت وارد حوزه‌های اجتماعی شوند و بدون نگرانی ایفای نقش کنند.

وی اضافه کرد: در کنار نگاه‌های مردسالارانه به حضور زنان در جامعه، هنوز فرصت و بستر لازم برای ظهور و بروز توانمندی‌ها فراهم نشده، فرصت آزمون و خطا به اندازه مردان برای زنان فراهم نبوده است و وجود این خلاء باعث شده است که زنان وارد عرصه‌های مختلف اجتماعی نشوند.

فرجی با بیان اینکه در حوزه مشارکت‌های اجتماعی بحث توانمندسازی زنان و اشتغال آنها مطرح است که با جدیت دنبال شود، اظهار کرد: امروز با سیلی از دختران تحصیلکرده مواجهیم که در کسب شغل با مشکل مواجه هستند. همچنان در استخدام‌ها اولویت با مردان است و حتی این امر پررنگ‌تر هم شده و به دلیل اینکه زنان مدیریت داخل منزل را بر دوش دارند کمتر میلی نسبت به جذب آنها وجود دارد و قوانین حمایتی برای زنان به درستی اجرا نمی‌شوند که این خود نگرانی برای آنها به شمار می‌رود. این چالش‌ها باعث شده است که زنان خود میلی به افزایش توانمندی و حضور در عرصه‌های شغلی نداشته باشند. امروز کمتر از یک درصد از زنان در پست‌های مدیریتی کشور فعال هستند و هنوز عزم جدی برای رفع موانع و ایجاد شرایط ایده‌آل که براساس آن زنان با آرامش خاطر وارد عرصه‌های مشارکتی شود، مهیا نشده است.

وی تصریح کرد: متاسفانه در بحث استخدام زنان حتما سوالاتی مبنی بر سابقه مدیریتی مطرح می‌شود، در صورتی که چنین پرسش‌هایی در استخدام مردان وجود ندارد و بدون آزمون و خطا وارد عرصه‌های مدیریتی می‌شوند، این در حالی است که زنانی که پست‌های مدیریتی را احراز کرده‌اند، به اذعان مردان بسیار موفق عمل کرده‌اند و به دلیل دقت، تعهد و حساسیت بالا کارها را به درستی پیش برده‌اند. زنانی هستند که با توانمندی خود دو محیط خانه و عرصه‌های اجتماعی را با قدرت مدیریت می‌کنند، اما این ظرفیت مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

قانونگذاری هم در مشکلات زنان بی‌تاثیر نیست

وی یکی از موضوعات اساسی در حوزه زنان را قانونگذاری عنوان کرد و با اشاره به اینکه گاه نگاه‌های حاکم در این حوزه با نیازهای روز زنان همخوان نیست و حتی به 50 سال گذشته برمی‌گردد، اظهار کرد: برخی مشکلات مانند در نظر گرفته نشدن ردیف اعتباری مشخص به عنوان مهمترین مطالبه در حوزه زنان ریشه ملی دارند. تا زمانی که هزینه نشود مسلما نباید انتظار بروز اتفاقات و اجرای پروژه و طرح‌های مثبت در عرصه زنان را داشت. باید در حوزه زنان به موضوع اختصاص اعتبار به عنوان نوعی سرمایه‌گذاری نگاه شود، هر اندازه زنان قوی‌تر باشند، قطعا خانواده‌ای سالمتر، مردانی موفق‌تر و فرزندانی با آینده روشن‌تر خواهیم داشت، اما این نگاه و مفاهمه جمعی وجود ندارد.

فرجی با تاکید بر اینکه حوزه زنان نیازمند وحدت و انسجام است، ساختارهای تشکیلاتی در حوزه زنان را یکی دیگر از چالش‌های موجود دانست و گفت: امروز تنها تشکیلات سازمان‌دهی شده در حوزه زنان، دفاتر امور بانوان استانداری است، اما به هیج عنوان تناسبی بین ساختار موجود با وظایف وجود ندارد. تعدد و تنوع وظایف براساس ساختاری ضعیف و بیمار تعریف شده و حتی به اندازه وظایف پست کارشناسی در نظر گرفته نشده است، این دفاتر معاون و حتی رئیس گروه ندارند و هنوز در دولت برای رفع این خلاء‌ها نتیجه‌ای حاصل نشده و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور نیز اقدامی نکرده است.

وی متولیان متعدد، موازی‌کاری و صرف هزینه‌های بی‌هدف و مسلما عدم حصول خروجی قابل انتظار را از دیگر چالش‌های حوزه زنان در کشور و استان مرکزی عنوان کرد و با اینکه در حوزه زنان برنامه‌ریزی نهادینه شده وجود ندارد، تصریح کرد: متاسفانه با تغییر دولت برنامه‌ها و سیاست‌ها تغییر می‌کند، در صورتی که باید در یک مسیر حرکت کنیم. استقرار یک دولت جدید باعث می‌شود که همه برنامه‌های گذشته کنار گذاشته شده و برنامه‌های جدید دنبال شود، در حالی که رفع مشکلات و چالش‌های حوزه زنان کشور مستلزم تدوین برنامه مشخص و منسجم برای دوره‌های زمانی میان‌مدت و بلندمدت است که دولت‌ها بدون اعمال سلایق مختلف ملزم به اجرای آنها باشند.

مشاور استاندار مرکزی در امور بانوان و خانواده با اشاره به اینکه مشکلات در سطح ملی مسلما تبعاتی را متوجه استان‌ها می‌کند و عواقبی همچون بیکاری زنان و دختران، آسیب‌های اجتماعی و عدم وجود امکانات کافی از نمونه‌های آنهاست که ناشی از نبود خط مشی ثابت و تعریف شده در این حوزه هستند، گفت: در مفهوم کلی، موضوع زنان با توجه به شاخص جمعیتی 49 درصدی آنان در استان نیازمند برنامه‌ریزی از سطح کلان تا خرد با نگاهی ویژه و البته با در نظر گرفتن این شاخص است. زنان به عنوان 50 درصد منابع انسانی جامعه نیازمند نگاه ویژه‌ای هستند.

زنان هنوز به توانمندی‌های خود باور ندارند

مشاور استاندار مرکزی در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه در استان ما مهمترین چالش هنوز موانع و سدهای فرهنگی و مربوط به نگاه عمومی جامعه و البته زنان به توانمندی‌های این قشر است، افزود: زنان از نظر توانمندسازی نیازمند دوره‌های آموزشی تخصصی برای رسیدن به سطحی از توانمندی هستند تا برای مشارکت اجتماعی آماده شوند، اما بیشترین مشکل را در حوزه سیاسی شاهدیم. زنان در این عرصه نگران هستند و از عضویت در احزاب و تشکل‌های سیاسی اجتناب می‌کنند، چراکه به دلیل آسیب‌پذیر بودن زنان، تبعات و مشکلات در این عرصه آنان را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد و اگر در یک فرآیند مشارکت سیاسی آسیب ببینند مشکلات بیشتری نسبت به مردان خواهند داشت به همین دلیل میل و رغبت ورود غیرمستقیم را دارند و در عرصه مشارکت سیاسی زنان را اکثرا به عنوان رای‌دهندگان قوی می‌توان شناخت که البته باید همراه با آگاهی و درک بالا وارد این عرصه شده و انتخاب آگاهانه را رقم بزنند.

وی اضافه کرد: البته ممکن است حضور کمتر و کمرنگ آنها در عرصه‌های انتخاباتی ناشی از عدم انتخاب آنها و نگرانی از عواقب ناشی از آن باشد، در صورتی که اتفاق خاصی نخواهد افتاد چرا که همین حضور و اعلام آمادگی آنها اوج قدرت و توانمندی را نشان می‌دهد، ولی علیرغم همه تلاش‌ها کمتر شاهد حضور آنها هستیم. از سوی دیگر متاسفانه جامعه میل و رغبت زیادی برای رای دادن به جامعه زنان ندارد و این امر ممکن است ناشی از حضور پر تعداد مردان یا به جهت نگاه‌های فرهنگی حاکم باشد که با اعتماد کمتری به زنان همراه است، ولی در عین حال تلاش می‌کنیم در قالب فعالیت‌های کارگروه بانوان و خانواده به عنوان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری امرو بانوان در استان‌ها با راهبری استاندار این حضور را تقویت کنیم.

همچنان در اجرای سیاست‌ها ضعف وجود دارد

فرجی به سیاست‌های دولت تدبیر و امید و رویکرد اعتدال‌گرایانه نسبت به حضور و پاسخگویی به نیاز زنان اشاره کرد و با بیان اینکه دولت توانسته از نظر برنامه‌ای در این حوزه افقی درست را ترسیم کند، اما در اجرا همچنان ضعف‌هایی وجود دارد، عنوان کرد: نگاه دولت به توانمندسازی زنان معطوف است و در این راستا برای گروه‌های مختلف کارگاه و دوره‌های تخصصی مختلف تدوین شده است و در استان نیز همگام با کشور پیش رفته‌ایم.

وی یکی از مواردی که باید در حوزه زنان مورد تاکید، دقت و برنامه‌ریزی قرار گیرد را مبحث آسیب‌های اجتماعی که در سال‌های اخیر رشد نگران‌کننده‌ای داشته است عنوان کرد و با اشاره به تدوین برنامه و بسته‌های خدمتی مختلف در این عرصه به منظور بررسی جوانب مختلف امور که بتوان توقف آمار آسیبها را شاهد بود، گفت: عموما رشد آسیب‌های اجتماعی در سطح کشور و استان شرایط مشابهی دارد، اما استان مرکزی در بحث طلاق با شرایط خاصی مواجه است چراکه آمار آن از میانگین کشوری بالاتر است، البته بسیاری از کارشناسان معتقدند که طلاق فی‌الذات آسیب نیست بلکه عواقب ناشی از طلاق آسیب محسوب می‌شود.

خودکشی و اعتیاد در بین زنان مطلقه بیشتر است

مدیرکل دفتر امور بانوان استان مرکزی طلاق را عامل گسستگی خانواده و فرزندان، بروز مشکلاتی که متوجه زن خواهد شد و افزایش شمار دختران فراری دانست و با بیان اینکه آمار خودکشی و اعتیاد در بین زنان مطلقه بیشتر است، افزود: در سال‌های گذشته تنها چهار درصد از جامعه معتادان را زنان تشکیل می‌دادند، اما امروز این میزان به 10 درصد رسیده است و نکته حائز اهمیت در این راستا این است که عموما زنان خیلی سریعتر وابستگی پیدا می‌کنند و اعتیاد خود را از مواد صنعتی آغاز می‌کنند که مسلما تبعات آن در مقایسه با مردان بیشتر است. از طرفی سن ابتلا به اعتیاد نیز پایین آمده است و فرزندان زنان معتاد اقدام به تهیه مواد می‌کنند که این امر خود دیگر آسیب اجتماعی را رقم می‌زند.

وی درخصوص آسیب‌های اجتماعی زنان خاصه در حوزه مواد مخدر گفت: کارگروه اعتیاد یکی از کارگروه‌های فعال دفتر است که با ورود به شورای مبارزه با مواد مخدر استان سه موضوع را در قالب انجام پژوهش دقیق اعتیاد در زنان، طرح جامع پیشگیری از اعتیاد در زنان و دختران برای گروه سنی 15 تا 40 سال با مشارکت آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، بهزیستی، شورای مبارزه مواد مخدر و پزشکی قانونی و همچنین بحث پیشگیری و آموزش را دنبال می‌کند.

فرجی تاکید کرد: تنها راه پیشگیری آموزش و اطلاع‌رسانی است. هزینه درمان و بازگرداندن یک فرد معتاد به جامعه بسیار بیشتر از پیشگیری است، کما اینکه ضمانت 100 درصدی نیز هم برای بهبودی وجود ندارد، به همین دلیل شاهکار اصلی آموزش است و در این راستا کارگاه‌های آموزشی برای گروه‌های مختلف که هرکدام هدف‌هایی را دنبال می‌کنند، برگزار شد.

روستاها نقاط آلوده به اعتیاد/افزایش خودکشی در زنان

وی با اشاره به ایجاد حلقه 60 نفره و برنامه‌ریزی برای برای گروه‌های هدف افزود: سال گذشته بیش از 70 هزار نفر ساعت کارگاه آموزشی برگزار شد و تلاش می‌کنیم که سازماندهی بیشتری در این راستا داشته باشیم. یکی از آلوده‌ترین نقاط روستاها هستند که شاید کمتر خانواده‌ای در آنها گرفتار اعتیاد نباشد، به همین دلیل طرحی را با دهیارها آغاز خواهیم و موارد آموزشی و فعالیت‌های فرهنگی با حضور دهیاران انجام خواهد گرفت. حدود 170 دهیار زن در استان فعال هستند که به عنوان گروه‌های هدف مورد آموزش قرار می‌گیرند تا موج‌آفرینی آغاز شده و با کمک خود زنان روستایی NGO زنان روستایی آسیب دیده یا در معرض آسیب در روستا ایجاد شود و در جهت توانمندسازی و نحوه مواجهه با بحران اطلاعات لازم را دریافت و از گسترش اعتیاد جلوگیری کنند. اگر مانعی پیش نیاید با توجه به فراهم شدن مقدمات لازم بزودی دوره آموزشی دهیارها برگزار می‌شود.

وی افزود: متاسفانه آمار "زنان ویژه" در استان افزایش داشته است که البته این افزایش در سطح کشور نیز رخ داده است. در اروپا طبق آمار، زنان مجرد اقدام به خودکشی می‌کنند، اما در استان ما آمار خودکشی در بین زنان متاهل خانه‌دار رشد داشته است.

فرجی با اشاره به افزایش نرخ بیکاری در زنان و با بیان اینکه در استان مرکزی بالاترین نرخ بیکاری در بین دختران جوان تحصیلکرده وجود دارد، گفت: ازدواج دیرهنگام دختران خاصه در روستاها رشد زیادی داشته است و این امر به دلیل مهاجرت پسران به شهرها و تغییر معیارهای ازدواج پسران صورت گرفته است. دفتر امور بانوان تنها می‌تواند در حوزه اطلاع‌رسانی نسبت به عواقب ازدواج دیرهنگام و البته زودهنگام اقدام کند. هدف ما ازدواج به هنگام است که تبیین مزایای آن به خانواده و دختران در دستور کار قرار دارد، اما آنچه شاهد هستیم این است که صرفا موضوع ازدواج دیرهنگام مطرح نیست، بلکه در شرایط کنونی رغبتی به ازدواج وجود ندارد و علاوه بر مسائل اقتصادی جوانان با هدف و فلسفه ازدواج بیگانه شده‌اند و ترجیح می‌دهند تعهد و مسئولیت قبول نکنند.

وی میانگین ازدواج دختران را 23 سال و پسران را 26 سال عنوان کرد و گفت: موارد اندکی از ازدواج زودهنگام در بین دختران زیر 10 سال در استان به ثبت رسیده است که در حال پیگیری برای توقف آن هستیم. در کنار این موضوع رشد ازدواج سفید مطرح است که افراد را از اقدام به ازدواج صحیح دور می کند و علیرغم اینکه از نظر قانونی و شرعی خلاف است، روز به روز رو به افزایش است.

فرجی تاثیر و تبعات ماهواره و فضاهای مجازی را که منجر به برقراری روابط ناصحیح خارج از محیط خانواده شده و در نهایت خیانت‌های درون خانوادگی و طلاق را به دنبال دارد، از دیگر مشکلات حاکم بر جامعه زنان عنوان کرد که در سال‌های اخیر این قشر را بیشتر گرفتار کرده است.

ضعف چتر حمایت از زنان سرپرست خانواده

وی در ادامه با اشاره به زنان سرپرست خانواده که 12 درصد از خانوارهای جامعه را تشکیل می‌دهند و به شدت با مشکلات فرهنگی و اقتصادی مواجهند، افزود: در قشر مرفه که زن سرپرست خانوار است عموما شاهد مشکلات فرهنگی هستیم، اما در بین خانواده‌های دیگر شاهد مشکلات اقتصادی نیز هستیم و مسلما مسائل اقتصادی مشکلات فرهنگی به دنبال خواهد داشت. امروز چتر حمایتی از زنان سرپرست خانوار به قدری قوی نیست که باعث شود آنان از عهده مخارج زندگی به تنهایی برآیند و به همین دلیل ممکن است به مسیرهای ناصوابی کشیده شوند که برای آنها و جامعه آسیب‌زا باشد به همین دلیل ضروری است که دستگاه‌های حمایتی نظارت بیشتری اعمال کنند.

مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری مرکزی با تاکید بر اینکه در این راستا تمرکز خود را بر توانمندسازی زنان مصروف کرده‌ایم و نباید صرفا به مستمری دادن به آنها اکتفا کرد بلکه باید با توانمندسازی و بهبود شرایط اقتصادی آنان را از چرخه حمایتی خارج کرد، افزود: در این راستا اقداماتی صورت گرفته است، اما همچنان این زنان برای تامین مایحتاج زندگی گرفتار هستند و این معضل باید جدی گرفته شود.

وی به مباحث فرهنگی این قشر از جامعه اشاره کرد و گفت: بحث فرهنگی شامل تجرد آنها و میل کم آنها به ازدواج مجدد و ترس و واهمه از این امر است که همه دست به دست هم داده‌اند تا مشکلات فرهنگی بروز کند. از طرفی نگاه عمومی جامعه نیز مثبت نیست و حتی گاهی زنان جرات ورود به فضاهای مختلف را به دلیل نگرانی از این نگاه‌ها که گاه شیطانی هم هستند، ندارند و ترجیح می‌دهند که با مشکلات دست و پنجه نرم کنند.

شهرستا‌ن‌ها نیازمند بیمارستان تخصصی زنان

فرجی درخصوص امکانات بهداشتی و درمانی ویژه زنان در استان عنوان کرد: در بحث بهداشتی و درمانی در همه شهرستان‌ها عملکرد خوبی را شاهد هستیم، اما استان همچنان با خلاء وجود بیمارستان تخصصی زنان در شهرستان‌ها مواجه است. بیمارستان فعلی زنان در اراک نیز پاسخگوی نیازها نیست هرچند که طرح نوسازی و بازسازی بیمارستان آیت‌الله طالقانی در حال پیگیری است و فاز اول آن به اتمام رسیده است، اما تعمیر و تجهیز کفایت نمی‌کند بلکه باید نوسازی کامل صورت گیرد.

وی افزود: یک مرکز درمانی و آموزشی تخصصی در استان وجود ندارد و این یک چالش اصلی در حوزه زنان است که در حوزه درمان در حال پیگیری است و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز طبق آخرین گزارش اعلام کرد در صورتی که مکان و ساختمان لازم تهیه شود، تجهیزات را اختصاص خواهد داد و امید است که پیگیری‌ها به نتیجه برسد.

مشاور استاندار مرکزی در امور زنان و خانواده با اشاره به پیگیری ایجاد مرکز تشخیص سرطان‌های شایع زنان در استان مرکزی گفت: با توجه به آلوده بودن شهر اراک و بالا بودن آمار سرطان شایع در زنان خاصه سرطان سینه و رحم به دنبال ایجاد چنین مرکزی هستیم. مقدمات کار فراهم شده است و امید است در بحث توسعه بیمارستان آیت‌الله خوانساری این مهم محقق شود.

فرخی افزود: حضور پزشکان متخصص زن در همه شهرستان‌ها معضلی بود که با همکاری مجموعه درمانی استان رفع شد، البته در برخی شهرستان‌ها پزشک به صورت ثابت حضور ندارد، اما پزشکان به صورت مکرر در شهرستان حاضر شده و پاسخگوی نیاز زنان هستند.