معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان گفت: رفع تبعیض در بخش بانوان از مهم‌تر‌ین برنامه‌های وزارت ورزش است که سرلوحه کار تمام فدراسیون‌ها و مدیران قرار دارد و تمام تلاش ما هم این است که این هدف رییس جمهور محقق شود.

نشست هم اندیشی مسئولان وزارت ورزش و جوانان با نمایندگان و مسئولان ورزش بانوان صبح امروز در هتل آکادمی تهران با حضور محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان، رباب شهریان معاون امور بانوان وزارت و غلامرضا شعبانی بهار معاون ورزش همگانی آغاز شده است.

رباب شهریان در این نشست گفت: همه ما تلاش کردیم تا ورزش بانوان به موفقیت‌های درخوری برسد و نمود این تلاش را می‌توانیم در فعالیت‌هایی که در حال‌ حاضر در ورزش بانوان صورت می‌گیرد و همچنین افتخارات کسب شده بانوان در میادین بین‌المللی ببینیم. هر کجا نام توسعه است نمی توانیم نیمی از جامعه را نادیده بگیریم. وقتی رییس جمهور در سازمان ملل موضوع جهان عاری از خشونت را مطرح می‌کند و 190 کشور به آن رای مثبت می‌دهند و تبدیل به یک قطعنامه می‌شود، قطعا فرایندی در تمامی کشورها ایجاد می‌شود و افتخار بزرگی است که در سازمان ملل نماینده ورزشکاران زن برای ایجاد صلح و دوستی از کشور ایران انتخاب می‌شود و آن کسی نیست جز زهرا نعمتی. این نشان از توانمندی‌های زنان است که باعث شده در مجامع بین‌المللی هم مورد توجه قرار بگیرند.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که در برنامه‌های وزارت ورزش و جوانان است، موضوع یونسکو است. در دولت تدبیر و امید جایگاه زنان در فعالیت‌های بین‌المللی بسیار مورد توجه است و ارتقای ورزش بانوان اهمیت زیادی دارد. بر همین اساس ما برای نشان دادن توانمندی‌های زنانمان 23 و 24 آذر میزبان انجمن تر‌بیت ‌بدنی ورزش برای زنان هستیم که این انجمن تاکنون 17 کنفرانس جهانی داشته است و آخرین کنفرانس منطقه آن هم سال گذشته در کشور ترکیه برگزار شد. خوشحالیم که امسال میزبانی این کنفرانس را وزارت ورزش و جوانان در اختیار گرفته تا بتواند جایگاه ورزش زنان ایران را به همه نشان دهد.

شهریان با تاکید بر این که رییس جمهور در تمام صحبت‌های خود نگاه ویژه‌ای به ورزش بانوان داشته است، اظها‌ر کرد: رییس جمهور در تمام بیانات خود نگاه ویژه‌ای به ورزش بانوان داشته است. رفع تبعیض در ورزش بانوان از موضوعات مهمی است که سرلوحه کار روسای فدراسیون‌ها و همچنین مدیران ورزشی است. تمام تلاش ما این است که این هدف رییس جمهور محقق شود و از فرصتی که او در اختیار ما قرار داده است استفاده کنیم. تلاش دکتر گودرزی این است که با نگاه تخصصی این موضوع را بررسی کند و سیاست‌های لازم را به کار گیرد.

او در ادامه افزود: در استلزامات قانونی و شرایطی که باید حقوق بانوان را بگیریم، وزارت تلاش کرده تا بتوانیم این کار را انجام دهیم. در هر آیین‌نامه‌ و هر نظام نامه‌ای که تاکنون اصلاح و بازنگری شده است مطالبه وزیر ورزش و جوانان این بوده که حق بانوان حتما در آن لحاظ شود.

شهریان با تاکید بر موضوع ورزش همگانی گفت: سیاست‌های ما برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری و رییس جمهور است. مهم‌تر‌ین موضوع و مسئولیت ذاتی وزارت ورزش و جوانان بحث همگانی کردن ورزش است. ورزش بانوان به عنوان محور سلامت جامعه مطرح است و ما باید در راه همگانی کردن ورزش به خصوص در بین بانوان فعالیت‌هایمان را انجام دهیم. توقع مقام معظم رهبری در همگانی کردن ورزش این است و ما باید حتما این کار انجام دهیم.

معاون امور بانوان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر این که یکی از اهداف وزارت نشان دادن چهره زن مسلمان ایرانی در میادین بین‌المللی است، گفت: در بحث قهرمانی تمام هدفی که دنبال می‌کنیم این است که چهره خوبی از زن مسلمان ایرانی به تمام دنیا نشان دهیم که خو‌شبختا‌نه نمود این تلاش و زحمت را همه می‌بینند. آخرین مورد از این افتخار کسب سهمیه المپیک زهرا نعمتی بود که نشان می‌دهد یک زن می‌تواند با حفظ ارزش‌ها به موفقیت برسد و به نظرم این موفقیت زهرا نعمتی نتیجه‌ تلاش همه مسئولان ورزش بانوان است.

او درباره مسائل فرهنگی در ورزش بانوان نیز، بیا‌ن‌ کرد: تلاش دیگری که وزارت ورزش و جوانان همواره آن را مورد توجه قرار می‌دهد موضوعات فرهنگی است. در دولت تدبیر و امید تلاش شده که محوریت ورزش از تک بعدی بودن خارج شود و ما نباید فقط به دنبال مدال باشیم،‌ بلکه باید ارزشها را هم زنده نگه داریم. اخلاق محوری و پهلوان پروری سرلوحه تمامی کارهای ما است و تلاش می‌کنیم برای بانوان منزلتی را تعیین کنیم که بتواند چهره خوبی از این قشر جامعه نشان دهد. هر کسی که به هر ترتیبی در ورزش ایران کار می‌کند و متولی است، باید فرهنگ را هم مدنظر قرار دهد و متولی آن هم باشد. ما حساسیت خاص و زیادی به این موضوع داریم و حتی آیین‌نامه‌ اخلاق پهلوانی هم نوشته شده که امیدواریم این نظام نامه تهیه شود چون می دانیم که بسیار کمک کننده خواهد بود.

شهریان درباره جایگاه مدیریتی بانوان در ورزش، اظها‌ر کرد: یکی دیگر از موضوعات مورد توجه وزارت ورزش و جوانان مباحث ساختاری و مدیریتی زنان است. ما باید واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم که نتوانستیم چارت جدیدی برای مدیریت زنان در ورزش ایجاد کنیم، چرا که قوانین این اجازه را به ما نداد، اما با توجه به این که نگاه دکتر گودرزی این است که زنان نیمی از جامعه حتما در بحث‌های مدیریتی حضور داشته باشند این مجوز داده شد که کارگروه‌های تخصصی تشکیل شود و بانوان در آن فعالیت کنند. خانم‌ها الان می‌توانند مشاور مدیر کل شوند و همین پست کمک زیادی به افزایش تجارب مدیریتی بانوان می‌کند.

او در ادامه افزود: دیدگاه ما این است که زنان جمهوری اسلامی ایران در منطقه حرف اول را می‌زنند. به واسطه فرصتی که جمهوری اسلامی به زنان ایرانی داده خود زنان نیز از این فرصت استفاده کردند و امیدوارم از این پس هم استفاده کنند و دانش خود را افزایش دهند. ما نیروهای خوبی داریم و همه اینها ارزشمند هستند و باید با این نیروها به جایگاه خوبی برسیم. در برنامه ششم توسعه توجه زیادی به بحث نظام سلامت و اصلاح سبک زندگی صورت گرفته و متولیان ورزش به خصوص در بخش بانوان باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.

معاون امور بانوان با تاکید بر تاثیر توجه رسانه‌ها به ارتقای ورزش بانوان خاطر‌ نشان کرد: بحث رسانه بسیار مهم است. در دنیا اجلاس‌های بین‌المللی درباره زنان تشکیل می‌شود و قطعنامه‌ای صادر می‌گردد. تعامل و ارتباط ورزش بانوان با رسانه‌ها یکی از نکاتی است که مورد توجه قرار می‌گیرد. متاسفانه ما در گذشته خیلی نمی توانستیم زحمات ورزش بانوان را به خوبی انعکاس بدهیم. باید از حمایت رسانه‌ها از ورزش بانوان تشکر کنم و باید همه ما به عنوان متولیان ورزش به این بخش توجه کنیم تا با همکاری آنها جایگاه ورزش بانوان را ارتقا دهیم.

شهریان در پایان گفت: باید به یکدیگر کمک کنیم و از خرد جمعی استفاده کنیم تا بتوانیم از فر‌صت‌های پیش‌رو به بهترین نحو بهره بگیریم و به آنچه که هدف ما است برسیم.