مدیرکل امور بانوان استانداری خوزستان بر لزوم فعال‌سازی سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه زنان خوزستان با شناسایی زنان فعال علاقمند در سطح شهرستان‌ها تاکید کرد.

سیده‌ فرانک موسوی در جلسه بررسی فعالیت‌های اداره کل امور بانوان خوزستان که امروز (18 آبان) در معاونت سیاسی اجتماعی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: یکی از شاخص‌های توسعه در هر کشور، استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی است. دولت زمانی می‌تواند در بسیاری از اقدامات فعالیت گسترده‌ای داشته باشد که بتواند از نهادهای مردمی و اجتماعی به عنوان سرمایه اجتماعی استفاده کند.

وی افزود: سازمان‌های مردم‌نهاد برای دولتمردان یک ظرفیت و توانمندی هستند و اگر بتوان نقش این سازمان‌ها را به خوبی در جامعه تبیین کرد در کنار سازمان‌های مردم‌نهاد پرسشگر می‌توان یک دولت پاسخگو هم داشت.

مدیرکل امور بانوان استانداری خوزستان ادامه داد: وجود تشکل‌های مردمی یکی از شاخص‌های مهم توسعه‌یافتگی جوامع کنونی است و سرمایه‌های اجتماعی از جمله سرمایه‌هایی هستند که در کشور ما بسیار مهم بوده و مشارکت اجتماعی یک اصل و یک رکن اساسی در جامعه است.

موسوی تصریح کرد: کار سازمان‌های مردم‌نهاد مانند واکسن عمل می‌کند. همان طور که واکسن در جهت پیشگیری از بیماری تزریق می‌شود، سازمان‌های مردم‌نهاد نیز برای حل کردن بخشی از مشکلات جامعه و کمک به دستگاه‌های دولتی ایجاد می‌شوند.

وی بیان کرد: باید به دنبال فعال کردن سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه زنان در سطح استان خوزستان باشیم که این امر، مستلزم شناسایی زنان فعال علاقمند به شرکت در فعالیت‌های اجتماعی شهرستان‌های مختلف است.در جامعه اسلامی، نقش زنان بر هیچ کسی پوشیده نیست؛ از دامن زن، مرد به معراج می‌رود و بنابراین پایه بزرگ‌منشی را باید در خانواده‌ها جست‌وجو کرد.

موسوی گفت: خانواده هسته اصلی تشکیل نظام ما است و هرگاه خانواده مستحکم‌تر باشد، بازده بهتری در جامعه خواهد داشت.

وی عنوان کرد: اولین و مهم‌ترین وظیفه کمیته امور بانوان و خانواده استان خوزستان، فراهم آوردن زمینه اجرای وظایف وزارت کشور در ارتباط با مسائل خانواده و بانوان شهرستان‌ها از طریق فرماندار و سایر واحدهای شهرستانی دستگاه‌های ذیربط است. اگر خانواده‌ها دچار آسیب نشوند، جامعه هم دچار آسیب نخواهد شد. لازم است در حوزه خانواده فعالیت بیشتری در سطح استان خوزستان انجام شود و سازمان‌های مردم‌نهاد بیشتری در این زمینه فعال شوند.

مدیرکل امور بانوان استانداری خوزستان گفت: لازم است کارشناسان امور بانوان در شهرستان‌ها برای کمک بیشتر به فرمانداران در حوزه امور خانواده، دغدغه و حساسیت این حوزه را به فرمانداران و مسئولان مربوطه منتقل کنند.

موسوی اظهار کرد: 27 آبان برای اولین بار در سطح استان خوزستان، نخستین کنگره خانواده سالم در سطح ملی با همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز و زیر نظر اداره‌کل امور بانوان استان خوزستان برگزار خواهد شد. تاکنون نزدیک به 500 مقاله در حوزه خانواده از دانشگاه‌های مختلف کشور دریافت شده و داوری صورت گرفته است.

وی بیان کرد: انجام کار پژوهشی صرفا به این منظور نیست که فقط فعالیتی صورت گرفته باشد، بلکه باید بتوان از نتایج میدانی این پژوهش‌ها در رفع مشکلات حوزه خانواده نهایت استفاده را کرد.