مدیر کل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور گفت: 10 درصد از مجموع دو میلیون و 325 هزار نفر معتادان کشور را بانوان تشکیل می دهند.
سید حسن موسوی چلک روز پنج شنبه در کارگاه آموزشی رویکرد نوین مددکاری اجتماعی در اراک افزود: بانوان معتاد تا قبل از سال 85 تنها پنج درصد از معتادان موجود در سطح کشور را تشکیل می دادند که با تغییر رویکرد سبک زندگی و حرکت آسیب اجتماعی به سمت خانواده، این آمار در سطح جامعه افزایش یافته است.
وی ادامه داد: تا قبل از سال 75 کمتر از یک میلیون نفر از زنان کشور را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دادند که حرکت آسیب های اجتماعی به سمت خانواده موجب افزایش این تعداد به یک میلیون و 664 نفردر سال 85 و دومیلیون و 553 هزار نفری در سال 90 شده که رشد 52 درصدی در این سال ها را نشان می دهد.
مدیر کل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: هم اکنون بیش از 11 میلیون نفر از جمعیت کشور در سن ازدواج قرار دارند ولی این پدیده اجتماعی در سطح کشور از روند نزولی برخوردار بوده ولی آمار طلاق روند افزایشی دارد.
موسوی چلک افزود: در سال های اخیر به ازای هر چهار و شش دهم ازدواج یک طلاق در کشور ثبت می شود در حالی این رقم در سالیان گذشته برای هر 12 ازدواج یک طلاق وجود داشته است.
وی گفت: هم اکنون سالانه حدود 16 هزار نفر از جمعیت فعال کشور بر اثر حوادث رانندگی فوت می کنند و هشت تا 10 برابر این تعداد به معلولیت های جسمی و حرکتی دچار می شوند که بر اساس آمارگیری های انجام شده و تعداد افراد فوت شده در هر ساعت در سطح کشور دو و دو دهم نفر است.
مدیر کل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: وجود مسائل، مشکل ها و آسیب های اجتماعی موجب شده تا حرکت ها در حوزه اجتماعی و مددکاری با تغییر رویکرد از فردی نگری به سمت اجتماعی باشد.
موسوی چلک افزود: هم اکنون کمیته مددکاری اجتماعی حضور فعال در نشست ها یی که به نفع حقوق اجتماعی کشور است از جمله کمیته مواد مخدر و مجمع حقوق کودکان را در دستور کار خود قرار داده است و سازمان ها و ارگان های اجتماعی مانند زندان ها، کمیته امداد و نیروی انتظامی با آگاهی از تاثیر فعالیت های اجتماعی خواهان فعالیت این کمیته در کنار فعالیت های آنها هستند.
رییس انجمن مددکاران ایران گفت: برگزاری کارگاه آموزشی موجب می شود تا مددکاران اجتماعی با رویکرد جدید این رشته آشنا شوند و با آسیب شناسی اجتماعی نقاط ضعف، قوت،فرصت ها و تهدیدات در جامعه مشخص شود.
موسوی چلک افزود: انجمن مددکاران ایران با حضور در 27 استان کشور و وجود 16 کارگروه مختلف در حوزه اجتماعی و حضور در جلسه های سیاست گذاری و تالیف کتاب های بسیار و تعامل با سازمان های مختلف حضور فعال در عرصه اجتماعی دارد.
وی ادامه داد: افزایش تاثیر گذاری در سیاست های کلان، آینده نگری و ارزیابی اجتماعی، مطالبه گری و افزایش و نهادینه کردن مسئولیت اجتماعی در جامعه از مهمترین اهداف انجمن مددکاران ایران است.
در کارگاه آموزشی یک روزه رویکرد نوین مددکاری اجتماعی، مدیر کل ، معاونان و مددکاران بهزیستی استان مرکزی حضور داشتند.