رییس جمعیت هلال‌احمر گفت: بخش مهمی از کارهای ما در زمینه آموزش در حوزه پیشگیری از سوانح و حوادث بزرگ است و تلاش می‌کنیم با این کار خانواده و جامعه را در مقابل این حوادث آماده کنیم و زنان می‌توانند نقش مهمی در این حوزه داشته باشند.

دکتر امیرمحسن ضیایی در چهاردهمین نشست مشاوران امور بانوان دستگاه‌ها با معاون رییس جمهور در امور زنان که امروز در جمعیت هلال‌احمر برگزار شد، افزود: جمعیت هلال‌احمر بزرگ‌ترین شبکه داوطلبان جهان را دارد و هرچقدر فعالیت‌های داوطلبانه را در جامعه ترویج دهیم، ظرفیت اجتماعی ایجاد می‌شود و آسیب‌های اجتماعی کاهش می‌یابد. با تداوم فعالیت‌های داوطلبانه، در واقع محبت را در جامعه توزیع می‌کنیم. در این شرایط زنان می‌توانند نقش موثری را ایفا کنند. اکنون در حال آماده‌سازی طرح‌هایی در این زمینه هستیم.

وی در ادامه گفت: باید در به کارگیری توانمندی‌های زنان از افراط و تفریط پرهیز و امکان فعالیت اجتماعی را در عرصه‌های مناسب برای زنان فراهم کنیم.

رییس جمعیت هلال‌احمر در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه 189 کشور عضو فدراسیون جهانی صلیب سرخ هستند، گفت: کنوانسیون مربوط به صلیب سرخ و هلال‌احمر از قدیمی‌ترین کنوانسیون‌هاست و ایران حدود 93 سال است که عضو این فدراسیون جهانی است و در 23 کشور دنیا نمایندگی دارد. در واقع پس از وزارت امور خارجه، بیشترین حضور را در سایر کشورهای دنیا دارد.

ضیایی اضافه کرد: جمعیت هلال‌احمر 17 میلیون داوطلب در دنیا دارد. چین، ژاپن، هند و ایران بیشترین داوطلبان را در فدراسیون جهانی دارند.

وی با بیان اینکه هلال‌احمر یک سازمان مردم نهاد بزرگ است، گفت: این سازمان به وسیله مردم اداره می‌شود و ظرفیت بزرگی در جلوگیری و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دارد. یکی از حوزه‌هایی که باید در آن کار کنیم، آسیب‌های اجتماعی است و زنان در این حوزه نقش پررنگی می‌توانند ایفا کنند و تغییراتی در سطح زندگی به وجود آورند.

رییس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به نتایج یک تحقیق که حدود پنج سال گذشته انجام شد، گفت: براساس نتایج این تحقیق افرادی بیشتر در جامعه موفق بودند که با خانواده خود تعامل داشتند و دور یک سفره همراه اعضای خانواده خود به صرف غذا می‌پرداختند و با آنها صحبت می‌کردند.

در ادامه این نشست، فرحناز رافع، رییس سازمان داوطلبان و مشاور امور بانوان جمعیت هلال‌احمر گفت: سرلوحه کار ما بیانات مقام معظم رهبری و برنامه‌های رییس جمهور در حوزه زنان است. ما در چهار محور فعالیت‌های خود را انجام می‌دهیم که یکی از مهم‌ترین آنها برنامه‌های سلامت‌محور است.

وی در ادامه گفت: در حوزه برنامه‌های سلامت‌محور به زنان آسیب‌دیده، زنان سرپرست خانوار و در معرض خطر توجه ویژه‌ای داریم، ارتقای سلامت جسم و روان آنها را در دستور کار قرار داده‌ایم و تلاش می‌کنیم خدمات با کیفیت و فراگیری را برای زنان آسیب‌دیده از سوانح تامین کنیم.

مشاور امور بانوان جمعیت هلال‌احمر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را از دیگر محورهای برنامه‌های جمعیت هلال‌احمر ذکر و اظهار کرد: پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و آسیب‌هایی که حین حوادث رخ می‌دهد، یکی دیگر از محورهای فعالیت‌های ماست. راهبرد ما در این زمینه توسعه کمی و کیفی حضور زنان و مشارکت در کمک‌رسانی، آگاه‌سازی و حساسیت‌زایی در جامعه است.

رافع، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب با تاکید بر نسل جوان و ارتقای آموزش بین زنان کارمند و آحاد جامعه را از دیگر محورهای فعالیت جمعیت هلال‌احمر بر شمرد و گفت: تلاش می‌کنیم در هر خانواده یک امدادگر داشته باشیم. در این زمینه برنامه‌های متعدد آموزشی، طراحی شده است و به تشکیل تیم‌های امدادی اقدام کرده‌ایم به گونه‌ای که زنان در حوادث به عنوان مکمل در کنار مردان به امدادرسانی می‌پردازند.

مشاور امور بانوان جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه یکی از آموزش‌های مهم برای ما فعالیت‌های بشردوستانه است، گفت: در این زمینه نیز اقداماتی انجام دادیم، علاوه بر آن به توانمندسازی زنان پرداخته‌ایم و در این حوزه تلاش کرده‌ایم از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد بهره بریم. به عنوان نمونه با راه‌اندازی بازارچه‌های خیریه، در روستاها و مناطق کم برخوردار تلاش کردیم از منابع حاصل از آن برای تامین هزینه‌های کودکان سرطانی و بیماران صعب‌العلاج بهره بریم.