مجمع جهانی اقتصاد از نزول 4 پله ای ایران در رده بندی کشورهای جهان بر اساس شاخص شکاف جنسیتی خبر داد و رتبه ایران از این نظر را 141 اعلام کرد.

مجمع جهانی اقتصاد در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت نابرابری بین زن و مرد در 145 کشور جهان پرداخته است.

در این گزارش میزان برابری بین زن و مرد در 4 حوزه بهداشت، آموزش، اقتصاد و سیاست بررسی شده و شاخصی به نام شاخص شکاف جنسیتی تهیه شده است.

هر کشور بر اساس این شاخص نمره از 0 تا 1 بدست آورده است که هر چه این نمره بیشتر باشد دلالت بر شکاف کمتر بین زن و مرد در آن کشور دارد.

مجمع جهانی اقتصاد نمره ایران در شاخص شکاف جنسیتی را 0.58 برآورد کرده است و ایران را در رده بندی جهانی در رتبه 141 قرار داده است.

در گزارش سال گذشته مجمع جهانی اقتصاد نمره ایران در شاخص شکاف جنسیتی 0.5811 برآورد و رتبه ایران در جهان 137 اعلام شده بود که بر این اساس در گزارش امسال شکاف جنسیتی بین زن و مرد در ایران بیشتر شده و رتبه ایران از این نظر 4 پله نزول داشته است.

در رده بندی جهانی، ایسلند با نمره 0.881 در رتبه نخست از نظر برابری زن و مرد قرار گرفته است. به عبارتی کمترین شکاف بین زن و مرد در این کشور دیده می شود. پس از این کشور، نروژ با نمره 0.851 در رتبه دوم و فنلاند با نمره 0.85 در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند.

کشورهای سوئد، ایرلند، رواندا، فیلیپین، سوئیس، اسلونی، و نیوزیلند نیز در رتبه های چهارم تا دهم از این نظر قرار گرفته اند.

یمن با نمره 0.484 به عنوان کشوری شناخته شده است که بیشترین نابرابری بین زن و مرد را دارد.

بر اساس این گزارش، شاخص شکاف جنسیتی بر پایه معیارهای غربی تهیه شده است و بر این اساس کشورهای اسلامی که برای نقش زن و مرد در جامعه تعاریف خاص خود را دارند عمدتا در رده های پایین رده بندی جهانی قرار گرفته اند.

نکته جالب دیگر این که برخی کشورهای اسلامی که کمترین نقش را به زنان در حوزه های اقتصاد، آموزش، بهداشت و سیاست می دهند در جایگاه بالاتری از ایران قرار دارند. برای مثال عربستان سعودی در رتبه 134 و بحرین در رتبه 123 قرار گرفته اند. در عربستان، زنان حتی اجازه رانندگی با خودرو را ندارند.

رتبه ایران از نظر برابری زن و مرد در بخش اقتصاد 141، آموزش 106، بهداشت 99 و سیاست 137 اعلام شده است.