در سراسر جهان خشونت علیه زنان و دختران بعنوان یکی از جدی ترین نوع نقض حقوق بشر همچنان باقی مانده که هم علت و هم معلول نابرابری و تبعیض جنسیتی است. خشونت علیه زنان بعنوان یکی از واضح ترین نشانه ها در جوامع نابرابر قابل مشاهده است و ما مصمم به تغییر آن هستیم.
مدیر اجرایی نهاد زنان ملل متحد به مناسبت روز جهانی نفی خشونت علیه زنان پیامی بدین شرح صادر کرد:
در روز بین المللی رفع خشونت علیه زنان ما دوباره بر این موارد تاکید میکنیم: خشونت علیه زنان قابل پذیرش نیست، قابل انکار نیست و قابل پیشگیری است،
اگر چه راه حل واحدی برای این مشکل پیچیده وجود ندارد اما شواهد نشان میدهد اقدامات چند منظوره و موازی میتواند از وقوع آن پیشگیری کند. بنابراین پژوهش ها باید بر بیشتر شناسایی استراتژی های دقیق و شیوه های مداخله برای جلوگیری از خشونت متمرکز شوند.
ما معتقدیم با اقدام هماهنگ و با همکاری همه از سطح دولت تا افراد جامعه، میتوانیم بر نابرابری در روابط و ساختار قدرت بین مرد و زن فائق آییم و تغییرات لازم در نگرش، رفتار و نهاد (قوانین) را ایجاد کنیم.
تصور کنید جهان کنونی چقدر برای دختران در حال رشد متفاوت خواهد شد اگر بتوانیم:
از ازدواج زودرس دختران، ختنه زنان، چشم پوشی از خشونت های خانگی، پیام های توهین آمیز، مصونیت متجاوزین، بردگی زنان در مناطق جنگ زده، کشتار زنان مدافع حقوق بشر و یا خصومت و برخوردهای ناشایست ماموران پلیس و قضات در برخورد با زنانی که خشونت را گزارش کرده و یا شهادت میدهند؛ پیشگیری کنیم.
ما پیشرفت هایی در بهبود قوانین مربوط با شناسایی اعمال خشونت آمیز و افراد مجرم و ناقض حقوق بشر کسب کرده ایم. در حدود 125 کشور قوانین رسمی علیه آزار و اذیت جنسی، 119 کشور قوانین علیه خشونت خانگی و 52 کشور قوانین مربوط به تجاوز زناشویی دارند.
ما می دانیم که رهبران در سطوح نخست وزیر و مدیر و معلم و ...همگی میتوانند روال به صفر رساندن تحمل خشونت را به اجرا گذارند. مشارکت همگانی، جلسات مشترک بین زنان و مردان، دوره های اموزشی و توانمندسازی زنان برخی از روش های مداخله است که در کنار اصلاحات قانونی، رفتاری و اجتماعی میتواند اثربخشی بیشتری داشته باشد.
بعنوان مثال در اوگاندا مشارکت مردم در جلسات مربوط به نابرابری قدرت در روابط بین زن و مرد منجر به کاهش 50 درصدی نرخ خشونت فیزیکی مردان نسبت به همسرشان شد.
در میانمار ارائه خدمات حقوقی به زنان روستایی منجر به بهبود وضعیت عدالت قضایی شد. علاوه بر این آموزش گروه کوچکی از رهبران جوامع محلی منجر به بهبود رفتار در 40 درصد از گروه های هدف شد.
ما در حال ارائه آموزش های مربوط به موضوعات جنسیتی به نیروهای اعزامی حافظ صلح هستیم تا در مناطق جنگی بهتر بتوانند به غیرنظامیان کمک کنند.
در ایالات متحده آموزش در زمینه تشخیص علائم خشونت خانگی به افسران پلیس شهری منجر به کاهش تعداد مقتولین زن شد.
از زمان راه اندازی کمیپن جهان خود را نارنجی کنید، میدانیم که راننده ها در کامبوج، ستارگان فوتبال در ترکیه، افسران پلیس در آلبانی، دانش آموزان آفریقای جنوبی و پاکستان و صدها هزارنفر دیگر در سراسر جهان در کنار ما ایستاده اند.
در حال حاضر برای اولین بار هدف صریح و روشنی برای از بین بردن خشونت علیه زنان در دستور اهداف توسعه پایدار 2030 قرار گرفته و منجر به تسریع اقدامات خواهد شد.
در نشست رهبران جهان برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در سپتامبر 2015، بیش از هفتاد تن از رهبران بر اولویت دادن به اقدامات برای پایان دادن به خشونت علیه زنان تاکید کردند.
بنابراین این امر یک اولویت قطعی است.
من معتقدم با مشارکت همه اعم از دولت، جامعه مدنی، سازمان ملل، بازرگانان و تجار، مدارس و افراد و با همبستگی میتوانیم یک جهان برابر –سیاره 50-50- که در آن زنان و دختران بدون خشونت زندگی کنند ایجاد کنیم.