همایش گفتگوی بین الادیانی زنان در سالهای اخیر در کلیسا برگزار می شد، و امسال برای اوّلین بار در فضای عبادت مسلمانان و مسجد امام علی(ع) مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد.

چهارمین همایش گفتگوی بین الادیانی زنان با عنوان «رحمانیت» روز شنبه 14 نوامبر 2015 از ساعت 9:30 الی 17 با حضور بیش از 250 نفر از زنان و بانوان از ادیان مسیحیت، یهودیت، اسلام و بودیسم و از شاخه های کاتولیک، اوانگلیش، پروتستان، شیعه و اهل سنت، در مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد. این همایش که در سالهای اخیر در کلیسا برگزار می شد، امسال برای اوّلین بار در فضای عبادت مسلمانان و مسجد امام علی(ع) مرکز اسلامی هامبورگ برگزار شد. در این همایش شرکت کنندگان ابتدا از فضای زیبای معماری مسجد امام علی(ع) بازدید کردند و در ادامه توضیحات کوتاهی در رابطه با فعّالیتهای مرکز اسلامی هامبورگ و بخش گفتگوی آکادمی اسلامی آلمان برای آنان ارائه شد و سپس همایش به طور رسمی با تلاوت آیاتی از قرآن مجید که اشاره به رحمانیت خداوند داشت، آغاز شد. این همایش شامل برنامه های متنوع و مختلفی بود که از جمله آنها می توان به سخنرانی در رابطه با «رحمانیت از منظر ادیان مختلف» میزگرد پرسش و پاسخ و نیز کارگاه های مختلف با عناوین زیر اشاره کرد:
     1ـ کارگاه کمک و همیاری برای پناهجویان، ایتام، بی خانمانان، بیماران و سایر اقشار نیازمند

2ـ کارگاه رحمانیت پیامبران

3ـ پول یا محبّت؟ در دورانی که ملاک ارزش گذاری همه چیز پول و مادّیات شده است، رحمانیت چگونه می تواند توسعه یابد؟

4ـ رحمانیت و زن از نگاه اسلام و مسیحیت

5ـ چگونه می توانیم رحمانیت را در زندگی روزمره خود پیاده کنیم؟

6ـ رحمت و عدالت؛ یک تناقض؟
سخنرانان ویژه افتتاحیه این همایش حجت الاسلام رمضانی، امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ در ابتدا ضمن تقدیر و تشکر از حضور نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف، یکی از اهداف برگزاری اینگونه گفتگوها را توجه به مشترکات همه ادیان الهی دانسته و گفت: مهم این است که مشترکات میان ادیان شناحته شده و بر اساس آن تلاش شود که در مقام عمل به نفع پیروان همه ادیان و مذاهب رفتار شود و به لحاظ عملی منافع همه ادیان در نظر گرفته شود. وی افزود: به عنوان مقدمه باید گفت که آفرینش و حقیقت عالم و آدم بر اساس محبت و عشق قرار داده شده است؛ چنانکه ابن سینا نیز در رساله اش با نام «عشق در هستی» به آن اشاره می کند و می گوید عشق سراسر هستی را فرا گرفته است و خداوند بر اساس عشق و محبت عالم هستی را آفریده است. آغاز و مبدأ محبت و عشق از جانب خداوند است و بشر نیز باید بکوشد این عشق و محبت را حفظ نماید «یُحِبّهم و یحبّونه». مدیر مرکز اسلامی هامبورگ در ادامه گفت: در آموزه های تمام ادیان ابراهیمی، همواره از رحمت، رأفت و عشق به خدا و بشریت و صلح و دوستی سخن به میان آمده است و همه پیامبران تلاش کرده اند تا امنیت به معنای جامع و فراگیر در حیات بشر حاکمیت یابد. بنابراین وظیفه عالمان دینی و اندیشمندان الهی اینست که گوهر و جوهر واقعی دین و انسان را به درستی تبیین و تفسیر کنند تا انسان ها بتوانند در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند. حجت الاسلام رمضانی در ادامه با اشاره به اهمیّت صلح و امنیّت از دیدگاه اسلام، اظهار داشت: آنچه از آموزه های قرآن به دست می آید اینست که اسلام 3 نوع صلح را آموزش می دهد: 1. صلح با خود 2. صلح با دیگران 3. صلح با خدا. اگر صلح و آشتی با خود، دیگران و خدا تحقق یابد صلح، امنیت و آرامش حقیقی در جامعه بشری تامین خواهد شد. مشکلاتی که امروزه جامعه بشری با آن مواجه است به دلیل حرکت برخلاف صلح است و هرچه مقدار قهر با خود، با دیگران و خدا بیشتر باشد، مشکلات هم بیشتر خواهد بود. وی افزود: پیام مهم قرآن اینست که همه روابط بشری یعنی رابطه با خود، دیگران، خدای متعال و آموزه های او و حتی ارتباط انسان با محیط زیست باید بر اساس رحمت و مهربانی باشد. قرآن کریم، پیامبر اسلام را رحمتی برای جهانی می داند و می فرماید: «و ما ارسلناک الاّ رحمة للعالمین» در ادعیه مسلمانان نیز برای شفای همه مریض ها، از بین رفتن فقر همه فقرا و ... دعا می شود. «اللَّهُمَّ اشْفِ کُلَّ مَرِیضٍ، اللَّهُمَّ أَغْنِ کُلَّ فَقِیرٍ». رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ های شیعه در پایان سخنان خویش در واکنش به حملات تروریستی در لبنان و فرانسه، ضمن محکوم کردن این گونه اقدامات غیر انسانی گفت: به عنوان ریاست اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ های شیعه اتفاق اخیر فرانسه را که باعث کشته شدن بیش از 150 نفر انسان بی گناه و زخمی شدن بیش از 200 نفر شده و نیز اتفاق مشابهی که پنجشنبه شب گذشته در بیروت به وقوع پیوست، را به شدت محکوم می کنم. وی گفت: متأسّفانه امروزه برخی در قالب گروه های سازمان یافته همچون داعش به نام دین اسلام، فتنه مذهبی ایجاد می کنند و در صدد هستند که شکل واقعی دین را وارونه کنند و از دین که بر اساس رحمت مطلقه خدای متعال بر پیامبری که رحمتٌ للعالمین است، نازل شده، تصویری خشن، رعب آور و نفرت انگیز ارائه کنند. بی شک اعمال شرم آور این جماعت که با هیچ قانون الهی و بشری سازگاری ندارد، به حکم عقل و شرع مقدّس اسلام، حرام است. بنا براین جنایات فجیع بیروت، پاریس و دیگر نقاط دنیا که از سوی عناصر مشکوک و جاهل و به نام اسلام صورت می گیرد، به نظر هر انسان منصفی محکوم است و با هیچ منطقی قابل دفاع نیست. خانم جهانگیری از دیگر سخنرانان این همایش، سخنرانی خود را در قالب موضوعات خدای متعال منشأ رحمانیت عالم، قرآن و رحمت پروردگار، رحمت الهی و آغاز و انجام خلقت، معنای رحمت، اقسام رحمت الهی، زن مظهر رحمانیت، جایگاه زن در دوران جاهلیت، زن و جوامع متمدن، جایگاه و منزلت زن در اسلام، رحمت در میان زن و شوهر، جایگاه رحمت در وجود و نهاد زنان؛ ارائه کرد.