مشاور امور زنان و خانواده وزیر صنعت، معدن و تجارت بروز آسیب‌های اجتماعی در جامعه را ناشی از تداخل فرهنگی،‌ فقر وضعف سیستم‌ آموزشی کشور دانست و گفت: باید با انجام یک کار پژوهشی و میدانی ریشه معضلات اجتماعی را شناسایی کنیم و از میان ببریم.

سهیلا جلودارزاده در مورد حضور 30درصدی زنان در انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حضور 30 درصدی، حداقل استاندارد جهانی است و این یک مشارکت غیر قابل حذف است بر همین اساس ما می‌کوشیم تا به این سمت حرکت کنیم اما باید واقع بین باشیم؛ موعد تحقق حضور 30درصدی زنان در مجلس در سال 1404 است.

وی در مورد راهکار افزایش مشارکت سیاسی زنان در جامعه گفت: باید احساس مسئولیت اجتماعی را در زنان کشور ایجاد کنیم تا زنان بتوانند در مجلسی که در راس امور است حضور فعال و پررنگ داشته باشند.

مشاور امور زنان و خانواده وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: امروز با تعداد بسیاری از زنان کارتن خواب در کشور روبه‌رو هستیم که برخی از آنان از روی ناچاری و شرافتمندانه کارتن‌خواب شده‌اند و با حداقل دستمزد کار می‌کنن. حتی برخی از زنان با یک‌سوم حداقل دستمزد با ماهی 200 هزار تومان زندگی می‌کنند. برخی از زنان سال‌ها به ناحق در راهروهای دادگاه‌ها برای گرفتن طلاق می‌دوند و زنانی وجود دارند که جویای کار هستند و نمی‌توانند کاری را پیدا کنند. ما باید به زنانی که مهارت‌های لازم را دارند اما کار مناسب و مطلوب خود را پیدا نمی‌کنند توجه کنیم، همچنین امکان مهارت‌آموزی را برای زنانی که مهارت های لازم را ندارند، در دستور کار قرار دهیم.

جلودارزاده با تاکید بر اینکه زنان باید احساس مسئولیت اجتماعی خود را باور کنند‌، ادامه داد: هر انسان مسلمانی وظایف و مسئولیت‌های اجتماعی را بر عهده دارد امروز دنیا به مسئولیت اجتماعی توجه دارد چون می‌دانند اگر بخواهند جامعه متعادل بوده و از آرامش لازم برخوردار باشد باید هر کسی مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهد.

وی با تاکید براینکه حق گرفتنی است،‌ افزود: زنان باید خود در مسائل اجتماعی جامعه شرکت کنند و حق خود خود را بگیرند. البته باید کمک کنیم و امکانی را به وجود آوریم که گرفتن اعتبارات و تسهیلات لازم برای اجرای برنامه‌های توانمندسازی و مهارت‌آموزی زنان ساده و آسان باشد. فعالیت در عرصه صنعت و تجارت هیچ محدودیت جنسیتی ندارد اما چون زنان از سرمایه مالی و تجربه کمتری نسبت به مردان برخوردارند از حضور در این عرصه خودداری می‌کنند به همین خاطر زنان صنعت‌گر و تاجر زیادی در کشور نداریم.

جلودارزاده درباره تن‌فروشی برخی زنان نیز گفت: طرح این مسایل در جامعه را صلاح نمی‌دانم هر چند وقتی وجود این افراد در کشور آشکار شد نمی‌توان آن را پنهان کرد. البته باید در نظر داشته باشیم که زمینه‌های بسیاری برای بروز این آسیب اجتماعی در کشور وجود دارد و ما باید به تک تک این عوامل توجه داشته باشیم و برای رفع و حل آن گام برداریم. تداخل فرهنگ‌ها یکی از این دلایل است. دومین مساله فقر در جامعه است و سوم نبودن سیستم‌های آموزشی مبنایی در کشور است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال مدارس و نهادهای دینی و سازمان‌های اجرایی ما بر روی موضوع اخلاق در جامعه کار نمی‌کنند. هر تن‌فروشی‌ای دو طرف دارد و هم مرد و هم زن را درگیر می‌کند. ممکن است زنی از روی درگیری با مشکلات مالی و اقتصادی به تن‌فروشی روی آورد اما مرد به اجبار این کار را انجام نمی‌دهد. اگر طرف دوم این آسیب اجتماعی یعنی مردان دست‌پاک و چشم‌پاک باشند اصلا ما با پدیده تن‌فروشی در جامعه مواجه نخواهیم بود.

این نماینده سابق مجلس گفت: باید یک اقدام مبنایی و پژوهشی و علمی در مورد این پدیده صورت گیرد و به صورت میدانی عوامل اصلی و سرچشمه‌ها را خشک کنند تا اگر بروز این مشکل ناشی از فقر است امکان کار کردن برای این زنان فراهم شود. به عنوان مثال در اوایل انقلاب خانمی بود که دختران فراری را در منزل نگهداری می‌کرد و برای همه این دختران مادری می‌کرد به طوری که خیلی سریع اخلاق و رفتار این دختران تغییر می‌کرد و یکی از این دختران سه بار ازدواج کرد که هر سه این مردان شهید شدند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل جامعه امروز ما بی‌عدالتی، فقر، به غارت رفتن منابع اقتصادی ملت است که باید از بروز آنها جلوگیری کرد و همچنین کم‌کاری نهادهای اجرایی در طول ده سال گذشته و نادیده گرفتن مردم باید رفع شود. ما یک جامعه با فرهنگ و متمدن هستیم زن ایرانی ممکن است جان خود را بدهد اما اجازه نمی دهد فرزندش آسیبی ببیند بر همین اساس باید با یک برنامه علمی و پژوهشی تمام مشکلات جامعه به ویژه معضلات و مشکلات زنان را آسیب‌شناسی و حل کنیم.