یک فعال حوزه زنان با اشاره به ضرورت راه‌یافتن زنان توانمند به مجلس شورای اسلامی گفت: هر نقطه‌ای از کشور که زن توانمندی، کاندیدای انتخابات مجلس شود، مردم به او رأی می‌دهند و اطلاع رسانی و پشتیبانی احزاب از زنان در این زمینه اهمیت زیادی دارد.

پروین داداندیش افزود: در شهرستانها همواره زنان خوبی کاندید شده‌اند و به مجلس راه یافتند و مثمر ثمر بوده‌اند اما سهم زنان در تهران خیلی کم است. احزابی که قصد معرفی کاندیدا در شهرستانها دارند، لازم است زنان را در بین کاندیداهای خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه مجلس یک نهاد قانونگذاری است که نمایندگان مردم در آن حضور دارند، اظهارکرد: زمانی که نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند، قطعا تعداد نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی باید افزایش یابد. تعداد نمایندگان زن در مجالس بیشتر کشورهای دنیا در حال افزایش است.

وی در ادامه گفت: در نخستین دوره مجلس شورای اسلامی، 4 زن نماینده شدند و تعداد آنان در ادوار بعد به 14 نماینده زن رسید؛ اما متاسفانه تعداد نمایندگان زن در دوره‌های بعد انتخابات مجلس شورای اسلامی یا ثابت مانده یا کاهش یافته است.

رییس دانشگاه آزاد تهران غرب تاکید کرد: در مجلس دهم اگر زنان تصمیم بگیرند که تنها به زنان رأی دهند، میزان آرای زنان کاندیدا افزایش می‌یابد. با وجود آنکه نمایندگان شهر تهران 30 نفر هستند؛ اما همه احزاب 5 نفر سهمیه را برای زنان در نظر می‌گیرند و این سهمیه‌بندی اصلا عادلانه نیست.

وی در ادامه گفت: در کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان برای زنان سهمیه 25 درصدی قایل شده‌اند و درست نیست مجلسی در ایران داشته باشیم که قریب به اتفاق آن مردان باشند.

داداندیش تاکید کرد: زنان و فعالان سیاسی به عنوان کاندیدا نقش زیادی در افزایش تعداد نمایندگان زن مجلس می‌توانند داشته باشند و احزاب باید روی سهمیه زنان برای انتخابات مجلس تجدیدنظر کنند.

وی افزود: در حال حاضر نقش زنان در جامعه بسیار پررنگ است هم در خانواده و هم در تصمیم گیریهای اجتماعی. زنان فعال، آگاه و توانمند که می‌توانند باری را از دوش مملکت بردارد، حتما باید حمایت شوند؛ البته نه فقط به خاطر زن بودنشان. تعداد این زنان زیاد است. هم آنان را در قشر دانشگاهی می‌بینیم و هم در حوزه‌های صنعتی زنان فعالی داریم. در اداره‌ها هم زنان تصمیم گیر خوبی فعالیت می‌کنند. آنان می‌توانند نقش فعالی در مجلس داشته باشند. اگر این زنان شناسایی شوند مردم هم به آنان رأی می‌دهند. اگر بیلان کاری خوبی نداشته باشند؛ دور بعد مردم به آنان رأی نمی‌دهند.