مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: زنان استان دارای توانمندی و ظرفیت های بالایی هستند که باید از آن ها در رونق اقتصاد استان بهره برد.

فرشته سلجوقی افزود: بر اساس اهداف برنامه پنجم توسعه، باید میزان مشارکت اقتصادی زنان تا پایان برنامه یعنی ابتدای سال 95 به 15 درصد برسد.

وی افزود: طبق آمار ارائه شده از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در بهار امسال این میزان در خراسان رضوی 15،7 درصد بوده است که از اهداف برنامه جلوتر هستیم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی مشارکت زنان روستایی استان را 18 درصد اعلام کردو گفت: این میزان در زنان شهری خراسان رضوی 14،8 درصد است؛ لذا زنان روستایی مشارکت بیشتری در اقتصاد استان دارند.

سلجوقی متوسط میزان بیکاری را در خراسان رضوی 14 درصد ذکر و بیان کرد: زنان دارای شایستگی، تخصص و تحصیلاتی هستند که می توان از این داشته ها در بخش های تولید، خدمات، کشاورزی و صنعتی بهره برد و از این طریق به روند توسعه اقتصادی شتاب بیشتری بخشید.

وی گفت: بخشی از دلایل بالا بودن بیکاری و پایین بودن مشارکت مرتبط با اعتماد به نفس و خطرپذیری کمتر زنان به علت حضور کمتر در عرصه های اجتماعی است، ضمن آنکه زنان میان نقش مادری و همسری در خانواده با کار بیرون تعارض می بینند لذا بخشی از این موانع روانشناختی است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی افزود: در بسیاری از کشورها میزان مشارکت سیاسی زنان رابطه مستقیمی با میزان اشتغال آنان دارد.

سلجوقی بر ضرورت بازنگری در الگوی اشتغال و کار جامعه تاکید و بیان کرد: باید بدانیم که اشتغال زنان فقط در بخش های دولتی نیست بسیاری از مشاغل را زنان و دختران می توانند در منازل و یا در قالب خوشه های صنعتی و هلدینگها انجام دهند.

وی گفت: امروز زنان خراسان رضوی یکی از موفق ترین شرکتهای هلدینگی کشور را فعال کرده اند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه زنان و مردان در اسلام با هم برابرند افزود: در شرع منعی برای فعالیتهای اجتماعی و سیاسی زنان وجود ندارد اما در عرف موانعی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: در اجرای قوانین مربوط به حوزه خانواده باید به ابعاد اجتماعی آن نیز توجه ویژه ای شود و با دقت بیشتری در این حوزه ورود کرد.

سلجوقی گفت: زنان نیمی از جمعیت را تشکیل می دهند و نقش محوری در توسعه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جامعه دارند و در تمام دنیا هم تولیدگرانی با کار بهتر، اثر بخش تر و کارآیی بیشتر هستند.