نماینده ادوار مجلس و اولین زن هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: حضور زنان و مشارکت آنها در مجلس را ضرورتهای ساختار سیاسی کشور خواند.
سهیلا جلودارزاده در ارتباط با حضور زنان در مجالس ایران در طول تاریخ گفت: در طول ۳۰ سال گذشته و همچنین از ابتدای مشروطیت زنان همواره در مجلسهای مختلف قبل و بعد از انقلاب حضور داشتند و به تناسب کیفیت حضورشان اثرگذاری مثبت یا منفی داشتهاند.
وی ادامه داد: به طور خاص در ۳۰ سال بعد از انقلاب حضور و مشارکت زنان پرفراز و نشیب بود. در برخی مجلسها زنان حضور پررنگی داشتند و منشأ تصویب قوانین خوبی برای جامعه زنان بودند و در برخی موارد نیز حضورشان غیرفعال بوده و نهایتا به نطق پیش از دستور یا اظهار نظرهای کم و محدود خلاصه میشده است. به خاطر دارم زمانی که از یکی از خانمهای نماینده در مورد مسائل زنان وحضور کم رنگش در مجلس مطالبه کردم گفت وقتی آقایان هستند و حرفی را میزنند چه ضرورتی است که ما آن را مطرح کنیم این گونه موارد نشان از فاصله برخی از نمایندگان زن و موکلینشان دارد.
رئیس اتحادیه زنان کارگر با اشاره به اینکه حضور زنان در مجلس از ضرورتهای ساختار سیاسی کشور است گفت: همه باید تلاش کنند تا این حضور پررنگ و با کیفیت باشد.
جلودارزاده در پاسخ به اینکه چرا پس از مجلس ششم شاهد افت حضور کیفی و کمی زنان در مجلس بودیم٬ گفت: تا مجلس ششم ما شاهد شکوفایی مشارکت مردم بودیم که این مسئله به حضور زنان کمک کرد علاوه بر آن در حال نزدیک شدن به مرزهای توسعه سیاسی نیز بودیم٬ اما بعد از مجلس ششم در یک فضای بسته و خاص سیاسی قرار گرفتیم که به تبع آن با توجه به دیدگاه جناح حاکم حضور زنان کاهش یافت و زنان از لیستهای انتخاباتی حذف شدند حاکم شدن تفکر خاص اصولگرایی سبب شد زنان نتوانند دراین مدت حضور خوبی داشته باشند.
این نماینده اسبق مجلس در ارتباط با حضور خود به عنوان اولین زن عضو هیات رئیسه مجلس گفت: حضور زنان در هیات رئیسه بستگی به دیدگاه و تفکر نمایندگان در مجلس دارد در مجلس ششم نمایندگان حضور زنان را از ضرورتهای توسعه سیاسی میدانستند و در هر چهار سال به من برای حضور در هیات رئیسه رای دادند و در سال آخر نیز به خانم دیگری برای حضور در هیات رئیسه فرصت دادند که البته اینها حداقل مشارکت است اما به هر شکل این مسئله به کیفیت مجلس و شرایط سیاسی حاکم بر کشور بستگی دارد.
وی اشاره کرد: در این دوره شاهد نهضتی خواهیم بود که زنان برای تغییر شرایط خودشان مشارکت بیشتری میکنند و به زنان رای میدهند زمانی که زنان در عرصه تصمیمسازی و تصمیمگیری حضور نداشته باشند کسی نیست که مسائل و مشکلات زنان را بیان کند و برای پاسخگویی به آنها برنامهریزی کند.
جلودارزاده در پایان اظهار کرد: باید یک حرکت اجتماعی در این دوره شکل بگیرد تا شاهد حضور ۳۰ درصدی زنان در مجلس باشیم٬ زیرا از این طریق خانمها میتوانند در کمیسیونها حضور داشته باشند و به دنبال احقاق حقوق خود که به نوعی حقوق خانواده، فرزندان و همسرانشان نیز است باشند.