همایش زنان در تاریخ مجالس ایران صبح امروز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران آغاز شد.

در ابتدای همایش زنان در تاریخ مجالس ایران که با پیام‌هایی از آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و حجت‌الاسلام سیدمحمد خاتمی همراه بود٬ الهه کولایی دبیر علمی همایش چنین گفت: قصد داشتیم تا با برپایی همایشی به بحث و بررسی در مورد راهکارهای هموارسازی امور دموکراتیک و ارتقا و پیشرفت کشور در این جهت بپردازیم. این همایش صرفا نگاهی اجمالی در نقش و حضور زنان از آغاز فصل شکل‌گیری پارلمان تا دوره‌های مجلس بعد از انقلاب اسلامی که مطمئنا یک تاریخ حرف را در جلسه یک روزه نمی‌توان تمام و کمال عنوان کرد.

کولایی ادامه داد: سمینار زنان در تاریخ مجالس ایران صرفا یک سمینار علمی نیست و رویکردی اجتماعی و سیاسی دارد. هدف ما درگیر کردن و به حرکت درآوردن ظرفیت‌های علمی دانشگاه برای بهبودو کارکرد سیاسی است. جامعه ما در تاریخ منطقه و آسیا پیشتاز مشروطه‌خواهی است و در واقع بعد از روسیه (خاستگاهی آسیایی- اروپایی دارد) اولین کشوری که سعی در ایجاد پارلمان و مشروطه‌خواهی دارد ایران بود به همین دلیل ذخایر تجربی ارزشمندی داریم که باید مورد استفاده قرار دهیم. قطعا با نگاه به تجربیات تاریخی آینده بهتری رقم خواهد خورد.

دبیر علمی همایش زنان در تاریخ مجالس ایران همچنین به نگاه فراملی و منطقه‌ای در این همایش نیز اشاره کرد و گفت: در بخش نخست همایش تصویری اجمالی ارائه می‌کنیم. از تلاش ایرانیان به ویژه زنان برای احقاق حق و حقوق شهروندی و در بخش دوم با توجه به اینکه توسعه سیاسی در جهان امروز دغدغه همه کشورهاست به بررسی بخش بین‌المللی این قضیه می‌پردازیم.

کولایی در ادامه این بحث به خاورمیانه اشاره کرد و گفت: ‌علیرغم توجه تمام دنیا به مشارکت سیاسی زنان و با وجود اینکه در خاورمیانه هزینه‌های گزافی صرف توانمندسازی ت وسعه و انتقال مهارت به زنان می‌شود اما زمان بهره‌برداری به دلیل کلیشه‌های جنسیتی راه بر آنها بسته می‌شود. هدف این است همانطور که می‌خواهیم ببینیم تلاش زنان پیش از ما از دوره مشروطه، ‌ پهلوی و انقلاب اسلامی نهایتا چه دستاوردهایی داشته نگاهی کلیتر به مساله حقوق ملت و حق رای در کشورهای مختلف خواهیم داشت.

وی تصریح کرد: در کشور ما حق رای و حق انتخاب شدن برای زنان همزمان مهیا شده است و این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته این دو حق با فواصل زمانی از یکدیگر برای زنان متصور شده است. با این حال در شرایط فعلی در همین خاورمیانه و میان همسایگان هم نمره قابل قبولی نمی‌گیریم و امیدواریم چنین همایش‌هایی برای شناسایی و رفع نارسایی‌های موجود کمک کند.