طرح ایجاد خانه امن برای زنان بی خانمان و آسیب دیده اجتماعی روز چهارشنبه در هفتمین نشست کارگروه زنان و خانواده استانداری مرکزی به تصویب رسید.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان مرکزی در این نشست گفت: مدیریت و ساماندهی زنان آسیب دیده و در معرض آسیب از موضوعات مهم در حوزه سلامت اجتماعی است که نباید از آن غفلت کرد.
شکرالله حسن بیگی افزود: طرح ایجاد خانه امن دختران و زنان آسیب دیده و بی خانمان از راهکارهای مهم در حوزه مدیریت اجتماعی است که باید به آن به عنوان فرصت و سرمایه نگریست و با استفاده از توان بین بخشی دستگاه های اجرایی، سمن ها و خیران ، بستر بازگشت این قشر را به زندگی سالم فراهم کرد.
وی اظهار کرد: اگرچه امکاناتی برای حمایت و خدمات رسانی به زنان آسیب دیده در برخی از دستگاه ها وجود دارد اما کافی نیست و باید نگاه بخشی و جزیره ای با تجمیع امکانات و زنجیره ای از برنامه های هدفمند از پیشگیری تا توانمند سازی برای این قشر دنبال شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: زنان آسیب دیده، بویژه در معرض آسیب، دامنه وسیعی از مشکلات اجتماعی در حوزه سلامت و تهدید امنیت فردی و خانواده ها را به دنبال دارند و ایجاد خانه امن راهکاری برای جبران غفلت ها در مدیریت این طیف های نیازمند کمک است.
حسن بیگی اظهار کرد: وفاق بین دستگاهی در موفقیت رسالت های خانه امن نقش کلیدی دارد و نباید تنها انتظار داشت که بهزیستی با اعتبارات محدود و شرح وظایف سنگین به تنهایی از عهده آن بر بیاید، بلکه باید از ظرفیت سمن هاو دستگاه های متولی در این بخش نهایت بهره را برد.
وی یادآور شد: با تصویب کلیات ایجاد خانه امن در اراک، فرمانداری این شهرستان مسئولیت راهبری مسائل تخصصی و فنی آن را از طریق کمیته ویژه ای برعهده خواهد داشت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان مرکزی اظهار کرد: رسانه های جمعی به ویژه صدا و سیما، آموزش و پرورش و دانشگاه ها نیز رسالت سنگینی را در چتر فرهنگی موثر برای پیشگیری از اسیب ها بر عهده دارند.
حسن بیگی ادامه داد: وجود 123 هزار دانشجو که 55 هزار نفر آنان در شهرستان اراک تحصیل می کنند مراقبت های ویژه فرهنگی و اجتماعی را می طلبد تا از گسترش دامنه آسیب های اجتماعی پیشگیری شود.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: بهزیستی ، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه های متولی در حوزه زنان آسیب دیده به صورت پراکنده خدماتی را بر حسب امکانات و اعتبارات به زنان و دختران آسیب دیده می دهند که ناقص و پراکنده است.
زهرا فرجی افزود: کمیته آسیب های اجتماعی کارگروه زنان و خانواده استانداری از سال گذشته تجمیع امکانات استانی در حوزه مدیریت آسیب زنان را پیشنهاد داد و اداره کل بهزیستی طرح خانه های امن را در این زمینه تهیه کرد.
وی توضیح داد: هدف از ایجاد خانه امن زنان بسترسازی بازگشت آنان به زندگی عادی و مهار آسیب های جانبی آن است .
وی به دستورالعمل ابلاغی تشکیل کمیته تخصصی حقوق کودک و نوجوان نیز از سوی وزارت کشور با چهار زیر شاخه تخصصی اشاره کرد و گفت: استان مرکزی از قبل این فعالیت را داشته و با ابلاغیه مذکور این رویه ها با قوت بیشتری دنبال می شود.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: زنان و دختران بی خانمان سلامت عمومی و امنیت اجتماعی را به خطر می اندازند و مانند میکروبی قوی در هنجارشکنی اجتماعی و تعمیق معضلات سلامت و امنیت عمل می کنند.
دکتر بهروز رفیعی افزود: در تحقیقات انجام شده 93 درصد زنان ویژه و بی خانمان اراک مطلقه هستند و این چرخه با اثرگذاری در از هم پاشیدگی امنیت و آسایش سایر خانواده ها تشدید می شود.
وی توضیح داد: در طرح خانه های امن شناسایی، حمایت، مداخله و ارتقای توانمندسازی و اشتغال این زنان همزمان با همراهی دستگاه های اجرایی دیده شده و فرآیند قرنطینه ورود تا خروج از خانه با خودکفایی برای آن دیده شده است.
دکتر رفیعی توضیح داد: در این طرح خدمات بهداشتی، روانشناختی، حقوقی، آموزش و اشتغال و مددکاری اجتماعی پررنگ دیده شده و امیدواریم با اجرایی شدن آن الگوی موفقی برای ارائه به کشور در مدیریت زنان آسیب دیده و در معرض آسیب ایجاد شود.
وی یادآور شد: شبکه های اجتماعی و سمن ها فرصتی برای به بارنشستن و موفقیت این طرح هستند و باید نقش آن ها پررنگ دیده شود.
در این نشست دستگاه های اجرایی دخیل در ساماندهی و مدیریت زنان بی خانمان و آسیب دیده در خصوص مفاد این طرح بحث و تبادل نظر کردند.