مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد، بحث کارآفرینی و اشتغال‌زایی دختران تحصیلکرده را از دغدغه‌های اصلی دانست و گفت: در حوزه بانوان با کمبود منابع اطلاعاتی مواجه هستیم.

فخرالسادات خامسی هامانه در نشستی با حضور مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد و اعضای هیأت‌ علمی دانشکده علوم اجتماعی افزود: موازی‌کاری یکی از آسیب‌های جدی است که باید در این زمینه برنامه‌ریزی کرد.

وی افزود: کارهای پژوهشی که در حوزه زنان انجام می‌شود تکیه بر یک سری ذهنیت‌ها و پیش‌فرض‌هایی است که در جامعه وجود دارد و بسیاری از ذهنیت‌ها از اول اشتباه بوده و برخی دیگر ممکن است بر اثر گذشت زمان دچار تغییر شده باشد و می‌توان گفت یکی از آسیب‌هایی که تحقیق و پژوهش در حوزه زنان را تهدید می‌کند این بحث باشد.

او ادامه داد: ما سازمان‌های غیردولتی و انجمن‌های مردمی در حوزه زنان بسیار کم داریم و در مجموع یک برنامه سازماندهی شده و برنامه‌ریزی و زمانبندی شده در این حوزه وجود ندارد و با این مشکلات به نظر می‌رسد ایجاد یک مرکز تحقیقاتی امور زنان و خانواده در استان الزامی باشد و امیدواریم بتوانیم با همکاری هم این مرکز را ایجاد کنیم.

وی افزود: موضوع ایجاد مرکز تحقیقات بانوان و خانواده را در نشستی که اخیراً با رئیس و سه تن از معاونان دانشگاه یزد و کارشناس امور بانوان در این دانشگاه داشتیم مطرح کردیم که با استقبال آنها مواجه شد و آمادگی خود را اعلام کردند. همچنین با رایزنی که با دکتر مولاوردی معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده داشتیم وی پیشنهاد کرد که طرح ایجاد مرکز تحقیقات بانوان و خانواده ارائه شود.

خامسی هامانه افزود: این مرکز می‌تواند در زمینه کاربردی و عملیاتی شدن پایان‌نامه‌ها و تحقیقات کمک کرده و پایان‌نامه‌ها را به سمت نیازهای جامعه هدایت کند.

دکتر حسین افراسیابی رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد نیز با معرفی دانشکده علوم اجتماعی این دانشگاه گفت: بیش از نیمی از پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌های این دانشکده در حوزه‌های مرتبط با خانواده است.وی افزود: با ارتباط خوبی که مجموعه دانشکده با نهادها و انجمن‌های علمی کشور در حوزه‌های مرتبط با خانواده دارد، همکاری دفتر امور بانوان و دانشکده می‌تواند فرصت خوبی را برای شناسایی و بررسی مسائل خانواده در شهر و استان یزد فراهم کند.

وی یکی از مهمترین دغدغه‌های فعلی جامعه را بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی به ویژه در میان زنان دانست و افزود: یکی از فعالیت‌های دانشکده علوم اجتماعی در این زمینه برگزاری پنل‌های کارآفرینی در مورد رشته‌های علوم اجتماعی به صورت خاص و با حضور استادان برجسته، مسئولان سازمان‌های مرتبط و افراد موفق در این زمینه است.