یک فعال فرهنگی گفت: معتقدم زنان و دختران جامعه ما به خصوص فارغ التحصیلان دانشگاه ها از مسائل و مشکلات مضاعف در زمینه های اقتصادی و اشتغال رنج می برند.

"محمد رسول محنت‌فر" با بیان این مطلب اظهار داشت: مردم غیور و سرافراز در شهرستان های گیلانغرب، سرپل زهاب و قصرشیرین بعد از انقلاب و به خصوص در دوران پر از رنج و مشقت هشت ساله جنگ تحمیلی و حتی مقاطع بعد از آن سختی ها و کاستی های فراوانی را متحمل شده اند.

این فعال فرهنگی عنوان کرد: مدال پر افتخار دفاع از ایران عزیز، صبر و مقاومت در مقابل مشکلات و مصائب بر سینه تک تک این اهالی نقش بسته است. این کارنامه ارزشمند باعث شده که مردمان سلحشور سرپل زهاب، گیلانغرب و قصرشیرین نزد نظام و مسئولان از جایگاه ویژه ای برخوردار شوند.

وی عنوان کرد: لذا انتظار می رفت متناسب با این وضعیت مسئولان منطقه ای و کشوری تمهیدات و تلاش های لازم در حوزه‌های مختلف مخصوصاً پویایی در حوزه اقتصادی انجام دهند به نحوی که آثار بیکاری، فقر و کم شدن فاصله طبقاتی و به تبع آن افزایش درآمد مردم را اجرایی می کردند لکن متأسفانه علیرغم تلاش‌های فراوان کماکان مشکلات اجتماعی و اقتصادی به اشکال دیگر در زندگی مردم این منطقه سایه انداخته است.

محنت فر گفت: معتقدم زنان و دختران جامعه ما به خصوص فارغ التحصیلان دانشگاه ها دارای وضعیتی سخت و ملال آور و از مسائل و مشکلات مضاعف در زمینه های اقتصادی و اشتغال رنج می برند. به عبارتی دیگر زنان و دختران علاوه بر اینکه در شرایط یاد شده رنج‌های مذکور را متحمل شده اند بلکه از سوی دیگر نیز در مقایسه با مردان به لحاظ برخورداری از امتیازات اجتماعی و سیاسی در شهرستان‌های مذکور در سطحی بسیار پایین تر و از بسیاری از حقوق مسلم خود محروم هستند.

وی اظهار کرد: در این زمینه در حوزه اقتصادی تا چه میزان شرایط برای فعالیت‌های زنان و دختران در کارهای تولیدی هر چند به شکلی محدود فراهم شده است؟ می توان گفت ظرفیت‌ها و توانایی آنها در امر فعالیت‌های اقتصادی که نیازمند سرمایه‌های ناچیزی نیز هست (مثل اقتصاد خانگی) کاملاً فراموش شده و این امر در سایه این انگاره فرهنگی که اولویت های شغلی امتیازی مردانه بوده، برای سالیان متمادی مورد غفلت قرار گرفته است.

این فعال فرهنگی عنوان کرد: سئوال اساسی دیگر اینکه در حوزه مباحث مربوط به مدیریت‌های سازمانی تا چه میزان زنان به شکلی جدی مد نظر قرار گرفته اند؟ آیا ما باید هنوز بی هیچ پشتوانه تجربی پایبند به این گزاره فرهنگی بی پایه و اساس باشیم که توانایی مدیریتی مردان در مقایسه با زنان از کیفیت بالاتری برخوردار است؟ آیا این تعصب جنسیتی در حوزه مدیریتی بر اساس پارامترهای تجربی فعالیت‌های زنان و مردان در شرایط برابر بوده یا اینکه صرفاً بر ساخت‌های مردانه است که دلایلی قوی برای اثبات آن وجود ندارد؟

وی تاکید کرد: لذا بر این اساس قابل قبول نیست که در شهرستان‌های مذکور نگاه مدیریتی در حوزه های مختلف مرد سالارانه باشد، بلکه باید شرایط مساعد را برای تجربه مدیریت‌های زنانه نیز ایجاد کرد.

محنت فر تصریح کرد: از سوی دیگر در حوزه فرهنگی بسیاری از دختران و زنان خواهان مشارکت جدی و پررنگ در بخش های مختلف این حوزه هستند تا از این طریق هم بتوانند باعث از بین بردن یا کاهش دادن مشکلاتی شوند که به نظر ریشه فرهنگی دارند و هم اینکه استعدادهای خود را در این بخش از زندگی اجتماعی شکوفا کنند.

این فعال فرهنگی عنوان داشت: بنده بر این باورم که مردسالاری اجتماعی در حوزه انتخابیه (قصرشیرین، سرپل زهاب و گیلان‌غرب) مسئله ای اساسی و جدی است که جای هرگونه فعالیت اجتماعی و سیاسی را در سطوح مختلف بر روی زنان بسته است.

وی تاکید کرد: بنابر این زمان آن فرا رسیده که بدور از هرگونه تعصبات جنسیتی و احساسی‌گری سوار بر مرکب عقلانیت و منطق شد و امکانات و ظرفیت‌های شهرستان‌های مذکور را از زاویه نگاه زنان نیز مورد ارزیابی مجدد قرار داد، امری که به نظر در دوره های پیشین تاکنون مغفول مانده است.

محنت فر در پایان گفت: با امید و اعتماد به اینکه شرایطی فراهم شود که در آن زنان نیز همگام با مردان در حوزهای مختلف بتوانند استعدادها و توانایی های خود را به فعلیتی شایسته و در خور درآورند.