جامعه زنان با رشد بسیار بالایی در حال مشارکت اقتصادی هستند و درصد بیکاری در میان آنها بسیار بد است و زنان دانش آموخته هم در کنار مردان می خواهند وارد بازار کار شوند...

سید ابوالحسن فیروزآبادی، عصر شنبه در جلسه شورای عالی توسعه تعاون استان فارس در شیراز افزود: بر اساس تعبیر انجام شده، بخش تعاون در برنامه پنجم باید 25 درصد اقتصاد و در حوزه پولی 15 درصد را به خود اختصاص دهد.

وی ادامه داد: تعاونی ها در حوزه هایی که سرمایه بر هستند سرمایه گذاری نمی کنند و اگر بخواهیم 25 درصد اقتصاد دست تعاونی ها باشد این بدان معناست که 70 تا 80 درصد اقتصاد از لحاظ جمعیتی تحت پوشش تعاونی باشد که این شاید مقدور نباشد.

او اظهار کرد: البته این بدان معنا نیست که تعاونی ها باید کوچک باشند چرا که تعاونی ها می توانند بزرگ باشند اما سرمایه بر نباشند.

فیروزآبادی گفت: در شرایطی که بازار کار ما در کشور بین 20 تا 25 میلیون نفر است، مشاهده می کنیم که کل کسانی که در بخش صنعت کشور کار می کنند با تمام سرمایه گذاری های سنگینی که در این بخش شده سه و نیم میلیون نفر است و تنها توانسته ایم به همین میزان شغل ایجاد کنیم.

وی اضافه کرد: این در شرایطی است که ما جمعیت آماده به کار بسیاری را هم در نوبت داریم که باید وارد بازار کار شوند.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با این اوصاف اگر بخواهیم سیاست های گذشته را دنبال کنیم یعنی دولت بخواهد صنعت را گسترش دهد، انجام این کار برای دولت مقدور نیست و از طرف دیگر اگر بخواهیم صنایع را به روز کنیم و بهره وری آن را بالا ببریم بر اساس برآورد انجام شده باید میزان اشتغال بخش صنعت از سه و نیم میلیون به سه تا سه میلیون و 100 هزارنفر کاهش یابدکه این یعنی 400 هزار نفر نیروی شاغل از بخش صنعت باید خارج شوند.

وی اظهار کرد: در شرایطی که سالانه 600 هزار نفر وارد بازار کار می شوند انجام این کار مقدور نیست و بنابرین باید از مدل سرمایه محور مبتنی بر رقابت و سود، بدون لحاظ مسئولیت های اجتماعی بیرون بیاییم که این کار فقط از عهده بخش تعاون بر می آید و زمینه آن هم در کشور فراهم است.

فیروزآبادی گفت: دولت در سال های گذشته زیرساخت های یک توسعه همه گیر را در کشور فراهم کرده اما با این وجود شاهد مهاجرت سنگین ساکنان روستاها به شهرها در یک دهه گذشته بوده ایم.

او اضافه کرد: لازم است که این مهاجرت یا متوقف شود و یا در حالت بهتر معکوس شود، که امیدواریم برنامه های توسعه روستایی و تصمیم هایی که در برنامه ششم گرفته شده موثر واقع شود.

وی بیان کرد: هم اینک با معضل ایجاد اشتغال در روستاها و شهرستان ها مواجه هستیم و همین امر موجب مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچکتر به شهرهای بزرگتر شده است.

وی گفت: این بهترین زمانی است که تعاونی ها می توانند با هدف ایجاد اشتغال از طریق مشارکت سرمایه های کوچک و با استفاده حداقلی از منابع گران قیمت، اشتغال حداکثری ایجاد کنند.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: امروز حدود 5.5 میلیون نفر دانش آموخته دانشگاه ها هستند و حدود چهار و نیم میلیون نیز در آستانه فارغ التحصیل شدن قرار دارند و این یعنی 10 میلیون دانش آموخته جویای کار وارد بازار می شوند و این در شرایطی است که کل بازار کار کشور 24 میلیون نیرو خواهد داشت.

او گفت: از سوی دیگر جامعه زنان نیز با رشد بسیار بالایی در حال مشارکت اقتصادی هستند و درصد بیکاری در میان آنها بسیار بد است و زنان دانش آموخته هم در کنار مردان می خواهند وارد بازار کار شوند.

فیروزآبادی اضافه کرد: در چنین شرایطی که منابع در کشور گران و زیرساخت ها هم فراهم است، تعاونی ها می توانند با کمی رونق و باز شدن بازارهای بین المللی بر روی بازار کشور، آینده خوبی را برای کشور رقم بزنند.

وی افزود: البته این منافی این نیست که برخی از حوزه های نهادی بخش تعاون مانند اتاق تعاون، بانک و صندوق ضمانت در حوزه تعاون از سوی دولت حمایت نشوند.