علیزاده با اشاره به اینکه در اسلام برابری زن و مرد مورد اشاره قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: همه اتفاقاتی که میافتد به دلیل وجود کسانیست که زن ستیزی کردهاند و الا مگر نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و حتی مشروطه کم بوده است؟
مریم علیزاده عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در نشستی با موضوع بررسی جایگاه زنان در جامعه که در دفتر بنیاد امید ایرانیان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در گام اول باید به این موضوع پرداخت که علت اصلی این چالشها چیست و چرا این چالشها در شرایط فعلی برای جامعه ایجاد میشود؟
علیزاده با اشاره به اینکه چالشهای موجود در عرصه زنان با باورهای سنتی جامعه به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: این گذر از جامعه سنتی تنها با آگاهی محقق میشود و قطعا زنان اگر آگاهی پیدا کنند زمینه رشد و توسعه جامعه نیز محقق میشود.
وی با مرور تاریخی به نقش برجسته زنان در تاریخ ایران پرداخت و گفت: زمانی که مردان برای جنگ ماهها به دور از خانه بودند زنان مسئولیت اصلی زندگی را برعهده داشته و حتی به فعالیتهای اقتصادی نیز میپرداختند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب به کسب مقامهای سیاسی زنان در دورههای مختلف ایران به خصوص در دوره ساسانیان اشاره کرد و گفت: زمانی که اعراب به ایران حمله میکنند در بسیاری از مناطق کشور و به ویژه بختیاریها دوشادوش مردان به مبارزه میپردازند و از خاک کشور حراست میکنند.
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خراسان رضوی تصریح کرد: در قرآن کریم نیز هر جا صحبتی از مردان میشود بلافاصله یادی از زنان میشود، در آیات و روایت بسیاری نیز نقش زنان مورد توجه قرار گرفته است.
وی رمز ماندگاری قیام عاشورا را در سخنرانیهای حضرت زینب داسنت و گفت: اگر حضرت خدیجه نمیبود شاید اسلام به آن سرعت نمیتوانست رشد و توسعه پیدا کند.
علیزاده با اشاره به اینکه در اسلام برابری زن و مرد مورد اشاره قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: همه اتفاقاتی که میافتد به دلیل وجود کسانیست که زن ستیزی کردهاند و الا مگر نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و حتی مشروطه کم بوده است؟
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید بر اینکه یک چهارم پستهایی که زنان در شرایط فعلی اشغال کردهاند شغل منشیگریست، خاطر نشان کرد: باید آنقدر شرایط فراهم شود که هیچگونه تفاوتی بین مدیریت یک زن و مرد وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در برخی از زمینهها نیز خود زنان مقصر هستند، خاطرنشان کرد: برای مثال حضور زنان در همین انتخابات مجلس شورای اسلامی بسیار کم رنگ است و در شورای شهر ضعیفتر هم میشود.
علیزاده ادامه داد: در سال 2008 زنان ایرانی حدد 16 درصد در جامعه مشارکت داشتند در حالی که در کشور فیلیپین این امار نزدیک به 58 درصد بود.
وی در انتهای صحبتهای خود به راهکارهایی اشاره کرد و گفت: رسیدن به یک خودباوری و افزایش اعتماد به نفس در زنان میتواند بسیاری از مشکلات موجود را حل کند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب توانمندسازی زنان را در شرایط فعلی بسیار ضروری دانست و گفت: هشت سال گذشته درسی بزرگ بود که اگر زنان به شکل بهتری حضور پیدا کنند قطعا نتایج بهتری بدست میآید.
علیزاده یادآور شد: فعالیتهایی که زنان انجام میدهند نباید مقطعی باشد بلکه باید به صورت پایدار در تمام سال دنبال شود.
وی کسب مهارتهای سیاسی را یکی دیگر مولفههای اصلی برای ارتقاء جایگاه زنان دانست و گفت: باید فردی که وارد حزب میشود با خرد جمعی از حزب خارج شود و بتواند تفکر آگاهانه خود را ارتقاء ببخشد.
زنان در کنار مردان باید از تمامی ظرفیتهای موجود استفاده کنند
یک کارشناس مسائل زنان با اشاره به اینکه انسان ارزشمند انسانی است که بتواند اثر گذار باشد، خاطرنشان کرد: باید برنامهریزی دقیق داشته باشیم تا بتوانیم نفع فراوانی را به جامعه برسانیم و به عنوان فردی ارزشمند شناخته شویم.
منیره صبوری ادامه داد: تبیین و بررسی جایگاه زنان در جامعه یک امر ضروریست زیرا این موضوع میتواند زمینهساز رشد اقتصادی در جامعه شود.
وی با اشاره به اینکه زنان باید در کنار مردان از تمامی ظرفیتهای موجود استفاده کنند، تصریح کرد: در اندیشه دینی نیز تفواتی بین زنان و مردان وجود ندارد و این نکتهایست که باید به آن توجه کرد.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه خانواده بدون حضور مرد و زن معنا پیدا نمیکند، تصریح کرد: اینگونه نیست که بگوییم خانواده تنها به زنان وابسته است و فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی تنها به مردان بلکه هر دو در تمامی مسیرها شریک هستند.
وی با تاکید بر اینه باید توانمندی زنان در جامعه افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی زن امروزی ارتقاء پیدا کرده و مراحل اکتسابی را طی کرده و اکنون به یک موقعیت اثباتی رسیده است.
صبوری یادآور شد: نباید به موضوع زنان به عنوان یک پروژه نگاه کرد زیرا تغییر در یک جامعه یک شبه اتفاق نمیافتد بلکه نیازمند یک فرایند است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: اگر امروز از ظرفیت عظیم زنان استفاده نشود قطعا جامعه در آینده با مشکلات بسیار زیادی روبهرو میشود.
وی با اشاره به اینکه باید تشکلها زمینه حضور زنان را در جامعه فراهم کنند، خاطرنشان کرد: در جامعه توسعه یافته گفتمان زنان در عرصههای بینالمللی نیز ظهور پیدا میکند.
نقش مشارکت زنان در جامعه بررسی شود
یک کارشناس مسائل اجتماعی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه هرگفتمانی نیازمند شبکهسازی قدرتمند است، اظهار کرد: باید گفتمانهای موجود در جوامع بشری را به صورت دقیق بررسی کرد زیرا زمانی نقش زنان در کشورهای دیگر پر رنگتر شده که دولت به آنها کمک کرده و شهروند بودن آنها را به رسمیت شناخته است.
وی خاطر نشان کرد: باید نقش مشارکت افراد در جامعه بررسی شود زیرا بر این عقیده هستم که نقش زنان در شرایط فعلی در جامعه ایرانی بسیار پایین است.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه باید بین ساختارهای مختلف جامعه ارتباط برقرار شود، خاطرنشان کرد: این ارتباط باعث نمیشود که استقلال فردی و اجتماعی از بین برود بلکه زمینه احیای جایگاه زنان در جامعه را فراهم میکند.