رحمانی فضلی وزیر کشور در خصوص مشارکت زنان در انتخابات این دوره مجلس گفته است: سهم مشارکت زنان از ۸ درصد دوره قبل به ۱۲ درصد در این دوره رسیده است که نمایانگر رشد چهاردرصدی حضور زنان در انتخابات است.

به‌رغم اینکه آرامش به فضای فرمانداری‌ها برگشته ولی در فضای سیاسی استان‌ها بازار گمانه‌زنی‌ها و رایزنی‌های انتخاباتی همچنان داغ و پرالتهاب است، مردم از تعداد داوطلبان و افراد شاخصی که ثبت‌نام کرده‌اند سخن می‌گویند و در گفتگوهای روزمره خود کاندیداها را وزن‌کشی می‌کنند.

رتبه اول تعداد ثبت نامی‌ها این بار هم در اختیار تهرانی‌ها قرار دارد، فرماندار تهران گفته است که پس از ۷ روز ثبت‌نام انتخابات مجلس شورای اسلامی، درمجموع ۲ هزار و ۴۷۷ نفر از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس ثبت‌نام کرده‌اند.

همچنین وزیر کشور آمار کل ثبت نامی های استان تهران را دو هزار و ۷۶۹ نفر اعلام کرده است.

 

نام استان

تعداد داوطلبان ثبت نامی

آذربایجان شرقی

ثبت ‌نام ۶۰۷ داوطلب

آذربایجان غربی

ثبت نام ۴۴۴ داوطلب

اردبیل

ثبت نام ۲۰۳ داوطلب

اصفهان

ثبت‌نام ۱۰۱۴ داوطلب

البرز

ثبت نام۲۸۱ داوطلب

ایلام

ثبت نام۱۰۷ داوطلب

بوشهر

ثبت‌نام ۱۱۰ داوطلب

تهران

ثبت نام ۲۷۶۹ داوطلب

چهارمحال و بختیاری

ثبت نام ۱۴۶ داوطلب

خراسان جنوبی

ثبت نام ۱۰۱ داوطلب

خراسان رضوی

ثبت نام ۸۵۴ داوطلب

خراسان شمالی

ثبت نام۹۴ داوطلب

خوزستان

ثبت نام ۶۲۳ داوطلب

زنجان

ثبت نام ۱۸۷ داوطلب

سمنان

ثبت نام ۱۱۶ داوطلب

سیستان و بلوچستان

ثبت نام ۲۹۶ داوطلب

فارس

ثبت نام ۷۲۸ داوطلب

قزوین

ثبت نام ۱۵۲داوطلب

قم

ثبت نام  ۱۶۰ داوطلب

کردستان

ثبت نام ۲۱۳ داوطلب

کرمان

ثبت نام ۲۶۵ داوطلب

کرمانشاه

ثبت نام ۲۹۵ داوطلب

کهگیلویه و بویراحمد

ثبت نام ۱۰۸ داوطلب

گلستان

ثبت نام ۳۰۳ داوطلب

گیلان

ثبت نام ۳۶۸ داوطلب

لرستان

ثبت نام ۳۰۸ داوطلب

مازندران

ثبت‌نام ۳۰۵ داوطلب

مرکزی

ثبت نام ۳۴۲ داوطلب

هرمزگان

ثبت نام ۱۰۱ داوطلب

همدان

ثبت نام ۲۹۷ داوطلب

یزد

ثبت‌نام۱۷۶ داوطلب

و اما رتبه بعدی در این بخش در اختیار اصفهانی‌ها قرار دارد، در این استان هزار و ۱۴ نفر داوطلب شده‌اند تا رتبه نخست تعداد ثبت نامی‌ها در این استان به حوزه انتخابیه شهرستان اصفهان با ۴۰۴ داوطلب تعلق داشته باشد. با این تفاسیر برای هر صندلی اصفهان در خانه ملت ۵۰ نفر ثبت‌نام کرده‌اند.

پس از اصفهان جایگاه سوم تعداد داوطلبان در اختیار استان خراسان رضوی قرار دارد، در این استان نیز ۸۵۴ نفر داوطلب حضور در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی‌شده‌اند تا مسئولان این استان اعلام کنند که سهم هفت‌درصدی از کل ثبت‌نام‌های کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

جایگاه چهارم استان‌های رکورددار در ثبت‌نام این دوره از انتخابات به استان فارس تعلق دارد، استانی که طی هفت روز ثبت‌نام انتخابات مجلس شاهد نام‌نویسی ۷۲۸ داوطلب بوده است.

جایگاه پنجم و ششم تعداد ثبت نامی‌های انتخابات مجلس نیز در اختیار استان‌های خوزستان با ۶۲۳ و آذربایجان شرقی با ۶۰۷ داوطلب قرار دارد.

 

همچنین کمترین تعداد ثبت نامی‌های این دوره از انتخابات مربوط به استان‌های خراسان شمالی، هرمزگان و خراسان جنوبی به ترتیب با ۹۴، ۱۰۱ و ۱۰۱ داوطلب است.

وزیر کشور در مورد تعداد داوطلبان این دوره از انتخابات مجلس نیز گفته است: در موعد مقرر ثبت‌نام از نامزدها، تعداد ۱۲ هزار و ۱۲۳ نفر برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی نام‌نویسی کردند که تعداد داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی نسبت به دوره نهم بیش از ۲ برابر افزایش دارد.

رحمانی فضلی یادآور شده است که برای هر یک از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی تعداد ۴۲ نفر ثبت‌نام کرده‌اند.

وزیر کشور در مورد سهم استان‌های مختلف از تعداد ثبت نامی‌ها هم گفته است: استان تهران با ۲ هزار و ۷۶۹ داوطلب حدود ۲۳ درصد کل ثبت‌نام‌شدگان را به خود اختصاص داده است و استان‌های اصفهان با ۸ درصد، خراسان رضوی با ۷ درصد و فارس با ۶ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

سهم خانم‌ها در آمار داوطلبان

همچنین در میان داوطلبان از اقشار مختلف اعم از ورزشکاران، اصناف، فرهنگیان، کارمندان و ... به چشم می‌خورد، همین‌طور زنان نیز در ثبت‌نامی‌ها این دوره از انتخابات مجلس سهمی در اختیار داشته‌اند به‌طوری‌که این سهم در همه استان‌ها کم یا زیاد حفظ‌شده است.

نام استان

تعداد داوطلبان زن

آذربایجان شرقی

ثبت نام ۶۱ داوطلب زن

آذربایجان غربی

ثبت نام ۳۸ داوطلب زن

اردبیل

ثبت نام ۱۵ داوطلب زن

اصفهان

ثبت‌نام ۱۱۹ داوطلب زن

البرز

ثبت نام ۵۰ داوطلب زن

ایلام

ثبت نام ۷ داوطلب زن

بوشهر

ثبت‌نام  ۱۲ داوطلب زن

تهران

ثبت نام ۵۰۸ داوطلب زن

چهارمحال و بختیاری

ثبت نام ۹ داوطلب زن

خراسان جنوبی

ثبت نام ۶ داوطلب زن

خراسان رضوی

ثبت نام ۱۰۸ داوطلب زن

خراسان شمالی

ثبت نام پنج داوطلب زن

خوزستان

ثبت نام ۱۸ داوطلب زن

زنجان

ثبت نام ۲۶ داوطلب زن

سمنان

ثبت نام ۴ داوطلب زن

سیستان و بلوچستان

ثبت نام ۲۳ داوطلب زن

فارس

ثبت نام ۷۷ داوطلب زن

قزوین

ثبت نام ۲۳ داوطلب زن

قم

ثبت نام ۱۱ داوطلب زن

کردستان

ثبت نام ۲۱ داوطلب زن

کرمان

ثبت نام ۳۰ داوطلب زن

کرمانشاه

ثبت نام ۲۰ داوطلب زن

کهگیلویه و بویراحمد

ثبت نام ۳ داوطلب زن

گلستان

ثبت نام ۲۲ داوطلب زن

گیلان

ثبت نام ۳۳ داوطلب زن

لرستان

ثبت نام ۲۰ داوطلب زن

مازندران

ثبت‌نام ۲۵ داوطلب زن

مرکزی

ثبت نام ۴۰ داوطلب زن

هرمزگان

ثبت نام ۱۴ داوطلب زن

همدان

ثبت نام ۲۶ داوطلب زن

یزد

ثبت نام ۱۲ داوطلب زن

مطابق بررسی‌های صورت گرفته در همه استان‌ها داوطلبان زن ثبت‌نام کرده‌اند که البته در برخی از استان‌ها تعداد ثبت نامی‌ها نسبت به دیگر استان‌ها بیشتر است.

در این بخش نیز تهرانی‌ها پیشتاز بوده‌اند به طوریکه ۵۰۸ داوطلب زن در همه حوزه‌های انتخابیه تهران و ۴۶۶ داوطلب زن در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلام‌شهر و پردیس ثبت‌نام کرده‌اند. بعد از استان تهران زنان اصفهانی با ۱۱۹ داوطلب در رتبه بعدی قرار دارند. جایگاه سوم درزمینهٔ تعداد داوطلبان زن انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی در اختیار خراسان رضوی با ۱۰۸ داوطلب قرار دارد.

استان فارس با ۷۷ داوطلب زن، آذربایجان شرقی با ۶۱ داوطلب زن و البرز با ۵۰ داوطلب خانم در رتبه چهارم تا ششم تعداد کاندیداهای زن این دوره از انتخابات قرار دارند. 

 

کمترین تعداد داوطلبان زن این دوره از مجلس نیز متعلق به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، سمنان و خراسان شمالی به ترتیب با سه، چهار و پنج داوطلب است.

رحمانی فضلی وزیر کشور در خصوص مشارکت زنان در انتخابات این دوره مجلس گفته است: سهم مشارکت زنان از ۸ درصد دوره قبل به ۱۲ درصد در این دوره رسیده است که نمایانگر رشد چهاردرصدی حضور زنان در انتخابات است.

همچنین وزیر کشور در مورد ترکیب سنی داوطلبان هم گفته است : ۷۳ درصد از ثبت‌نام کنندگان زیر ۵۰ سال هستند، حدود ۱۸ درصد از ثبت‌نام کنندگان نیز بین ۳۰ تا ۳۵ سال سن دارند و سن کمتر از ۵ درصد از ثبت‌نام کنندگان بین ۶۰ تا ۷۵ سال است.


 

رحمانی فضلی درزمینهٔ تحصیلات داوطلبان نیز یادآوری کرده است که بیش از ۱۶ درصد ثبت‌نام کنندگان دارای مدرک تحصیلی دکترا، ۷۲ درصد کارشناسی ارشد ، کمتر از ۶ درصد تحصیلات حوزوی و بقیه آن کارشناسی هستند.

آغاز بررسی صلاحیت داوطلبان

بنابراین گزارش با پایان یافتن فرآیند ثبت‌نام داوطلبان روند بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی توسط هیئت‌های اجرایی آغازشده و بررسی صلاحیت داوطلبان تا ۱۴ دی‌ماه ادامه دارد و مراتب رد و احراز صلاحیت داوطلبان توسط هیئت‌های اجرایی به فرماندار حوزه انتخابیه اصلی در ۱۵ دی‌ماه ابلاغ می‌شود.

داوطلبان رد صلاحیت شده در هیئت‌های اجرایی از تاریخ ۱۶ تا ۱۹ دی‌ماه فرصت دارند به هیئت نظارت استان شکایت کنند و هیئت نظارت استان،  صلاحیت همه داوطلبان و شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده در هیئت‌های اجرایی را در تاریخ  ۲۰ تا ۲۶ دی‌ماه بررسی می‌کند.  

همچنین زمان دریافت شکایت از داوطلبانی که در مراحل قبل تأیید و توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده‌اند، از ۱۷ تا ۱۹ بهمن‌ماه خواهد بود و شورای نگهبان از ۲۰ تا ۲۶ بهمن به شکایات رسیدگی می‌کند.  

همچنین اخذ رأی انتخابات یادشده در روز جمعه مورخ ۹۴/۱۲/۷ در سراسر کشور به عمل خواهد آمد و نامزدهای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز ششم اسفند ممنوعیت تبلیغات خواهند داشت.


 وزرای سابق، نمایندگان کنونی، اسبق و سابق مجلس شورای اسلامی و مسئولان مستعفی دولتی ازجمله چهره‌های شاخصی هستند که در این دوره از انتخابات در استان‌های مختلف و پایتخت داوطلب شده‌اند.

 عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در مورد وضعیت حضور نمایندگان ادوار در انتخابات این دوره گفته است: داوطلبان دارای سابقه نمایندگی ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی ۶۹۸ نفر معادل ۶ درصد کل ثبت‌نام کنندگان هستند.

 و اما تعداد داوطلبان در عمده استان‌ها از رشد قابل‌توجهی برخوردار است به‌طوری‌که برخی استان‌ها در این دوره از انتخابات درزمینهٔ تعداد ثبت نامی‌ها رکورد زده‌اند.