پروفسور فرهنگی، چهره ماندگار مدیریت رسانه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات: اگرچه در دنیای امروز با ایجاد ابزارهای تکنولوژیکی، فضای امن خصوصی معنا ندارد؛‌ اما بازهم فرصتهای فضای مجازی برای جامعه از تهدیدات آن بیشتر است.

همایش"آسیب شناسی فضای مجازی و خانواده" از سلسله برنامه های یکپارچه امور زنان و خانواده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همکاری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی؛ در محل تالار پیامبر اعظم؛ با حضور پروفسور علی اکبر فرهنگی، چهره ماندگار رشته مدیریت رسانه، مدیران و کارکنان این وزارت برگزار گردید. در ابتدای همایش که با استقبال خانواده بزرگ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مواجه شد؛ دکتر سودابه رادفرد مسئول امور زنان و خانواده وزارت، شرکتها و سازمانهای تابعه با ارائه گزارشی از عملکرد این امور در حوزه خانواده، ظهورتکنولوژی های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی بوجود آمده است را منشا بسیاری از تغییرات کارکردهای بنیان خانواده دانست که به مثابه یک تیغه دو لبه هم میتواند موجد فرصت و هم تهدید باشد. لذا فرهنگسازی افراد و جامعه را در این خصوص موثر دانست. وی در ادامه از تدوین برنامه راهبردی شورای فرهنگی وزارت ارتباطات؛ شرکتها و سازمانهای تابعه خبر دارد که در صورت نهایی شدن میتواند به عنوان نقشه راه در امور فرهنگی این حوزه راهگشا باشد.  

در ادامه برنامه سخنران اصلی همایش پروفسور فرهنگی به تشریح زوایای ارتباطات انسانی و تکنولوژی پرداخت. وی با تعریف فضای مجازی و سایبر به شمردن مزایای فضای مجازی در ارتقای توانمندی بشر در توسعه جوامع و همچنین بهره مندی در افزایش سطح علمی و بهبود سهولت ارتباطات به عنوان فرصت های بی نظیری که فضای مجازی برای این قرن ایجاد کرده است پرداخت و سپس از آسیب های این فضا به طور اخص به بنیان خانواده و روابط انسانی اعضای آن، سخن گفت. این استاد تمام دانشگاه تهران نداشتن حریم خصوصی را از آسیبهای فضای مجازی و ابزارهای تکنولوژیک دانست و افزود: با وجود تمام آسیبها و مضراتی که برای اینترنت، فضای مجازی و سایبر برشمرده میشود اما باز هم کفه سنگین ترازوی بررسی علمی و اجتماعی به سمت منافع و فرصتهای این ابزار است.