معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان گفت: در حال حاضر برخی از آسیب‌های تکان‌دهنده در جامعه رخ می‌دهد و باید تهیه اطلس آسیب‌های اجتماعی زنان گلستان در دستور کار قرار گیرد.

علی‌اصغر طهماسبی پیش از ظهر شنبه در ششمین نشست منطقه‌ای و کارگاه آموزشی تقویت همکاری تخصصی شبکه‌ای سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه زنان و خانواده و دستگاه‌های اجرایی شمال کشور، با اعلام این مطلب افزود: اگر نتوانیم تحولات حوزه‌های مختلف را مدیریت کنیم در آینده‌ای نه‌چندان دور مجبور می‌شویم آسیب‌ها را مدیریت کنیم.

وی به نقش هدایتگری بانوان در جامعه اشاره کرد و ادامه داد: زنان رکن اصلی اجتماع هستند و وظایف و رسالت سنگینی نسبت به مردان در جامعه به دوش آن‌ها نهاده شده است.

وی اضافه کرد: هرچند توانمندسازی زنان در دستور کار قرار دارد اما تاکنون نتوانسته‌ایم از ظرفیت ۵۰ درصدی بانوان و آگاهی دادن به آن‌ها به‌طور کامل بهره ببریم.

وی همچنین به نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در آسیب‌شناسی حوزه زنان اشاره و تصریح کرد: استقرار امنیت از وظایف دولت است و همکاری به دولت در برقراری و استقرار امنیت از وظایف سازمان‌ها مردم‌نهاد است.

وی خاطرنشان کرد: دولت باید حمایت‌های مادی و معنوی از سازمان‌های مردم‌نهاد داشته و آن‌ها نیز مردم را به‌نظام و انقلاب امیدوارتر کنند.

در ادامه مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری گلستان حضور حداکثری خودجوش و داوطلبانه درصحنه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را از نشانه‌های توسعه دانست و گفت: در دنیایی که ثروت‌ها و منابع و همچنین انرژی‌ها به‌سرعت در حال استخراج و بهره‌برداری هستند، تکیه به این منابع به نفع هیچ ملتی نیست.

کلثوم غفاری افزود: بر کسی پوشیده نیست که سرمایه‌های اجتماعی و مشارکت افراد منبع عظیمی است که در صورت به کار گرفتن نه‌تنها رو به کاهش و زوال نمی‌روند بلکه رو به افزایش و تزاید خواهند بود.

وی تقویت و گسترش سازمان‌های مردم‌نهاد را زمینه‌ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و اظهار کرد: هرچند برای فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد نمی‌توان نقطه آغازی پیدا کرد اما به‌جرئت می‌توان گفت در دو قرن اخیر خدمت‌رسانی و تلاش و تکاپوی به شکل سازمان‌یافته و شبکه‌ای برای توزیع غذا، ارائه خدمات بهداشتی، تأمین سرپناه آغازشده و سعی در گسترش امکانات محلی داشته‌اند.

غفاری یادآور شد: اصولاً انسان به‌طور ذاتی و فطری در حال تلاش و تکاپو برای خدمت‌رسانی، ارتباط و تعامل با همنوعان است و هرگاه از این مدار خارج شود مشکلات و معضلات اجتماعی رخ می‌نمایند.

وی در پایان ادامه داد: در سال‌های اخیر فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد تغییر ماهیت داده و از مرحله امدادرسانی به سمت توسعه و آبادانی و کمک به بهبود محیط‌زیست، تأکید و ترویج و همچنین توصیه به رعایت حقوق بشر و بالا بردن رفاه و توانمندی مردم برای گرداندن چرخ اقتصاد، فرهنگ و اجتماع سوق پیداکرده است.