رئیس دانشگاه آزاد همدان با بیان اینکه زنان کمتر از 10 درصد مشاغل اجرایی را در دست دارند، گفت: توانایی زنان به عنوان مهمترین مولفه برای حضور در بدنه مدیریتی دانشگاه لحاظ شود.
سعید جامهبزرگی ظهر امروز در نخستین جلسه استانی شورای زنان فرهیخته واحد همدان ضمن محکومیت اعدام آیتالله النمر روحانی آزاده شیعی، اظهار کرد: این بار دست استکبار از آستین رژیم کودککش آلسعود بیرون آمد و به فرموده مقام معظم رهبری «دست انتقام الهی به زودی گریبان سیاستمداران سعودی را خواهد گرفت».
وی با تشریح جایگاه زنان در اجتماع ادامه داد: هدف شورای زنان فرهیخته این است که قابلیتهای زنان توانمند در سه حوزه استادی، کارمندی و دانشجویی شناسایی شود و بانوان صاحب اندیشه و عمل، در جایگاه واقعی خود قرار گیرند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان بیان کرد: با وجود اینکه زنان 50 درصد جمعیت جامعه را تشکیل دادهاند، کمتر از 10 درصد مشاغل اجرایی را در دست دارند و در این راستا باید موانع را برطرف کنیم و توانایی زنان به عنوان مهمترین مؤلفه، برای حضور در بدنه مدیریتی دانشگاه لحاظ شود.
وی تأکید کرد: با تشکیل شورای زنان فرهیخته فعالیت زنان در عرصههای مدیریتی، علمی، آموزشی و پژوهشی گسترده میشود که امید میرود این تغییر، سرآغاز تحولات عظیمی در عرصه جامعه بانوان ایران و خصوصا میادین علمی و دانشگاهی شود.
*ضرورت رعایت عدالت در بین زنان و مردان
مدیرکل زنان، خانواده و مشاور استاندار همدان نیز گفت: در سطح تمام ادارات استان همدان این نخستین باری است که جلسهای با محوریت زنان فرهیخته مشاهده میکنم و این امر با شعار امسال حوزه بانوان که «توانمندسازی زنان» نامگذاری شده، متناسب است.
طاهره دوروزی افزود: اگر وضعیت جسمی، فیزیولوژیک و احساسی زنان به صورت دقیق و علمی لحاظ شود، قطعاً در مباحث پژوهشی، تألیفات، ابداعات، اختراعات و حوزههای مختلف اجتماعی و فرهنگی پا به پای مردان پیش میروند.
وی تصریح کرد: رعایت تساوی در مسائل مربوط به زن و مرد درست نیست، بلکه عدالت در درجه اول اهمیت قرار دارد و رعایت عدالت به معنی در نظر گرفتن خصوصیات و ظرافتهای مرتبط با بانوان در مقایسه با مردان است.
*نباید از ظرفیت عظیم بانوان در عرصه مدیریتی غافل بود
رئیس دبیرخانه هیئت امنای استان همدان با تأکید بر نقش زنان در جامعه و خصوصا دانشگاه آزاد گفت: نباید از ظرفیت عظیم بانوان در عرصه مدیریتی غافل بود، چراکه اعتماد به بانوان راهگشای بسیاری از بنبستهای توسعهای در سطح استان و دانشگاه است.
امیررضا گودرزی افزود: خود بانوان نیز مشارکت فعال در تمام عرصههای دانشگاهی را جدی بگیرند، چراکه بعضاً مشاهده میشود، زنان تمایل چندانی به احراز پستهای اجرایی از خود نشان نمیدهند.
وی اضافه کرد: رسالت بسیار مهم شورای زنان فرهیخته در دانشگاه آزاد اسلامی، برنامهریزی برای حضور فعال این بخش مهم جامعه علمی در فعالیتهای اجرایی است.
رئیس شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد همدان نیز با بیان اهداف این شورا اظهار کرد: شناسایی وضعیت و قابلیتهای زنان عضو هیئت علمی، کارمندان و دانشجویان واحدها و مراکز در زمینههای مختلف، زمینهسازی برای انجام تحقیقات و پژوهشهای بنیادی، راهبردی و کاربردی و حمایت از زنان فرهیخته و توانمند دانشگاهی استان از جمله اهداف این شورا به شمار میرود.
مینو محمودی رفع موانع برای ارتقای جایگاه زنان در عرصههای مدیریتی و توجه به سلامت جسمانی و روانشناختی این قشر را از دیگر اهداف این شورا برشمرد.
وی افزود: این شورا وظیفه دارد با ایجاد بانک اطلاعاتی از زنان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد، فرصتها و چالشهای پیشروی بانوان را بررسی کند و با رفع موانع موجود، حضور زنان در عرصههای علمی، مدیریتی و اجرایی را محقق سازد.
در پایان این جلسه سیمین حجتالاسلامی، ویدا نداف، عاطفه زارعی و مهناز سلیمی عضو هیئت علمی واحد همدان احکام خود را از دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در استان همدان دریافت کردند.
همچنین اعضای شورا مهناز سلیمی را به اتفاق آرا به عنوان دبیر شورای زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی در استان همدان انتخاب کردند.