مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد گفت: زنان جامعه بیش از مردان در معرض ارتباط با بیماری‌ها و آسیب‌های اجتماعی هستند و اگر سلامت آنها به خطر بیفتد، سلامت خانواده و جامعه نیز به خطر افتاده است.

فخرالسادات خامسی هامانه، ظهر امروز در نخستین کمیته تخصصی سلامت زنان استان یزد اظهار داشت: بانوان رکن اصلی خانواده هستند و نقش مهمی را در تامین سلامت خود و جامعه بر عهده دارند.

وی ادامه داد: برای ارتقای سلامت زنان اهدافی بر عهده دفتر امور بانوان و خانواده استانداری گذاشته شده است که تقویت سیاست‌ها و برنامه‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی استان در راستای سلامت زنان و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و تقویت نقش بانوان در افزایش آگاهی جامعه و خانواده نسبت به نیازهای سلامت زنان از آن جمله است.

خامسی هامانه افزود: ارتقا و توسعه سلامت زنان استان در بخش‌های گوناگون جسمی، روحی، فرهنگی، اجتماعی و معنوی و پیگیری افزایش دسترسی زنان به خدمات و اطلاعات پزشکی از طریق رسانه‌های مکتوب و مجازی و تلاش برای برطرف کردن موانع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی موثر در سلامت بانوان از دیگر موارد مسئولیت‌های واگذار شده به این دفتر است.

این مسئول تصریح کرد: به منظور تحقق این اهداف، برنامه‌ها و سیاست‌های مورد تاکید دفتر امور بانوان و خانواده استانداری است که توجه به مسئولیت‌ها و نقش‌های خانوادگی زنان به عنوان همسران و مادران جامعه، انسجام مراقبت‌های بهداشتی و درمانی بانوان و پیشگیری از بیماری‌های روحی، جسمی و روانی زنان استان از جمله این موارد است.

وی ادامه داد: توجه به ابعاد مختلف سلامت بانوان و پیگیری اموری که بر سلامت زنان و دختران تاثیرگذار است مانند شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله مواردی است که می‌تواند در سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها مورد توجه قرار گیرد.

خامسی هامانه با بیان اینکه نخستین کمیته تخصصی سلامت زنان استان یزد به منظور آشنایی دقیق‌تر و علمی‌تر نسبت به وضعیت سلامت بانوان استان شکل گرفته است، اظهار داشت: برای گرفتن تصمیمات درست و مثمرثمر در حوزه بانوان نیازمند استفاده مطلوب از نظرات پزشکان متخصص در این حوزه هستیم.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه دولت به تنهایی نمی‌تواند تمام فاکتورهای لازم برای ارتقاء سلامت بانوان را تامین کند، بر استفاده از پتانسیل بالای تشکل‌های مردمی برای ارتقا و توسعه سلامت زنان استان در ابعاد مختلف جسمی، روحی، فرهنگی، اجتماعی و روانی تاکید کرد.

وی با تاکید بر استمرار برگزاری اینگونه جلسات ابراز امیدواری کرد: با مشارکت زنان و دختران استان گام‌های موثری برای ارتقای سلامت بانوان در حوزه بهداشت و درمان برداشته شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد نیز در این جلسه نظام سلامت، مردم و ادارات و دستگاه‌های بین بخشی را سه ضلع مهم سلامت دانست و بیان کرد: با آموزش‌های پزشکی لازم به بانوان استان می‌توانیم نسبت به توانمندسازی آنها و اقدامات خود مراقبتی برای آنها اقدام کنیم.

محمدحسین لطفی همچنین خواستار توجه ویژه به طرح رابطان بانوان در محله‌های یزد شد و اظهار داشت: در حال حاضر 800 نفر از زنان استان به عنوان سفیران سلامت جامعه در محله‌های مختلف یزد مشغول به فعالیت هستند.

در این جلسه هر یک از پزشکان و صاحب‌نظرات در حوزه سلامت بانوان، دیدگاه‌های خود را برای ارتقای سلامت زنان استان مطرح کردند و به مواردی از جمله آموزش به دختران از سنین نوجوانی و جوانی در پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با زنان، آموزش مهارت‌های زندگی به دختران در مقطع تحصیلی دبیرستان و دانشگاه، مشاوره و احداث مراکز فرهنگی، ورزشی و اولویت‌بندی سلامت زنان پرداختند.