پنجمین نشست از سلسله جلسات نشست هم‌اندیشی با عنوان زنان و انتخابات با حضور نمایندگان ادوار زن مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.

در ابتدای این نشست آذر منصوری عنوان کرد: دوست داشتیم نمایندگان زن مجلس هفتم و هشتم و نهم هم در این برنامه حضور داشته باشند که این مسئله رخ نداد.

وی با اشاره به تاریخ حضور زنان در مجالس قبل و بعد از انقلاب گفت: تعداد زیادی از زنان در انتخابات ثبت نام کردند و در ادوار مجلس تعداد نمایندگان تابعی از تعداد نامزدهای زن بوده است.

منصوری افزود: در مجلس هشتم و نهم حضور زنان نمود عینی نداشته است اما امروز برای پاسخ به دو سوال در این جلسه هستیم. اول اینکه نمایندگان ادوار قبل از ورود به مجلس چه سوابقی داشتند و در مجلس چه کارهایی برای زنان انجام شده است.

الهه کولایی نیز در این نشست گفت: زمانی که ایران به سمت مشروطه رفت، در منطقه تنها روسیه بود که به سمت مشروطه رفته بود.

وی گفت: اگر آرمانگرایی ما با واقعیت‌ها تطبیق نداشته باشد باعث یاس و سستی خواهد شد.

کولایی افزود: ما در مجلس ششم در نوک فراز دموکراسی‌خواهی وارد مجلس شدیم و انبوهی از مطالبات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و... این مسئولیت را سنگین کرده بود.

عضو شورای عالی اصلاح‌طلبان گفت: ما باید ماهیت یک مواد را بشناسیم که بتوانیم آن را تغییر دهیم و بپذیرید تغییر قانون فرایند دشواری است.

کولایی افزود: حضور زنان هم مثل بسیاری از آرمان‌های انقلاب اسلامی است و این باور شکل نگرفته که زنان باید در عرصه حضور داشته باشند.

استاد دانشگاه تهران به خاطرات خود در زمان مدیریت آموزش دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت در آن زمان نیز همه با ما مخالفت می‌کردند.

وی به جای خالی تخصص در مجالس ایران اشاره کرد و گفت: من به تخصص در یک حوزه اختصاصی در مجلس تاکید کردم. چنانچه در مجلس ششم من تنها کسی بودم که درباره دریای خزر صحبت می‌کردم.

الهه کولایی، فاطمه راکعی، رضازاده و عدالت، سهیلا جلودارزاده و اعظم طالقانی سخنرانان این برنامه بودند.