بر اساس گزارش مرکز آمار ایران از نتایج آمارگیری نیروی کار تابستان 94 ، نرخ بیکاری زنان جوان در مناطق شهری استان کهگیلویه و بویراحمد صد درصد است.
نرخ بیکاری جوانان 15 تا 24 ساله در کهگیلویه و بویراحمد 41.2 درصد، است که به تفکیک جنسیت برای مردان 34.7 و زنان 85.9 درصد گزارش شده است.
نرخ مشارکت اقتصادی زنان در مناطق شهری این استان 10.9درصد است که این نرخ می تواند از سوی زنانی باشد که پیشتر در بازار کار جذب شده اند.
بیکاری به ویژه بیکاری جوانان و زنان یکی از معضلات مهم در کشور است. زنان جوان با وجود تحصیلات دانشگاهی براحتی قادر به حضور به بازار کار نیستند و نخستین قربانیان رکود اقتصادی جویندگان کار هستند.
در سال های گذشته با وجود آنکه حوزه های تحصیلی و مهارتی در کشور افزایش یافته اما تدابیری برای جذب نیروی انسانی که در حال آموزش بوده ، به دلیل بی برنامگی اتخاذ نشده است و به همین دلیل امروز شاهد جمعیت کثیری از بیکاری جوانان و زنان هستیم.
تردیدی نیست،هرکدام از استان های کشور دارای قابلیت های بی شماری به لحاظ ساختارهای اقتصادی و اجتماعی است که باید بر روی آنها مطالعه شود و بر اساس این توانمندی ها،برنامه ریزی انجام شود.
اقتصاد نفتی یکی از مشکلات اصلی حوزه برنامه ریزی ایران از گذشته تا کنون بوده است، اندیشه ای که موجب کم توجهی به مناطق محروم شد ، با این حال دولت ها در سال های اخیر تلاش های بسیاری برای کاهش سهم بودجه های سالانه از درآمدهای نفتی را در برنامه های خود داشته اند و تحریم ها نیز سرعت فاصله گرفتن از نفت را بیشتر کرد.
استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان های جنوبی کشور که آن را سرزمین آریو برزن عنوان می کنند با دارا بودن 217 نقطه گردشگری می تواند در صنعت گردشگری توسعه یابد . این استان با وسعت 16 هزار و 249 کیلومتر مربعی 640 هزار نفر جمعیت (سرشماری سال 90) را در خود جای داده است ، 50 درصد مردم این استان در شهرها سکونت دارند .
ماهاتیر محمد نخست وزیر پیشین مالزی یکبار پس از آنکه مهمان شهر اصفهان بود گفت: اگر مدیریت جاذبه های توریستی استان اصفهان در اختیار مالزی قرار گیرد، سالانه برابر با ارز آوری نفت برای ایران سودآور خواهد بود.