مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر از تشکیل کمیته تخصصی برای رسیدگی به مسایل مرتبط با حقوق کودکان خبر داد.

فاطمه دهقانی در نشست کارگروه تخصصی امور بانوان و خانواده با اشاره به نامه مشاور وزیر کشور در امور خانواده و زنان اظهار داشت: با توجه به پیشنهاد وزیر دادگستری و تایید وزیر کشور، مقرر شده وظایف مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در استان‌ها توسط کارگروه تخصصی زنان و خانواده دنبال شود که این امر مستلزم همکاری همه دستگاه‌های اجرایی استان و ارائه گزارش و هماهنگی در اجرای فعالیت‌های مربوط به حوزه کودکان با کارگروه است.

وی با تاکید بر اهمیت رعایت حقوق کودکان افزود: چهار سال بعد از تصویب پیمان‌نامه در سازمان ملل، در سال ۱۳۷۲ پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک در مجلس نیز به تصویب رسید و با توجه به این پیمان‌نامه، دولت و سازمان‌های بین‌المللی و سازمان‌های مردم‌نهادی چون انجمن حمایت از حقوق کودکان توانستند راهکارهایی را برای حمایت از کودکانی که در ایران زندگی می‌کنند ارائه دهند.

مدیر کل امور بانوان استانداری بوشهر خاطر نشان کرد: کودکان قسمت بزرگی از جوامع را تشکیل می‌دهند و به دلیل قرار داشتن در موقعیتی آسیب‌پذیر، توانایی حمایت از خود ندارند و در محیط‌هایی چون جامعه، خانواده و مدرسه و ... نیازمند حمایت ویژه هستند.

دهقانی تصریح کرد: گرچه نقش ابتدایی حمایت از کودکان بر عهده والدین کودک است، اما دولت‌ها و جوامع نیز موظفند در تحقق این وظایف به خانواده‌ها یاری برسانند.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر با اشاره به اهمیت حمایت از کودکان و حقوق آنها افزود: حمایت از کودکان و حقوق کودکان، واژه‌هایی هستند که خیلی از عمر کاربردی آنها نمی‌گذرد، در گذشته هیچ کس به این که حمایت ویژه‌ای را برای کودکان اختصاص دهد نمی‌اندیشید ولی امروزه توجه به حقوق کودک و انجام اقداماتی در راستای حمایت از کودکان ضروری است به ویژه حساس‌سازی دستگاه‌های مسئول و مرتبط با حقوق کودکان لازم به نظر می‌رسد تا با یک عزم جمعی در راستای حمایت از این قشر که توان استیفای حقوق خود را ندارند، اقدامی موثر صورت گیرد.

وی با اشاره به بندهایی از پیمان‌نامه کنوانسیون حقوق کودک یادآور شد: بندهایی از این پیمان‌نامه به حق بقای کودک تاکید دارد که حق کودک برای زندگی و نیز حق دسترسی به نیازهای اساسی‌تری که بقای کودک را تضمین می‌کند در بر می‌گیرد.

دهقانی گفت: نیازهایی مانند تغذیه، پناهگاه، سطح استانداردی از زندگی و نیز خدمات پزشکی و همچنین سایر حقوق از جمله ادامه تحصیل، بازی، استراحت، فعالیت‌های فرهنگی، دسترسی به اطلاعات، آزادی اندیشه و وجدان و دین نیز از دیگر حقوق کودکان است.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری بوشهر افزود: اندیشه اصلی در تدوین چنین حقوقی، به وجود آوردن شرایطی برای کودکان است که همزمان با رشد توانایی‌هایشان، فرصت‌های فزاینده‌ای را برای مشارکت در اجتماع داشته باشند تا بدین طریق برای بزرگسالی آماده شوند.

دهقانی با تاکید بر لزوم همکاری دستگاه‌های اجرایی اظهار داشت: بدون تردید پیگیری و مساعدت مدیران دستگاه‌های اجرایی در پیشبرد اقدامات مرتبط با ارتقای حقوق کودکان و نوجوانان در استان موثر و باعث ایجاد نتایج ارزشمندی در این حوزه خواهد شد.

وی از تشکیل کمیته تخصصی برای رسیدگی به مسایل مرتبط با حقوق کودکان در استان بوشهر خبر داد و افزود: این کمیته ذیل کارگروه بانوان و خانواده تشکیل می‌شود که موضوعات مرتبط با حقوق کودک را با توجه به کنوانسیون حقوق کودک دنبال خواهد کرد.