یک فعال حوزه زنان گفت: با افزایش حضور زنان توانمند در مجلس،پیگیری مطالبات زنان و تبدیل آن به طرح و قانون نه تنها باورعمومی نسبت به توانایی‌های زنان تقویت می‌شود بلکه خودباوری زنان نیز افزایش می‌یابد.

آذر منصوری افزود: غیر قابل انکار است که درصد زنان در مجلس شورای اسلامی از میزان مشخصی افزایش نیافته است. بر اساس آخرین گزارش شکاف جنسیتی، ایران در آخرین رتبه‌ها در زمینه میزان دستیابی زنان و مردان به امکانات و ظرفیت‌ها قرار دارد و این وضعیت نگران کننده است.

وی ادامه داد: روند طی شده این واقعیت را آشکار می‌کند که به خودی خود در جامعه‌ای مانند ایران با توجه به پیشینه فرهنگی و تاریخی زنان، آنان شانس کمتری در مقایسه با مردان برای دستیابی به آرای کافی به منظور راه یافتن به مجلس شورای اسلامی را دارند.

این فعال حوزه زنان در ادامه گفت: جاماندگی زنان ایران از روند توسعه و وجود شکاف جنسیتی باعث شده که در انتخابات ظرفیت‌هایی که برای مردان به منظور کسب آرا وجود دارد در اختیار زنان نباشد چرا که از سویی زنان تمکن مالی متفاوتی نسبت به مردان دارند و از سوی دیگر عرصه سیاست ایران مردانه است. همین امر موجب ایجاد رقابتی نابرابر بین زنان و مردان برای ورود به مجلس شورای اسلامی شده است.

منصوری تاکید کرد: در این شرایط با توجه به تجربه کشورهای دیگر باید تلاش شود که از طریق قانون انتخابات امکان افزایش حضور زنان در مجلس فراهم شود یا احزاب و جریان‌های سیاسی در لیست‌های خود زنان را بگنجانند و در مناطقی که تک نماینده هستند زنان به عنوان کاندیدای نهایی مطرح شوند. اگر این جریان سازی انجام نشود وضعیت موجود ادامه می‌یابد.

وی درباره نتایج اجتماعی افزایش تعداد زنان نماینده در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: افزایش حضور زنان در مجلس موجب بیشتر دیده شدن آنها می‌شود. درواقع باور جامعه از طریق آموزش‌های دیداری، شنیداری، رسمی و غیر رسمی امکان‌پذیر است. در این شرایط افزایش تعداد زنان نماینده موجب می‌شود که در طی یک دوره زمانی باورهای جامعه در مورد زنان تغییر کند.

این فعال حوزه زنان خاطرنشان کرد: حضور زنان در نهادی مانند مجلس که هم حکم تریبون و هم ظرفیت قانونگذاری دارد می‌تواند در پیگیری مطالبات و انتظارات آنان موثر باشد.

منصوری در پایان تاکید کرد: لازم است از تجربه‌های کشورهای دیگر به منظور کاهش شکاف جنسیتی بهره ببریم و خلا‌ءهای موجود میان ایران، کشورهای منطقه در زمینه میانگین حضور زنان در نهادی مثل مجلس را کاهش دهیم.