مشاور امور بانوان و خانواده وزیر نیرو گفت: در این وزارتخانه بخشنامه ای به تمامی مدیران شرکت ها و مدیران وزارتخانه ابلاغ شده است تا در برنامه های مدون شده از سوی دفتر امور بانوان و خانواده حمایت انجام دهند و گزارش هایی را به صورت سه ماهه به این دفتر ارسال کنند. خود آقای وزیر هم این گزارش ها را به صورت شش ماهه از دفتر بانوان دریافت خواهد کرد.

چند روز پیش، وزیر نیرو بخشنامه ای را در خصوص تداوم فعالیت های امور زنان و خانواده، به تمامی مدیران عامل شرکت های مادر تخصصی و روسای مراکز آموزشی و پژوهشی ابلاغ کرد.

در این بخشنامه که در راستای اجرای مفاد ماده 4 ضوابط اجرایی قانون بودجه سال 1394 کل کشور صادر شده، بر انجام موارد زیر تاکید شده است:

1- تهیه و تنظیم برنامه ها و فعالیت های عملیاتی سالانه امور زنان و خانواده در راستای سیاست ها و برنامه های کلان مندرج در قوانین و بخشنامه های یادشده با هماهنگی دفتر امور زنان و خانواده

2- تامین اعتبار مورد نیاز از محل اعتبارات سالانه با هماهنگی امور مجامع عمومی شرکت ها و یا دفاتر هیئت های امنای مراکز آموزشی و پژوهشی

3- ارائه گزارش عملکرد برنامه ها و فعالیت های عملیاتی موضوع این بخشنامه در مقاطع سه ماهه به دفتر امور زنان و خانواده وزارت نیرو

همچنین چیت چیان در این بخشنامه دفتر امور زنان و خانواده را موظف کرده است تا ضمن نظارت بر حسن انجام کار، گزارش عملکرد ذیربط را در مقاطع شش ماهه تهیه و به وی ارائه کند.

دراین باره فاطمه قیومی مشاور امور بانوان و خانواده در وزارت نیرو گفت: اولین موضوعی که در حوزه زنان مطرح شده این است که برنامه ها نیازمند بودجه ای سالانه است . چهار شرکت مادر تخصصی و ستاد زیر مجموعه وزارت نیرو است و اگر بخواهیم برنامه ها را در حوزه زنان و کل کشور جاری کنیم نیازمند بودجه هستیم؛ از همین رو برنامه ای مدون را لازم داریم که این برنامه در گردهمایی سالانه به 170 نفر مشاور را ابلاغ می کنیم.

وی ادامه داد: به طور نمونه سال قبل 11 و سال پیشین آن 13 برنامه مدون به مشاورین کل استان ها ابلاغ شد که چشم انداز ها، ماموریت و محور عمل در آن مشخص شده است بنابراین برنامه ها دارای چارچوبی است که کمک می کند در همین چارچوب گزارش عملکرد از آنان دریافت شود.

مشاور امور بانوان و خانواده در وزارت نیرو ادامه داد: این گزارش عملکرد نیازمند بودجه و بستری است که باید از طرف ما انجام می شد. با توجه به اینکه آقای وزیر به عنوان رییس مجمع حضور دارند از این اختیارات استفاده کردیم و امکان این کار را از برنامه پنجم توسعه دیده ایم به همین ترتیب بخشنامه ای تنظیم شد که برنامه های مدون شده از طرف وزیر نیرو و عضو ستادی که دفتر امور بانوان و خانواده آنچه ابلاغ می شود باید اجرایی شود و ارزیابی عملکرد هم انجام خواهد شد.

قیومی گفت: به همین ترتیب این امکان برای تمامی دفاتر مادر تخصصی و اعضای ستاد هم دیده شده و بودجه سالانه ای توسط ستاد به ما اختصاص داده شده که برای افرادی که در ستاد مشغول شده اند هزینه کنیم و کارهای ستادی دفتر امور بانوان را عملیاتی شود. همچنان شرکت ها ی مادرتخصصی (شرکت آب ، شرکت آبفا، شرکت توزیع شرکت تولید ) بتوانند بودجه ای ابلاغ شده را دریافت کنند و کارسازی هم انجام شود بنابراین اگر این کار عملیاتی شود ما مشکلی برای بودجه و اجرای برنامه ها نخواهیم داشت

وی یکی از موضوعات پیش رو در دفتر امور بانوان و خانواده وزارت نیرو را موضوع تحکیم امور خانواده دانست و افزود: توسعه امور زنان مانند آموزش های مورد نیاز برای توانمند سازی بانوان، آموزش های بین المللی و ملی، بحث های تخصصی، عدالت جنسیتی، عفاف و حجاب، امر به معروف و نهی از منکر در این حوزه ، خروج از بی تفاوتی در حوزه زنان، مدیریت مصرف، همراه سازی مخاطب بیرونی از جمله دانشجویان دختر، بازدید از تاسیسات ، حمایت از پایان نامه های دانشجویان از جمله برنامه های این وزارتخانه است که با تمامی استان ها این ارتباطات انجام شده و کلاس های و کنفرانس ها یی در این حوزه برگزار خواهد شد.

مشاور امور بانوان و خانواده در وزارت نیرو گفت: از آنجا که تعداد شرکت های زیر مجموعه در این حوزه زیاد است این اتفاق را در مجمع استانی انجام دادیم که بودجه هم از همین قسمت تامین خواهد شد.

قیومی در پاسخ به این سوال که چه اتفاقی باعث ایجاد حساسیت در حوزه زنان و برای آقای وزیر شده است تصریح کرد: حوزه زنان و خانواده در وزارت نیرو از سالیان قبل جایگاه خوبی را در این وزاتخانه دارد و مجموعه مدیران حساب ویژه ای در این حوزه دارند به همین دلیل برنامه ها در سراسر استان ابلاغ می شود و پیگیری گزارش عملکردها توسط جناب وزیر هم انجام می شود و سالانه از آقای وزیر تشویق هایی به این دفتر و مدیرهای عاملی که به پیشرفت کار کمکی کرده اند انجام شده و خود وزیر هم در این جهت همکاری کرده اند مانند اینکه در بین مدیران از مدیران زن هم استفاده کرده اند و در جهت توانمند سازی بانوان و تحکیم بنیان خانواده کمک شده است از همین رو در است سال ها تعداد مزدوجین هم افزایش داشته است از طرف دیگر اعتقاد خود جناب وزیر هم بر حوزه زنان و فعال سازی این حوزه بوده است و با توجه به تعاملاتی که در بین مدیران این وزارتخانه وجود دارد این اتفاق مبارک رخ داده است.

وی تاکید کرد: البته ابلاغ چنین بخشنامه ای تنها به تعامل دفتر امور بانوان و آقای وزیر نیست بلکه این تعامل در بین تمامی مدیران و کمک ویژه تمامی مدیران مانند معاونت پشتیبانی، منابع انسانی و غیره انجام شد تا به موفقیت برسد البته از حمایت های بیرونی هم مانند حمایت های خانم مولاوردی هم استفاده کرده ایم و همچنین برنامه توسعه پنجم کمک کننده بود تا در نهایت بتوانیم کمکی رادرحوزه زنان انجام دهیم.

مشاور امور بانوان و خانواده در وزارت نیرو ادامه داد: پیشنهاد می دهم این چنین پیشنهادات برای وزارتخانه های دیگر هم ارسال شود و از اختیارات وزرا که بسیار کمک کننده است استفاده شود. بنابراین باید به این اختیارات توجه کرد و این کار تذکری است برای سایر دستگاه ها تا با بررسی بیشتر بتوانند برنامه هایی را در این حوزه عملیاتی کنند بنابراین ما برای موفقیت در عرصه زنان به همکاری همه ی دستگاه ها نیاز داریم که با وحدت رویه بتوانیم به موفقیت برسیم.