پنجرهای که توسط امام راحل به روی زنان ایرانی گشوده شد، هرگز قابلبستهشدن نبوده و نیست! از این رو، رشد اجتماعی زنان که حاصل حضورشان در جامعه و بهرهمندی از فضای عمومی، ازجمله آموزش، تعلیم، تربیت، تعامل، گفتوگو و تضارب آرا بوده، افکار عمومی را نسبت به تواناییهای ایشان آگاه کرده است...
فخرالسادات محتشمیپور-فعال سیاسی
یکم) در آستانه سیوهشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به برخی جلوههای آن از جمله مشارکت عموم مردم شامل زن و مرد و پیر و جوان از اقشار مختلف اشاره میشود:
همه ناظران داخلی و خارجی اذعان کردهاند که زنان به فرمان امام خمینی (ره) به خیابانها ریختند و به تعبیر ایشان دوشادوش مردان بلکه جلوتر از آنها در پیروزی انقلاب اسلامی نقشآفرینی کردند و معتقدند این حضور فراگیر، زمینه را برای مشارکت اجتماعی زنان در آینده ایران فراهم کرد.
دوم) پنجرهای که توسط امام راحل به روی زنان ایرانی گشوده شد، هرگز قابلبستهشدن نبوده و نیست! از این رو، رشد اجتماعی زنان که حاصل حضورشان در جامعه و بهرهمندی از فضای عمومی، ازجمله آموزش، تعلیم، تربیت، تعامل، گفتوگو و تضارب آرا بوده، افکار عمومی را نسبت به تواناییهای ایشان آگاه کرده است.
سوم) آگاهی عمومی از رشد اجتماعی و سیاسی زنان، مردم را متوجه ضرورت بهرهمندی از توان و قابلیت نیمی از جمعیت کشور کرده است و در نظرسنجیها به شکل نظری و در مقاطع مختلف انتخاباتی، خاصه در انتخابات شوراهای شهر و روستا، به شکل عملی اعتقادشان را به بیوجهبودن عامل جنسیت در بهکارگیری شایستگان بروز دادهاند. در انتخابات پیشرو نیز مردمان نیکاندیش و آگاه، عزم خود را برای رأیدادن به شایستگانی که عصاره فضائل ملت باشند، فارغ از جنسیتشان، جزم کردهاند.
چهارم) ایجاد هرگونه مانعی برای حضور زنان اعم از ایجاد فضای شبههآلود و انواع فشارهای روانی برای خالیکردن صحنه، بهواقع مقابله با دیدگاه مترقی حضرت امام مبنی بر صلاحیت زنان برای حضور در قدرت سیاسی و از آن مهمتر، ضرورت مداخله آنها در مقدرات اساسی مملکت و نیز تقابل با تأکیدات رهبری برای رعایت حقالناس است.
پنجم) بیشک زنانی که پرورشیافته مکتب بزرگانی چون حضرت خدیجه، فاطمه و زینب (س) هستند...
... هرگز میدان سیاست مشروع و عرصه مشارکت سیاسی را واگذار نخواهند کرد، بلکه با استواری قدم، حقوق حقهشان را مطالبه خواهند کرد.
ششم) فرصت اندکی که برای معرفی و تبلیغ توانمندیهای زنان باقی است، بهواقع نابرابری میان کاندیداها را بیشازپیش مینمایاند. با این همه رجای واثق داریم که در همین فرصت اندک نیز جامعه بیدار ما به بهترین انتخاب دست خواهد یازید و مردان و زنان کارآمد را روانه خانه ملت خواهد کرد.
هفتم) از عزیزانی اعم از زن و مرد که با اجماع اصلاحطلبان در فهرستهای انتخاباتی شهرهای مختلف کشور قرار میگیرند، انتظار میرود با استفاده از فرصت اندک پیشرو، هرچهزودتر برنامههای انتخاباتی خود را برای گروههای مختلف بهویژه برای نیمی از جمعیت کشور تدوین و در دوره تبلیغات انتخاباتی مطرح کنند تا در فضایی روشن و شفاف، انتخاب و با اقبال مواجه شوند.