رییس انجمن مددکاری ایران گفت: مجلس دهم باید زنان را در ابعاد اجتماعی خود بپذیرد و قوانین در مجلس را با تاثیرات آن بر حوزه زنان نگاه کند.

سید حسن موسوی چلک افزود: انتظار این است که مراجع سیاست‌گذار تحلیل درستی از وضعیت حوزه‌های مختلف داشته باشند و طبیعتا یکی از این حوزه‌ها، زنان است. بنابراین به تناسب جایگاه زنان در تحکیم بنیان خانواده و نقشی که در چرخه توسعه کشور می‌توانند داشته باشند، باید در سیاست‌گذاری‌ها به موضوع زنان از ابعاد مختلف مانند نیازها، خواسته‌ها و مشکلات آنها توجه شود.

وی با بیان اینکه نگاه مردانه به قوانین یکی از مشکلات جدی است، گفت: انتظار می رود مجلس دهم با تحمل و تدبر بیشتر این نگاه را از بین ببرد و از طرف دیگر زنان را نه به عنوان زنان خانه‌دار بلکه زنانی که در کنار خانه‌داری نقش‌های مختلف اجتماعی را می پذیرند، بنگرد.

رییس انجمن مددکاری ایران افزود: موضوعات سلامت، رفاه و دسترسی برابر از جمله مواردی است که به آن‌ها در سند چشم انداز 1404 اشاره شده است و این موارد متعلق به همه گروه‌هاست؛ اما بعضی از گروه‌ها نیازهای ویژه‌تری دارند مانند زنان سرپرست خانوار . با توجه به اینکه به طور کلی، زنان آسیب پذیری بیشتری نسبت به مردان دارند باید این نگاه ویژه‌تر را در سیاست گذاری ها و تصمیم گیریها هم لحاظ کنند.

موسوی چلک ادامه داد: این تصمیم گیری‌ها می تواند در عرصه‌های مختلف سیاستگذاری باشد. لذا نمی‌توان قانونی را تصویب کرد و طرحی را پیشنهاد داد و آثار آن را بر زنان مورد توجه قرار نداد. این امر مستلزم نگاه واقع‌بینانه به ظرفیت و توانمندی‌های زنان در عرصه‌های مختلف است.

وی در پاسخ به این پرسش که مطالبه گری جامعه زنان از مجلس تا چه میزان بر تصویب قوانین موثر خواهد بود، اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلات ما در معضلات اجتماعی به معنای عام - که زنان را هم شامل می‌شود- ضعف مطالبه‌گری اجتماعی است. به همین دلیل سال آینده روز ملی مددکاری اجتماعی با موضوع مطالبه‌گری اجتماعی خواهد بود.

رییس انجمن مددکاری ایران افزود: مطالبه‌گری مستلزم وجود دغدغه در بین زنان است یعنی زنان باید دغدغه حقوق خود و اشراف بر آنچه که حقوق آنان است، داشته باشند. اتفاقا یکی از راه‌های افزایش شفافیت و سلامت افزایش مطالبه‌گری است؛ موضوعی که به آن در مراجع ذیربط مانند مجلس کمتر توجه شد. تشکل‌های غیر دولتی هم چندان مطالبه‌گر نیستند.

وی نقش رسانه‌ها را پرهیز از نگاه جناحی به موضوع زنان دانست و گفت: رسانه‌ها این گونه مطالبات را به دور از جانبداری سیاسی مطرح کنند. هر چقدر مطالبه‌گری با هدف تضعیف جناح‌های سیاسی انجام شود، پذیرش و اثربخشی کمتری خواهد داشت.در واقع مطالبه‌گری اجتماعی حلقه مفقوده‌ای است که می‌توان آن را به درستی مدیریت کرد.

رییس انجمن مددکاری ایران در پاسخ به این پرسش که به نظر شما مردان می توانند مطالبات زنان را پیگیری کنند گفت: اگر به این مساله موضوعی نگاه شود و نه جنسیتی، امکان‌پذیر است؛ چرا که زنان هم جزو یکی از چرخه‌های موثر در توسعه کشور در همه ابعاد هستند. به هر حال اگر کار به دست بانوان سپرده شود با توجه به اینکه دغدغه بیشتری دارند، مفیدتر خواهد بود.

موسوی چلک در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه به دنبال جامعه تک جنسیتی نیستیم و قوانین با ماهیت تک جنسیتی هم نباید وجود داشته باشد. مردان هم می توانند این مطالبات را پیگیری کنند لذا باید دغدغه کل جامعه دیده و به آن پرداخته شود.