یک فعال سیاسی اصلاحطلب با تاکید بر حضور زنان در مجلس و عرصه های تصمیم گیری میگوید در عین حال ما نیاز به مردانی داریم که حقوق زنان را باور داشته باشند.
الهه کولایی در نشست نقش زنان در انقلاب اسلامی که به همت انجمن اسلامی دانشجویان آزادی خواه دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد گفت: اینجا دانشکده حقوق است و ما در حقوق درباره یکسری بایدها و تکالیف متقابل صحبت میکنیم و الزامات در حقوق تعریف میشود اما اینکه بایدها چقدر قابلیت اجرا دارد باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: ایرانیها اولین ملتی هستند که در منطقه ما انقلابی دموکراتیک را تجربه کردند و در آن زمان امام خمینی(ره) بارها تاکیدات مکرری بر نقش زنان داشتند و جمله معروفی دارند که زنان باید در مقدرات اصلی کشور شرکت کنند.
مشاور مرکز تحقیقات استراتژیک خاطرنشان کرد: تاکیدات امام (ره) به این معنا نیست که بسترها و ساختارهای اجتماعی آن در جامعه وجود داشته؛ چرا که حرکتهای انقلابی حرکتهایی صریح هستند و دستیابی به آرمانهای انقلاب مدت طولانی میطلبد.
کولایی در ادامه اظهار کرد: ایده انقلاب اسلامی این بود که زنان باید به دلیل انسان بودن در جامعه دیده شوند که این تعریف اسلام است و تبعیض ها و محدودیت ها برای روند رو به رشد زنان باید برداشته شود.
این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران همچنین تاکید کرد:ایثارگری ها و نقش تاثیرگذار زنان در جنگ تحمیلی مانند مردان بود اما سهمیه ای برای آنها در هیچ جا در نظر گرفته نشد.
وی افزود: در انقلاب اسلامی بعد از دوران جنگ، کشور تحت تاثیر فضای بینالمللی مباحث مربوط به زنان را دنبال می کرد، اما در همان زمان برخی فقها و علما معتقد بودند زنان نباید حتی در نمازهای جماعت شرکت کنند امام (ره) همچنان به حضور فعال زنان تاکید داشتند.
این نماینده مجلس ششم خاطر نشان کرد: بحث اصلی در رابطه با زنان حقوق انسانی برابر با مردان است که گاهی از این حقوق انسانی به نام دین نهی شدهاند در حالیکه ما می بینیم با انقلاب اسلامی و به نام دین است که امام خمینی(ره) می فرمایند زنان باید در مقدرات اساسی کشور حاضر باشند.
کولایی یادآور شد: تاکنون هیچ وقت سهم زنان در مجلس ما بیش از 5 درصد نبوده است در حالیکه شاهد مشارکت سیاسی بالای زنان و حضور آنها در پای صندوق های رای هستیم اما آنها می آیند و به آقایان رای میدهند تا وارد مجلس شوند.
این عضو شورای سیاست گذاری اصلاحطلبان خاطر نشان کرد: بعد از تبلیغات و تلاش های بسیار ما برای نهضت ثبتنام بی شمار زنان در انتخابات مجلس دهم نهایتا می بینیم حضور زنان برای انتخاب در مجلس اکنون حدود 12 درصد است در حالیکه معدل در خاورمیانه 22 درصد میباشد و ما می خواهیم سهمیه زنان را 30 درصد کنیم، اما می بینیم حتی این خودباوری در میان زنان وجود ندارد که به میدان آمده و برای حضور در مجلس ثبتنام کنند.
وی با بیان اینکه ما در حال حاضر راهی کم هزینه تر جز حضور در پای صندوق های رای نداریم، تصریح کرد: زمانی که من نماینده مجلس ششم بودم جمعی از خانم های فنلاندی به مجلس آمدند و یکی از آنها در آن زمان به من گفت شما صد سال قبل ما هستید .
این عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: البته این صحبت ها به معنای رویکرد تند فمنیستی نیست چرا که ما حتی اگر سهمیه 30 درصدی در مجلس داشته باشیم برای تصویب قوانین نیاز به مردانی داریم که حقوق زنان را باور داشته باشند.