این طرح در زمینههای کشت گیاهان دارویی، کشت گل محمدی، تولیدات دام، طیور، آبزیان واحدهای تولید قارچ خوراکی، گلخانه و تولید نهال چه در بخشهای تولید و چه در حوزه صنایع و فرآوری آنها قابلیت اجرایی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد از واگذاری اراضی شیبدار و زمینهای مستعد منابع ملی به تعاونیهای زنان در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.
جعفر گوهرگانی در نشستی که با حضور فروغ السادات موسوی، مشاور بانوان رئیس سازمان امور اراضی کشور و نجفی، مسئول امور آموزش سازمان تعاون روستایی کشور و مدیران عامل چند تعاونی فعال در حوزه زنان،برگزار شد، اظهار کرد: یکهزار و ۵۰۰ دختر فارغالتحصیل رشته کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد متقاضی کار هستند که اجرای این طرح میتواند تحولی در اشتغال این قشر که نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند ایجاد کند.
وی ادامه داد: علاوه بر فارغالتحصیلان، بخش زیادی از دختران، زنان روستایی و عشایری و زنان بیسرپرست با وجود ۱۰ شرکت تعاونی، ظرفیتهای بسیاری برای تولید در زیربخشهای کشاورزی دارند که با این طرح میتوانیم ضمن اشتغال جامعه زنان شاهد افزایش تولید نیز باشیم.
گوهرگانی، تصریح کرد: این طرح در زمینههای کشت گیاهان دارویی، کشت گل محمدی، تولیدات دام، طیور، آبزیان واحدهای تولید قارچ خوراکی، گلخانه و تولید نهال چه در بخشهای تولید و چه در حوزه صنایع و فرآوری آنها قابلیت اجرایی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: در این طرح زمین، آب، زیرساختهای لازم، آبیاری قطرهای و حتی نهال نیز در اختیار تعاونیهای زنان قرار میدهیم و فقط کافی است متقاضیان همت کنند و پای کار بیایند.
وی تأکید کرد: در ۱۰ سال گذشته، توجه زیادی به اشتغال و بهرهگیری از توان زنان در تولید نشده که این طرح میتواند با افزایش مشارکت مردم، بار دیگر تولید را به دل روستاها و مناطق عشایری ببرد.
الیاس تاجالدینی، مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با بیان اینکه این طرح در سه استان کهگیلویه و بویراحمد، مازندران و چهارمحال بختیاری اجرا میشود، گفت: همه شرایط لازم برای واگذاری زمینهای مستعد به تعاونی زنان و فارغالتحصیلان این بخش فراهم است و این کار با تشکیل کارگروههای مختلف و شناسایی شرکتهای تعاونی بخش کشاورزی فعال در امور زنان در حال انجام است.
مشکل معارضات اجتماعی با تدبیر برطرف شود
فروغالسادات موسوی، مشاور امور بانوان رئیس سازمان امور اراضی کشور نیز در این نشست با اشاره به ظرفیتهای فراوان کهگیلویه و بویراحمد در بخش کشاورزی به ویژه در تولید محصولات دامی گفت: این استان در اجرای طرح واگذاری اراضی ملی و شیبدار به تعاونیهای زنان، پیشرو است و امید است با اجرای موفق چنین طرح مهمی بتواند به الگویی در کشور تبدیل شود.
وی وجود معارضات اجتماعی را به علت بافت عشیرهای این استان از محدودیتهای اجرای این طرح خواند و ابراز داشت: باید در این خصوص نیز تدبیری اندیشیده شود.
موسوی، حمایت سازمان جهاد کشاورزی و انگیزه تشکلها و تعاونیهای زنان در این استان را مطلوب خواند، و خاطر نشان کرد: در شهرستان بهمئی یک تعاونی زنان به تنهایی ۵ هزار و ۵۰۰ عضو دارد که اجرای چنین طرحی میتواند اشتغال این اعضا و افزایش تولید را در پی داشته باشد.
آمادگی شورای شهر برای حمایت از تعاونیهای زنان
زهرا زمانی، عضو شورای شهر یاسوج نیز در این نشست از آمادگی کامل شورای شهر برای حمایت از فعالیتهای زنان در بخش کشاورزی خبر داد.
در پایان این نشست، مدیران عامل تعاونیهای زنان فعال در بخش کشاورزی در یک کارگاه علمی و آموزشی شرکت کردند.