رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان از برگزاری نخستین همایش ملی زنان و زندگی چند ساحتی در اصفهان خبر داد.

شقایق حق جو با اشاره به اهمیت برگزاری همایش "زنان و زندگی چند ساحتی"، اظهار کرد: اهمیت این همایش از دو جهت است، اول از باب اهمیت نقش زنان در جامعه به عنوان بخش مولد و انسان‌ساز جامعه، که بسیار درباره‌اش گفته‌ایم و شنیده‌ایم و دوم چالش‌ها و تغییرات زندگی زنان و دامنه تأثیرات آن است.

وی افزود: طرفدار هر اندیشه‌ای که باشیم، می‌پذیریم زندگی زنان ما بسیار تغییر کرده و نیاز به فکر دارد. زندگی مدرن اقتضائات جدیدی در زندگی همه از جمله زنان ایجاد کرده که پرداختن بی‌دغدغه به نقش‌های اصیلی مانند مادری را دچار چالش کرده است. اگر ما این تغییر و دشواری‌هایش را برای زنان جدی نگیریم، نتایج نیندیشیده‌اش زندگی همه مردان و زنان را متاثر خواهد کرد.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان با بیان اینکه مسائل زنان در دنیا بدل به یک حوزه مهم شده و کارهای بسیاری می‌شود و باید انجام داد، خاطرنشان کرد: این همایش گامی کوچک در راستای بهبود زندگی زن و جامعه ایرانی و در واقع شروع هم فکری و هم اندیشی است.

حق جو با بیان اینکه دعوت به گفتگو از در رابطه به موضوع پیش رو از مناظر و جنبه‌های مختلف فرصتی برای بیان تجربه‌های زیسته بانوان است، توضیح داد: متأسفانه در کشورمان در همایش‌های بسیاری که داریم، خودمان حرف نمی‌زنیم. بلکه با ارجاع به یک فرهنگ بیگانه درباره مسأله ای که مسأله ما نیست سخن می‌گوییم. امیدوارم این همایش در محتوا و قالب یک نوآوری و سنت حسنه ایجاد شود تا با پرداختن به مسائل خویشتن و با آرای خود به راه حل‌های بومی نزدیک شویم. انتقال تجارب زنان به یکدیگر نیز برکات بسیاری دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا برگزاری چنین همایش‌هایی می‌تواند راه برون‌رفتی برای رفع چالش‌ها و مشکلات حوزه زنان ایجاد کند، تصریح کرد: اگر نگاهی انباشتی و کلان نگر داشته باشیم، بله. وگرنه مسلماً یک جلسه به خودی خود نمی‌تواند همه مسائل را رفع کند، اما اگر همه ما به سهم خود فرصت‌های تفکر و گفت و گوی جدی را فراهم کنیم، می‌توان به این هدف نزدیک شد.

رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان ادامه داد: محورهای همایش کوشیده این فرصت را بدهد. توصیف زن مطلوب، تحلیل مشکلات و مهارت‌های زنان نسل نو و حتی دعوت از مردان برای بیان نظرات و انتقادهایشان در این راستاست.

وی اظهار کرد: محورهای همایش با سوالاتی همچون اینکه آیا توصیف زن آرمانی در ایران امروز از منظر تعدد نقش‌های مورد انتظار، چالش‌ها و مشکلات زنان واجد چند نقش، مهارت‌های لازم برای زندگی چند ساحتی، بهبود شرایط زندگی متناسب با تعدد نقش‌های زنان (تغییرات بیرونی مورد نیاز)، شرایط ایران امروز تا چه حد و در چه ساحت‌هایی با ظهور زن آرمانی تناسب دارد یا ندارد؟ معرفی زنان موفق در ایفای چند نقش با هدف الگوسازی. فرد مذکور چگونه موفق به برقراری تعادل در میان نقش‌های متعدد خود شده است؟ استخراج شیوه‌ها و تکنیک‌های قابل‌تعمیم و تقلید از مصادیق زن موفق با زندگی چند ساحتی، مواجهه از دیدگاه مردانه با این پدیده شامل چالش‌ها، مسائل، الزامات و راهکارها، مردان چه مشکلات و مسائلی با این زنان تجربه می‌کنند؟ بی آنکه بخواهیم رأی به حذف یکی از نقش‌ها توسط این زنان بدهیم، از جایگاه یا موضع مردانه چه پیشنهادها یا ملاحظاتی را می‌توان ارائه داد؟ است.