ابتکار زنان را عاملان اصلی تحولات در اصلاح الگوی مصرف توصیف کرد و گفت: ناگذیریم از اندیشه و نظر زنان در این زمینه برای سیاستگذاری، برنامه ریزی و نقد و ارزیابی عملکردها استفاده بکنیم.به گزارش ایرنا، «معصومه ابتکار» روز شنبه در سومین نشست مشاورین زن وزرا و دستگاه های اجرایی با تاکید بر این مطلب که زنان می توانند در بحث اصلاح الگوی مصرف، نقش موثری ایفا کنند، گفت: تمام حوزه ها متاثر از محیط زیست هستند، از این رو وقتی به محیط زیست لطمه وارد می شود، مسایل اقتصادی، بهداشتی و ... بطور یقین آسیب خواهد خورد.

وی با بیان اینکه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی از هشت مرگ و میر یکی مربوط به آلودگی هواست، ادامه داد: در سال 90 - 89 بخاطر وجود بنزن در سوخت، بدترین شرایط در بخش بهداشت را داشتیم، در حالیکه این مساله در سکوت خبری سپری شد. 

معاون رییس جمهور، سلامت روان را بسته به طبیعت و محیط زیست دانست و گفت: طبیعت، نشاط آفرین و در کاهش استرس و فشارهای زندگی موثر است. 

ابتکار ادامه داد: متاسفانه بدلیل آلودگی نوری، دیگر آسمان شب که یکی از لذت های طبیعی است، دیده نمی شود. 



** دو برابر متوسط جهانی آب مصرف می کنیم

وی با اشاره به مصرف بیش از اندازه آب در کشور افزود: متاسفانه در ایران در بخش خانگی دو برابر متوسط جهانی آب مصرف می شود در حالیکه با اصلاح الگوی مصرف توسط خانواده و مدیریت آن توسط مسوولان می توان شاهد این مساله نبود. 

ابتکار توضیح داد: در گذشته در شهرهای کویری کشور، فرهنگی به نام «احترام به آب» وجود داشت اما متاسفانه این هویت و فرهنگ ما دچار بحران شده است. 


** برداشت 85 درصدی ذخایر آب های زیرزمینی کشور 

معاون رییس جمهور الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی را غیرقابل قبول دانست و افزود: 85 درصد از ذخایر آب های زیرزمینی کشور را برداشت کرده ایم و این بدان معناست که دیگر آبی وجود ندارد. هیچکس نه رییس جمهور و نه من نمی توانیم آب را از جایی بیاوریم.

وی همچنین به پدیده گرم شدن زمین اشاره کرد و گفت: زنگ خطر این پدیده هم اکنون به صدا درآمده است و کم شدن میزان برف و باران ناشی از همین مساله است که همه اینها می تواند نشأت گرفته از رفتارهای غلط انسان ها باشد. 

ابتکار زنان را عاملان اصلی تحولات در اصلاح الگوی مصرف توصیف کرد و گفت: ناگذیریم از اندیشه و نظر زنان در این زمینه برای سیاستگذاری، برنامه ریزی و نقد و ارزیابی عملکردها استفاده بکنیم.