رئیس کانون زنان بازرگان ایران بر لزوم تقویت حس خودباوری و اعتماد به نفس در میان زنان بازرگان تاکید کرد.
فاطمه مقیمی عصر امروز دوشنبه در مجمع موسسان زنان بازرگان شهرستان آبادان که در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان برگزار شد، با بیان اینکه آثار باقی مانده از جنگ تحمیلی همچنان بر پیکره شهر آبادان دیده می شود، گفت: انتظارم دیدن تغییراتی در شهر آبادان است که هنوز آن را ندیده ام. هنوز چهره شهر و نگاهها به آن تغییر نکرده، هر آنچه را که با رفتن به سایر شهرها و حتی روستاها می توان دید در اینجا شکل نگرفته است.
وی افزود: در زمان حاضر کانون زنان بازرگان ایران ۱۴ شعبه در استانهای مختلف کشور دارد که امروز پانزدهمین آن در استان خوزستان و در شهر آبادان افتتاح شد. به رغم وجود سه اتاق بازرگانی اهواز، آبادان و خرمشهر در استان خوزستان اما این نخستین کانون ما در این استان است.
مقیمی اظهار کرد: خوشبختانه یکی از مناطقی که در کشور ما همواره به طور واقع بینانه ای در مورد ظرفیت زنان صحبت می کند، مجموعه استان خوزستان است، یعنی به رشد زنان باور دارد نه با شعار و از آن حمایت می کند.
وی تصریح کرد: هر چند که گفته می شود ۵۰ درصد جمعیت در کشور و در دنیا را زنان تشکیل می دهند اما یادمان باشد که امروزه تقریبا بیش از ۶۰ درصد ظرفیت دانشگاههای ما متعلق به زنان است پس بر اساس زنان جزو متفکران جامعه محسوب می شوند. ، متفکرانی که درجات عالی تحصیل را گذرانده باشند و به لحاظ طبقات اجتماعی هیچ کاستی ندارند.
رئیس کانون زنان بازرگان ایران در خصوص دلایل نرسیدن زنان به جایگاه واقعیشان در جامعه گفت: به رغم تشکیل بنگاههای اقتصادی، متاسفانه از وجود زنان بی بهره اند، اگر هم در جایی پستهایی را به زنان می دهند پستهایی در رده های بسیار پایین و غیر واقعی است.
مقیمی افزود: اگر در مجامع مختلف شرکت کرده باشید می بینید که به رغم تلاشهای فراوان، زنان درآن عرصه اما به طور معمول رئیس، ناظر و مجری هیئت رئیسه از مردان هستند و اگر نخواهند که زنان را در این میان معترض ببینند، منشی این هیئت را از میان زنان انتخاب می کنند.
وی ضمن تاکید بر لزوم وجود حس خودباوری و اعتماد به نفس در میان زنان به منظور دستیابی زنان به جایگاه های واقعیشان در جامعه اظهار کرد: برای خودباوری و اعتماد به نفس باید توانمند بود و برای توانمند شدن نیاز به تشکیل سازمانهای مردم نهاد (مشابه کانون زنان بازرگان) است.
مقیمی تصریح کرد: هر چند که هدف ما کمک به جامعه است اما همیشه یادمان باشد که ما یک اولویت اصلی داریم و آن تربیت زنان و مردان نسل آینده است. ما مادر و همسر هستیم پس یادمان باشد که رسالت خانه را از دست ندهیم زیرا اگر ما فرزندانمان را درست تربیت نکنیم باز هم به زنان نسل آینده جایگاهی داده نمی شود.
رئیس کانون بزنان بازرگان ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۵ موضوع پرداخت تسهیلات از طریق بنگاههای اقتصادی به زنان در سازمان ملل متحد به صورت یک اصل مطرح شد، افزود: در ابلاغیه سازمان ملل به بانک جهانی چنین آمده، بنگاههای اقتصادی که حداقل ۲۵ درصد آن متعلق به سهام زنان باشد باید از سوی بانکهای توسعه ای در دنیا به آنها وام پرداخت شود.
وی اظهار کرد: این نگاهی متفاوت است که امروزه در دنیا به وجود آمده با این مضمون که خواهان بهره وری از سرمایه انسانی در تمام دنیاست به همین دلیل با توجه به وجود آمادگی در دنیا برای استفاده از سرمایه های انسانی ما نیز بایستی از این موقعیت ها استفاده کنیم و بکوشیم تا توانمند شویم، اگر خوب سخن نگوییم، کار نکنیم، مدیریت و برنامه ریزی نکنیم به طور قطع ادعایی نیز نمی توانیم داشته باشیم.
مقیمی ابراز امیدواری کرد تا با گرفتن کرسی های خدمتگزاری، انتخابات خوبی را برگزار کنیم ضمن آنکه با انتخاب هیئت رئیسه کانون زنان بازرگان آبادان بایستی زنان به دنبال کسب مطالباتشان از آنان باشند.
وی با اشاره بر ضرورت جدیت در امور آموزش به عنوان یک اصل مهم در برنامه های هیئت رئیسه کانون تصریح کرد: اگر اعضا با رضایت از این کانون خارج شوند به طور قطع می توانند عاملی برای جذب دیگر جوانان باشند، فراهم سازی زمینه حضور همگان به ویژه جوانان در این کارگاههای آموزشی امری مهم و قابل پرداخت است.