مدیرگروه مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات فرهنگی - اجتماعی وزارت علوم گفت: لازم است نمایندگان زن مجلس مهمترین ضعف‌های قانونی برای افزایش احساس امنیت زنان را از وجوه مختلفی مثل قانونی، روانی ، اقتصادی و اجتماعی بررسی کنند.

لیلا فلاحتی افزود: حضور نمایندگان زن در مجلس دهم از چند بعد قابل بررسی است؛ به طوریکه بازنگری بسیاری از طرح‌هایی که در مجلس گذشته پیشنهاد شده و برخی از آن‌ها اجرایی نشده است یا ضرورت دارد که با دقت بیشتر با توجه به نیازهای روز مورد بررسی قرار گیرد، مورد توجه است.

وی در ادامه گفت: از نمایندگان زن مجلس به لحاظ جنسیتشان انتظار می رود که اقدامات بنیادی را در حوزه زنان مد نظر قرار دهند و به نیازها، اولویت‌ها و مهمترین چالش‌های حوزه زنان توجه دقیقی داشته باشند و به تناسب آن‌ها اقداماتی بکنند.

این جامعه‌شناس تصریح کرد: باید به منظور پایدار کردن هر برنامه‌ای، آن را به قانون تبدیل می‌کنند؛ چراکه بسیاری از طرح‌ها و برنامه‌ها معمولا پس از یک بازه زمانی از بین می‌روند و یا بر اساس سلیقه مسئول بعدی و با تغییر رویکرد مدیریتی عوض می‌شوند، بنابراین نمایندگان زن مجلس می‌توانند از فرصت حضور خود در قوه قانونگذاری بهره ببرند.

وی افزود: نمایندگان زن مجلس فضاهایی را که می‌توان برای گروه‌های مختلف زنان در سطوح مختلف ایجاد و حمایت‌های قانونی که برای آنان فراهم شود را مورد توجه قرار دهند. به عنوان نمونه یکی از دغدغه‌های ما زنان سرپرست خانوارهستند اما ذیل تعریف آن، چند موضوع دیگر مطرح می‌شود مثل زن بدسرپرست. همسر این زنان یا معتاد یا در زندان و یا از کار افتاده هستند، بنابراین زن عهده‌دار مسئولیت خانواده شده است که برای این زنان بسیار مشکل است که در مراجع دولتی بد سرپرست بودن خود را ثابت کند.

فلاحتی در پایان تاکید کرد: علاوه بر زنان سرپرست خانوار مشکلات گروه های دیگری از زنان مانند زنان دانشگاهی و عشایر و روستایی نیز باید مد نظر نمایندگان زن مجلس قرار گیرد و با دانش و آگاهی از نیازهای این گروهها اقدامات قانونی را در دستور کار خود قرار دهند.