معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده، افزایش میزان اعتیاد و مصرف مواد صنعتی و روانگردان ها در بین دختران و زنان را نگران کننده خواند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده، «شهیندخت مولاوردی» روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت هفته مبارزه با مواد مخدر که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، افزود: معاونت امور زنان و خانواده به دلایلی، اهتمام ویژه ای به حوزه زنان، اعتیاد و سالمندی دارد.
وی ادامه داد: از یک سو با پدیده ای به نام سالمندی روبرو هستیم و از سوی دیگر پدیده زنانه شدن سرپرست خانوار را پیش رو داریم.
معاون رییس جمهوری گفت: طبق یافته های سرشماری نفوس و مسکن در سال 92، 1/12 خانواده های ایرانی دارای سرپرست زن هستند و این رقم در سال 85، 5/9 درصد بوده است.
وی افزایش طلاق، افزایش خودسرپرست ها (به دلیل بالا رفتن سن ازدواج) و فارغ التحصیلی از دانشگاه را از جمله علل افزایش شمار زنان سرپرست خانوار عنوان کرد.
مولاوردی با اشاره به زنانه شدن پدیده فقر گفت: این مساله از جمله پدیده های جهانی است که زندگی زنان را به شدت تهدید می کند.
معاون رییس جمهور افزود: 3/9 درصد معتادان کل کشور زنان هستند که این مساله می تواند همسران و کودکان آنها را در معرض تهدید قرار دهد.
وی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به زنان معتاد تصریح کرد، 65 درصد همسر آزاری، 55 درصد طلاق، 30 درصد کودک آزاری، 25 درصد قتل و 23 درصد نزاع و خشونت ها بر اثر توزیع، مصرف و قاچاق مواد مخدر است که زندگی زنان را متاثر می کند.
مولاوردی از افزایش 16 درصدی زنان معتاد در سال 93 نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: 10 تا 15 درصد معتادان بهبود یافته به دلیل طرد شدن از جامعه، بی خانمان هستند و بیش از 60 درصد آنها بعد از پاکی مجددا به سمت مواد می روند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد با توجه به شرایط کنونی و رویکرد جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر در زمینه صیانت اجتماعی، بتوان از این شرایط بهره لازم را برد.
مولاوردی همچنین با اشاره به تشکیل کارگروه هایی در معاونت امور زنان و خانواده، از تشکیل کارگروه زنان بهبود یافته از اعتیاد خبر داد و گفت: امیدواریم با حمایت های لازم بتوان از قربانی شدن این زنان جلوگیری کرد.
معاون رییس جمهور همچنین برای همکاری با دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در حوزه زنان و خانواده اعلام آمادگی کرد.
منبع: خبرگزاری ایرنا