چهل و نهمین اجلاس کمسیون جمعیت و توسعه با موضوع تقویت شواهد آماری برای دستور کار توسعه پس از 2015 از 11 تا 15 اوریل 2016 در مقر اصلی سازمان ملل برگزار می­گردد.



به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ چهل و نهمین اجلاس کمیسیون جمعیت و توسعه با موضوع "تقویت  شواهد آماری برای دستور کار توسعه پس از 2015 " از 11 تا 15 اوریل 2016 در مقر اصلی سازمان ملل برگزار می­گردد.کمیسیون جمعیت در سال 1946  توسط شورای اقتصادی و اجتماعی  سازمان ملل(اکوسوک) تاسیس گردید و در سال 1994 توسط مجمع عمومی  به کمیسیون جمعیت و توسعه تغییر نام داد. شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل و کمیسیون جمعیت و توسعه همراه با مکانیزمهای بین الدولی نقش اصلی را در پیگیری  اجرای برنامه عمل کنفرانس  جمعیت و توسعه[1]  1994 قاهره بر عهده دارد. کمیسیون یعنوان یک بدنه کاربردی اکوسوک را در نظارت، مرور و ارزیابی اجرای برنامه عمل در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی یاری میکند و توصیه های به شورا ارایه می­دهد.

کمیسیون جمعیت و توسعه از 47 کشور عضو سازمان ملل توسط اکوسوک برای یک دوره 4 ساله  بر طبق سهمیه جغرافیایی انتخاب میشوند. ایران تا سال 2019 از منطقه آسیا و اقیانوسیه عضو این کمیسیون است. این کمیسیون تا سال 1994 هر دو یا سه سال تشکیل جلسه می­داد ولی از سال 1994 اجلاس کمیسیون هر ساله برگزار می­شود. از آنجا که امسال اولین جلسه کمیسیون بعد از تصویب برنامه بعد از 2015 و اهداف توسعه پایدار است موضوع امسال کمیسیون تجارب ملی در موضوعات جمعیتی" تقویت شواهد جمعیتی برای برنامه توسعه‌ایی بعد از 2015" تعیین شده است.

 سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل جناب آقای دکتر غلامعلی خوشرو روز سه شنبه 12 آوریل به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران به ایراد سخنرانی پرداختند. دکتر خوشرو در بخش اول صحبت خود از طرف 25 کشور عضو گروه دوستدار خانواده[2] بر لزوم تقویت نقش خانواده در اجرای برنامه عمل کنفرانس جمعیت و توسعه و اهداف توسعه پایدار تاکید کرد. وی اظهار نمود: بی شک نهاد خانواده مستحکم  منجربه شکوفایی فردی و نهایتا بهبود جامعه می­شود. اعلامیه حقوق بشر خانواده را بعنوان اصلی ترین گروه اجتماعی مورد شناسایی قرار می­دهد و آنرا مستحق حمایت از طرف دولت و جامعه می­داند. این پیام  امروز بویژه در تحقق اهداف توسعه پایدار بسیار حایز اهمیت است.

دکتر خوشرو در ادامه در مورد برنامه های ملی خاطر نشان کرد سیاست‌های جمعیتی توسعه‌ایی باید جامع نگر، عملگرا و حساس به فرهنگ باشد. در این راستا جمهوری اسلامی ایران، همچنان به طور کامل متعهد به تشدید تلاش‌های خود برای از بین بردن فقر، نابرابری و اختلاف هاست. در ادامه ایشان به تلاش ایران برای ارتقای منزلت زنان در خانواده و جامعه از طریق ایجاد فرصتهای برابر در آموزش آنها، اطمینان از دسترسی آنها به خدمات بهداشتی  از جمله بهداشت باروری و مشوق‌های اقتصادی حمایتی از زنان سرپرست خانوار اشاره کردند.