استاندار ایلام گفت: بر اساس آمار جایگاه ایلام در 80 درصد شاخصها نسبت به استانهای برخوردار در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
در دیدار زنان نخبه و فرهیختهی استان با استاندار ایلام، «حیران پورنجف» - جامعهشناس و مدرس دانشگاه به نمایندگی از جامعه زنان اظهار کرد: در حوزههای زنان فعالیتهای متفاوتی صورت گرفته است اما آنچه از استان نشان داده شده است امیدوارکننده و مطلوب نیست یکی از دلایل آن نیز فقدان برنامهی راه است.
این جامعهشناس با تأکید بر ارائه برنامههایی در سطوح خُرد، میانی و کلان در حوزههای زنان گفت: با توجه به اینکه زنان در طیفهای مختلف روستایی و شهری با موقعیتهای شاغل و بیکار، تحصیلکرده و کمسواد در حال زندگی هستند شاهد هستیم به مرور به تعداد زنان آسیبدیده اضافه میشود و این امر را میتوان به افزایش ورودی آنها به بخشهای سلامت نیز تعمیم داد، پس در دورهای که سرعت بالای تکنولوژی و ارتباطات موجب مطرحشدن زنان در سطح جهانی شده، نیاز است نگاهی ویژه به زنان در بخشهای استانی، منطقهای، ملی و جهانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: بسیاری از قوانین به صورت ملی مطرحشده درحالیکه در بخشهایی نباید وضعیت جامعه زنان استان ایلام با سایر استانهای برخوردار همسان باشد و انتظار جامعه زنان اجرای برنامههای اثرگذار همراه با سازماندهی منسجم است.
«فاطمه میرزابیگی» - عضو شورای اسلامی شهر ایلام در این جلسه گفت: زنان بدسرپرست، بیسرپرست و خودسرپرست با برخی آسیبهای اجتماعی مواجه هستند و مهمترین مشکل آنان مسکن است که اگر بتوان از پتانسیل دستگاههای برخوردار برای واگذاری زمین و همچنین صدور پروانه ساخت و اتمام کار از سوی شهرداری استفاده کرد میتوان درصد آسیبهای زنان را بهشدت کاهش داد.
عضو شورای اسلامی شهر ایلام ادامه داد: با توجه به اینکه سیل در دو مرحله آسیبهای زیادی به شهر ایلام رسانده است و نمیتوان از شهرداری برای احداث پارک بانوان انتظار داشت اما استانداری میتواند در بحث سرفصلهای عمرانی، بودجهای به شهرداری در این خصوص بدهد تا بتواند طراحی پارک لاله ویژه بانوان با تعاریف خاص پارک بانوان را عملیاتی کرد.
«محمدرضا مروارید» - استاندار ایلام اظهار کرد: در طول ادوار تاریخی و حتی زمان ظهور اسلام حقوق زنان موردتوجه قرارگرفته اما سلیقههای مختلفی بر روند آن تأثیر گذاشته است به عنوان نمونه در دوران پیامبر اسلام و درست زمانی که جامعهی آن زمان برای زن هیچ اهمیت قائل نمیشد نقش زنانی که به اسلام ایمان آوردهاند بسیار تأثیرگذار بوده است.
استاندار ایلام افزود: بعد از انقلاب اسلامی مباحثی در مورد زنان و نحوهی پوشش و اشتغال آنان مطرح شد اما وقوع جنگ تحمیلی اجازهی چنین امری را نداد و حتی در بعضی از سرفصلهای دانشگاهی امکان تحصیل برای بانوان وجود نداشت اما با گذشت زمان و وقوع تحولات جهانی شاهد حضور زنان در همهی حوزهها هستیم و اگر گاهاً بحثی از تفکیک جنسیتی میشود به خاطر راحتی این جمعیت فعال از جامعه است.
وی در مورد پارک بانوان ایلام گفت: این پارک فعلاً فقط نامش بانوان است اما شرایط لازم برای استفادهی زنان را ندارد اما تا زمانی که شرایط فراهم شود میتوان از فضاهای موجود استفاده کرد و خوشبختانه در طراحی جدید پارک تفریحی رفاهی چغاسبز فضایی مناسب برای احداث پارک بانوان در نظر گرفته شده است.
مروارید در بحث اشتغال گفت: در بحث اشتغال زنان با همکاری دفتر ریاست جمهوری، بانکها و صندوقها طرحهایی برای واگذاری تسهیلات کمبهره جهت ایجاد اشتغال زنان بویژه زنان روستایی در قالب تعاونی و فردی شکلگرفته است که میتواند موردتوجه زنان قرار گیرد.
وی در مورد مسکن زنان خاطرنشان کرد: درصد بیشتر زنان بد سرپرست، بیسرپرست و خود سرپرست تحت پوشش نهاد حمایتی بهزیستی و کمیته امداد قرار دارند که به تازگی کمیته امداد تفاهمنامهای با سپاه پاسداران مبنی بر ساختوساز مسکن منعقد کرده تا اعتبار توسط کمیته امداد تأمین شود و ساختوساز بر عهدهی بسیج سازندگی باشد.
استاندار ایلام وضعیت استان در حوزههای مختلف را امیدوارکننده دانست و گفت: بر اساس آمار سازمان برنامه و بودجه، جایگاه ایلام در 80 درصد شاخصها نسبت به استانهای برخوردار در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
مروارید ادامه داد: معضل بیکاری از ابتدای انقلاب اسلامی وجود داشته است و حتی وقوع جنگ آن را افزایش داد اما در مقایسه دولت اصلاحات با اصولگرایان و به گواه آمار میبینیم روند افزایش نرخ بیکاری در دولت اصلاحات کاهش و روند رشد تورم کُند شده است و شاهد رشد اقتصادی نیز بودیم اما در دولتهای نهم و دهم و طرح موضوعات هستهای با افزایش تورم و فشار اقتصادی روبرو شدیم که در دولت کنونی این روند تغییر کرده و جامعه بیشتر امیدوار شده است.