یک روانشناس گفت: زنان به علت افزایش سطح تحصیلات، اشتغال وحضور در اجتماع آگاهی‌های بیشتری به دست آورده‌اند و حقوق خود را مطالبه می کنند اما قوانین مربوط به آنان تغییرات لازم را نکرده است.

دکتر ناصرصبحی قراملکی افزود: در گذشته یک زن پس از ازدواج می پذیرفت که مرد مدیر مطلق خانواده است؛ اما اکنون زنان به علت افزایش سطح تحصیلات و حضور در اجتماع حقوق خود را مطالبه می کنند، اما تغییرات لازم دردیدگاه جامعه هم به وجود نیامده است. در نتیجه بین زن و مرد تنش ایجاد و به اختلاف منجر می‌شود و به تدریج خشونت از حد کلامی تبدیل به خشونت فیزیکی می‌شود.

وی با اشاره به انواع خشونت گفت: خشونت انواع مختلفی دارد که از جمله آن‌ها به خشونت جسمانی، عاطفی و جنسی می‌توان اشاره کرد. ضمن اینکه خشونت علیه زنان افزایش پیدا کرده است البته قربانیان آن زنان و دختران آسیب پذیر هستند نه بدنه اصلی زنان جامعه.

این روانشناس درباره راه‌های پیشگیری از خشونت اظهارکرد: پیشگیری در سه سطح اولیه، ثانویه و ثالثه باید انجام شود. در مرحله اول آموزش خیلی مهم است مانند آموزش خانواده، مهارت‌های زندگی و ارتباطی، مهارت‌های پایه‌ای زناشویی، پیشرفته زناشویی و تفکر نقاد و خلاق که این آموزش‌ها به فرد کمک می‌کند تا در ارتباط دچارمشکل نشود و اختلافات به خشونت‌های جسمانی منجر نشود.

وی اضافه کرد: در سطح دوم آموزش انجام می‌شود ولی بیشتر باید از عوارض و علایم آن‌ها بکاهیم. مشاوره و مداخله روانشناختی در این مرحله موثر است تا در رفتار افرادی که به هر دلیلی خشونت خانگی مرتکب شده اند، به موقع مداخله بکنیم و از شیوع بیشتر آن جلوگیری کنیم.

صبحی قراملکی درپایان اظهارکرد: اگر در مرحله دوم به هر دلیلی موفق نشدیم، در مرحله سوم باید افرادی که به هر دلیلی آسیب‌دیده اجتماعی شده‌اند را تحت درمان‌های توانبخشی قرار دهیم تا آنان بتوانند وظایف فردی و اجتماعی خود را انجام دهند و در جامعه روی پای خود بایستد.