فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر این که افزایش شمار منتخبان زن در مجلس دهم امیدها را برای بهبود وضعیت زنان در جامعه افزایش داده است، گفت: بنه تنها در هیات رییسه مجلس آینده بلکه در هر کمیسیون تخصصی مجلس باید یک زن حضور داشته باشد.

الهه کولایی درمورد حضور زنان در فهرست امید (اصلاح طلبان و حامیان دولت) اظهار داشت:از ابتدای تشکیل شورای عالی انتخاباتی اصلاح طلبان همه زنان عضو بر حضور بیشتر و موثرتر در فهرست های انتخاباتی تاکید داشتند.

وی تصریح کرد: همانطور که همگان مشاهده کردند شرایط حضور زنان در فهرست های انتخاباتی در تهران با گفت و گو و تعامل فراهم شد.

استاد دانشگاه تهران افزود: در شهرستان ها هم در جریان گفت و گو و تعامل با فعالان اصلاح طلب این مهم تا حدودی حاصل شد اما از آنجا که ساز و کار انتخابات مجلس در شهرستان ها متفاوت است زنان فهرست امید در شهرستان ها توانستند بر اساس معیار شایستگی رای اکثریت جامعه را کسب کنند.

کولایی ادامه داد: می توان ادعا کرد زنان در انتخابات مجلس دهم توانستند با شایستگی پرچم اصلاحات را در دست بگیرند.

وی یادآور شد: با مینو خالقی از حوزه انتخابیه اصفهان مجموعه زنانی که به خانه ملت راه یافتند 18 نفر هستند که 14 نفر در دور اول و 4 نفر در دور دوم انتخابات برگزیده شدند و این حضور در تاریخ انقلاب اسلامی برای زنان بی مانند است.

فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین گفت:حضور زنان در مجلس آینده امیدها را برای بهبود وضعیت زنان در جامعه افزایش داده است از سوی دیگر آمار و ارقام نشان می دهد بیشتر زنانی که به مجلس دهم راه یافته اند، گرایش اصلاح طلبی دارند.

کولایی با بیان این که این امر نشان دهنده نگاه فعالان جریان اصلاحات به جایگاه و اهمیت زنان جامعه است، تصریح کرد: بی گمان حضور موثر زنان پس از سه دوره کاهش حضور آنان می تواند نقطه امیدی برای بهبود جایگاه زنان در آینده باشد.

وی در ادامه بر ضرورت تشکیل فراکسیون قوی زنان در مجلس آینده تاکید کرد و گفت: بی تردید در مجلس دهم فراکسیون قوی زنان تشکیل می شود این فراکسیون هم به لحاظ کیفی و هم به لحاظ کمی می تواند در مجلس نقش آفرینی موثری برخلاف دوره های پیشین داشته باشد.

این فعال سیاسی اظهارداشت: اعتماد مردم به زنان در این دوره نشان می دهد که آنان خواهان حضور و مشارکت بیشتر در جامعه و بویژه در عرصه سیاسی هستند و این موضوع را می توان از رای بالای آنان به منتخبان زن مجلس دهم دریافت.

کولایی ادامه داد: اکنون زنان راه یافته به مجلس می توانند با همراهی و همکاری معاونت زنان ریاست جمهوری به مسائل مهم جامعه و خانواده توجه بیشتری نشان دهند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این سوال که آیا زنان در هیات رییسه مجلس دهم حضور خواهند داشت، گفت: قطعا با توجه به ترکیب مجلس آینده می توان چندان دور از انتظار نیست که زنان در ترکیب هیات رییسه مجلس دهم حضور داشته باشند. نه فقط در ترکیب هیات رییسه، بلکه باید در هر کمیسیون مجلس یک خانم حضور داشته باشد.

کولایی یادآور شد: برخلاف سه دوره گذشته که شاهد کاهش چشمگیر حضور زنان در مجلس بودیم این بار حضور کیفی و کمی زنان در مجلسی با اکثریت اصلاح طلب می تواند نوید بخش حضور گسترده و موثر زنان در عرصه تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور باشد.