طرح تأسیس صندوق کارآفرینی زنان در شورای معاونین وزارت صنعت، معدن و تجارت پذیرفته شد و در حال طی مراحل لازم است.

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بانوان گفت: بخش خصوصی بیشتر در انجام کارها دخالت داده خواهد شد. دولت تا زمانی که بخش خصوصی بتواند یک طرح جدید را بپذیرد و درک کند، باید در کار باشد و بعد از آن مردم خودشان کار را جلو ببرند. این مسأله همان نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار است که می‌تواند توسط بخش خصوصی زنان انجام شود و باری به دوش دولت نباشد.

سهیلا جلودارزاده؛ مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بانوان در گفت‌وگو با خبرنگار مهرخانه، در رابطه با گنجانده‌شدن طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در برنامه ششم توسعه گفت: ما منتظر هستیم تکلیف برنامه ششم معلوم شود؛ چون اگر این برنامه به مجلس بیاید، بسیار خوب می‌شود روی آن کار کرد. الان به این شکل است که مجلس فقط یک‌سری احکام را به‌صورت قانون تصویب می‌کند، اما خود برنامه را هیأت دولت مصوب می‌کند. این مورد هنوز حل نشده است.

او در رابطه با اجرای کشوری طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اظهار داشت: این کار باید انجام شود، اما اگر در برنامه ششم نیاید، مجبور هستیم آن را به‌صورت یک طرح جداگانه بیاوریم و با همکاری دولت بتوانیم این طرح را تنظیم کنیم.

توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نیاز به تقسیم کار و مدیریت خوب دارد

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بانوان افزود: این معضل بعد از چهل سال باید در جمهوری اسلامی حل شود و یک سازمان و سیستم واحد برای حل مشکلات زنان سرپرست خانوار داشته باشیم که متناسب با پیشامدهای روز و جامع باشد، همه زنان سرپرست خانوار را تحت پوشش بگیرند، بانک اطلاعات واحد داشته باشد، مراحل رسیدگی به آن برای توانمندسازی مشخص باشد و یک مجری مشخص هم داشته باشد. درواقع، باید مانند یک ریل برنامه‌ریزی شود که وقتی این زنان در ریل قرار می‌گیرند، به‌طور سیستماتیک مشکلاتشان تا توانمندی کامل حل شود. آموزش مهارت‌ها و اختصاص امکانات برای اشتغال این زنان باید از ابتدای کار از طریق یک پنجره واحد انجام شود که این مسأله نیاز به تقسیم کار و مدیریت خوب دارد تا وضع موجود را که بهره‌وری آن بسیار پایین است و شامل همه نمی‌شود، تبدیل به وضع مطلوبی کنیم که در این وضعیت، مشکلات این زنان حل شود.

پیشنهاد تأسیس صندوق کارآفرینی زنان در شورای معاونین وزارت صنعت پذیرفته شد

او در رابطه با تأسیس صندوق کارآفرینی زنان و گنجاندن آن در برنامه ششم گفت: این طرح در شورای معاونین وزارت صنعت، معدن و تجارت پذیرفته شد و در حال طی مراحل لازم است. اگر برنامه ششم به‌صورت جداگانه تصویب شود؛ یعنی احکام آن را مجلس و برنامه‌های آن را دولت تصویب کند، یک راه برای تصویب تأسیس این صندوق وجود دارد، اما اگر تمام برنامه ششم در مجلس تصویب شود، راه دیگری وجود دارد. در هر دو صورت باید شرایط را بسنجیم و از مسیر مناسب وارد این کار شویم. اتاق مدیران زن نیز تأسیس شده و در حال فعالیت و برنامه‌ریزی است.

بخش خصوصی زنان در انجام کارها دخالت داده می‌شود

جلودارزاده در خصوص برنامه‌های سال جاری دفتر امور زنان وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: هیچ برنامه‌ای را حذف نخواهیم کرد و همه برنامه‌ها کامل‌تر و جامع‌تر ادامه خواهند داشت. البته، بخش خصوصی بیشتر در انجام کارها دخالت داده خواهد شد. دولت تا زمانی که بخش خصوصی بتواند یک طرح جدید را بپذیرد و درک کند، باید در کار باشد و بعد از آن مردم خودشان کار را جلو ببرند. این مسأله همان نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار است که می‌تواند توسط بخش خصوصی زنان انجام شود و باری به دوش دولت نباشد.